Rejser til Cesenatico

Badeferie i charmerende fiskerlandsby

Cesenatico er en hyggelig by, med en mindre fiskerihavn, hvad der gør den anderledes end mange andre badebyer langs kysten.

Cesenatico er en af de hyggeligere badebyer ved Adriaterhavskysten. Her findes stadig erhverv, der ikke kun er afhængige af turismen. Bor du her, kan du dog nyde godt af en dejlig sandstrand, herlig afslappet feriestemning og et bredt udvalg af aktiviterer for børn og voksne (vandland, akvarium mv).

Byen blev grundlagt i 1302, da havnen blev etableret og et fort bygget til forsvar. I 1502 designede Leonardo da Vinci byens kanal - noget som indbyggerne stadig er meget stolte af.

Cesenatico tiltrækker i sommermånederne især familier, som kommer for at nyde den rolige atmosfære ved havet. Der er dog også masser af tage sig til i ferien, og byen har et rigt kulturliv med koncerter, friluftsteater og markeder. 

Aktiv handelsby

Der er et bredt udvalg af caféer, restauranter og barer, ligesom du kan opleve et ret autentisk byliv, idet Cesenatico ikke kun er en badeby, men også en aktiv handelsby.

Holder du ferie her, er det et must at prøve en af retterne med "blå fisk", pesce azzurro, på en af de mange traditionelle fiskerestauranter ved kanalhavnen.  Der venter dig i det hele taget mange gode kulinariske oplevelser, da regionen er kendt som et yndet rejsemål for dem, der sætter gastronomien i første række.

Cesenatico er et oplagt valg, hvis man ønsker at bo tæt på vand og strand, men samtidig værdsætter den hyggelig bystemning i det gamle kvarter og den lille fiskerihavn.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Emilia Romagna regionen. 

Vil du gerne bo i Cesenatico, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Cesenatico, er den nærmeste Rimini lufthavn, men inden for rækkevidde er også Bologna Lufthavn. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet og SAS med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Cesenatico ligger på jernbanestrækningen der forbinder Rimini og Ravenna. Dertil kommer, at diverse busforbindelser samt ikke mindst kystvejen, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. Vil du på længere udflugter, er der heller ikke langt til nærmeste tilkørsel til motorvejen, som blandt andet fører til Bologna. Med en lejebil er det derfor ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Det er en tur på omkring 1800 km, hvis du vil køre til Cesenatico fra Danmark. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste, og turen sydpå kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

Læs mere om kør-selv ferie i Italien

Udflugter

Udover regionens strande og gode restauranter har du et bredt udvalg af interessante udflugtsmuligheder, når du bor i Cesenatico. Er du på ferie med børn, kan en tur til  er den store tema- og forlystelsespark Italia in Miniatura i Viserba lige udenfor Rimini anbefales. Her er masser af sjov og aktiviteter for børn og barnlige sjæle. 

Skal badeferien krydres med kulturhistoriske oplevelser er en udflugt til Santarcangelo di Romagna eller Ravenna oplagt. Her er der mange imponerende bygningsværker, kunst og ikke mindst en atmosfære, som uundgåligt indbyder til slentreture i smalle gader og tilbagelænede stunder på fortovscaféer. 

Lokale links

Du kan finde mere information om aktuelle begivenheder på byens officielle turisthjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cesenatico