Rejser til Ferrara

Ferrara ligger på den store slette i Emilia-Romagna blot nogle kilometer syd for floden Po og ca. 50 km fra havet. Det er en fantastisk kunstby, som opleves bedst på gaderne, hvor nye eventyr venter rundt om hvert hjørne. Book din rejse til Ferrara med Escapeaway i dag!

Familien Este regerede over Ferrara i over tre århundreder, og det var dem, der gav byen det udseende, den har i dag - en unikt placeret by med en harmonisk kombination af middelalderlig- og renæssancearkitektur og formentlig Europas første, moderne by. Det er netop disse egenskaber, som sikrede Ferrara en plads på UNESCO's verdensarvsliste.

Hvad skal du se og opleve på din rejse til Ferrara?

Det bedste tidspunkt at rejse til Ferrara er forår og efterår. Maj i særdeleshed, som er en måned, hvor mange lokale festligheder finder sted, og som alle er knyttet til Il Palio di Ferrara. Ferraras Palio er nok ikke lige så berømt som den i Siena, men det er faktisk den ældste i verden. Over tusind mennesker deltager i deres renæssancedragter i paraden til Piazza Ariostea, hvor de på forskellige hold konkurrerer i forskellige spil.

I marts og september kan du besøge de prestigefyldte udstillinger i Palazzo Diamanti - og det er bogstavelig talt en diamant i forhold til at få et indblik i Ferraras renæssancetid. En uge i august samles gademusikanter fra hele verden til Ferrara Buskers Festival, hvor de fylder aftenerne og nætterne med musik.

Ferraras seværdigheder inkluderer bl.a. Palazzo Schifanoia med dens vidunderlige "Salone dei Mesi" (månedssalene), Castello Estense, hvor familien Este tidligere boede; den harmoniske, romantiske og gotiske katedral Cattedrale di San Giorgio og dens museum med dyrebare kunstværker, inklusive en skærm, der viser "St. Giorgio dræber dragen" af kunstneren Cosmè Tura (1469). Til venstre for katedralen ligger Loggia dei Merciai, som har haft butikker siden middelalderen. Længere inde i den middelalderlige del af byen kan du opleve religiøs kunst, som fx klostret Sant'Antonio eller kirken Santa Maria, som har været en populær pilgrimsplads siden 1200-tallet.

Når du rejser til Ferrara bør du heller ikke gå glip af en tur - gerne på cykel - rundt om renæssancemuren, som stadig står næsten helt komplet. Elsker du havet, ligger Comacchio Ligi tættest på, hvor du finder syv sandstrande og et stort udvalg af underholdning. Er du naturelsker - og måske også fuglekigger - ligger Po Delta Park i nærheden - et af de vigtigste vådmarksområder i Europa.

Mad og drikke i Ferrara

At Emilia-Romagna har status som madregion, ved vi allerede (Bologna og Parma har blandt andet gjort regionen kendt for sin gastronomi), og også Ferrara har sine unikke specialiteter at tilbyde sine besøgende.

Det er nærmest et must at smage Salama da sugo, en meget velsmagende skinkepølse, som laves af forskellige dele af grisen og herefter lagres på en krog, præcis som salami. Salama nydes varm, uden skindet, og serveres ofte med rigelige mængder kartoffelmos.

Makaroni-tærten Il Pasticcio Ferrarese består af en smørdejsbund, som fyldes med makaroni, kødsovs, bechamelsovs, svampe, trøfler og muskatnødder. Disse smage ligger måske fjernt fra hinanden, men kombinationen af dem alle resulterer i en udsøgt smagsoplevelse.

Et alternativ til makaroni-tærten, som stammer fra samme, gamle tradition, er Cappellacci di Zucca. Cappellacci kan direkte oversættes til "hatte", som stammer fra det faktum, at disse tortellini minder om de hatte, som Ferraras indbyggere bar under Renæssancen, hvor opskriften kom hertil. Cappellacci di Zucca (græskartortellini) serveres oftest med ingefær og peber.

Vores korte liste skal naturligvis slutte med en dessert, som er mest kendt fra området omkring Ferrara. Det er Il Panpepato, som er en typisk julekage, og den stammer formentlig fra Østen, hvor man importerede mange af de krydderier og nødder, som kagen består af. En helt præcis opskrift findes ikke, for der er endeløse variationer, men generelt består kagen af mandler, valnødder, kandiseret frugt og rosiner, som blandes med honning, kakao, kaffe og likør.

Book en rejse til Ferrara i dag

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Ferrara med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til fx. Bologna (43km) eller Venedig (93km) med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Ravenna
>> Læs mere om ferieboliger i Italien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ferrara