Rejser til Monzuno

Naturskønne omgivelser og interessante kulturbyer

Monzuno ligger midt i en skøn blanding af grønttapetserede bakker og bjerge ca. 35 km syd for den smukke gamle universitetsby Bologna.

Man følger blot motorvejen sydover mod Firenze og kører af i Sasso Marconi og derfra ca. 14 km videre til Monzuno.

Byen ligger således smukt placeret i Appenninerne, som et godt udgangspunkt for at udforske regionens mest interessante kulturbyer. 

Kort over Monzuno 

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Tæt på golfbane og park

Ca. 2-3 km uden for byen ligger der en 18-hullers par 70 golfbane, Golf Club Molino del Pero, med i alt 5.480 meter bane. Appenninerne danner en flot kulisse og takket være det behagelige klima er det muligt at spille her året rundt. Klubhuset er indrettet i en gammel lade med flotte loftsbjæler og en hyggelig pejs. Der er desuden en restaurant på stedet, som serverer gode lokale retter.

Der er i det hele taget gode muligheder for at være fysisk aktiv i ferien på vandre- eller cykelture.  Udforsk for eksempel den nærliggende historiske park på 6.300 hektar, Parco Storico di Monte Sole, som har flotte landskaber samt et rigt dyre- og planteliv. Parken blev dog oprindeligt oprettet til minde om tyske soldaters masakre i efteråret 1944 på 770 lokale, som blev mistænkt for at have hjulpet partisanere på egnen. Der er flere mindesmærker i området til ære for de dræbte.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Emilia-Romagna regionen. 

Regionens kystlinje ud mod  Adriaterhavet er populær blandt rejsende, som ønsker en badeferie i Italien. Selvom havet er inden for rækkevidde, har Monzuno dog en mere ideel beliggenhed for dig, som ønsker at bo i smuk natur og centralt i forhold til nogle af Italiens mest interessante kulturbyer.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Monzuno. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Vil du ikke køre den lange vej til Italien, er der adskillige internationale lufthavne inden for rækkevidde af Monzuno. Nærmeste er Bologna lufthavn, men også for eksempel Firenze lufthavn en oplagt mulighed. Du kan derfor som regel vælge mellem talrige flyselskaber såsom Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian, når du skal finde en passende flyrejse hertil.

Du kan altid finde opdateret information om flyruter til Italien fra Danmark i søgemaskinen her på Escapeaway. Du kan desuden nemt sammenligne de bedste priser på flybilletter fra de forskellige.

Der kører bus fra Sasso Marconi til Monzuno. Sasso Marconi har togforbindelse til blandt andet Bologna Lufthavn. Du kan således godt komme frem og tilbage med offentligt transport til din feriebolig. Vil du også gerne kunne komme nemt omkring til seværdigheder i løbet af ferien, er det dog som regel en fordel med en lejebil. Det giver dig også mere frihed til at følge pludselige indskydelser og tage på udflugter uden for alfarvej.

Restauranter og shopping

Der ligger en lille håndfuld spisesteder i Monzuno, og der er ikke mange minutters kørsel til endnu flere restauranter, pizzariaer og trattoriaer i nabobyerne. Emilia-Romagna regionen er kendt for god mad samt især de dejlige pølser og skinker. Der er også gode muligheder for vingårdsbesøg i regionen, der mest er kendt for produktionen af Lambrusco, men også har andre gode vine.

Der er ikke langt til minimarkeder, hvor du kan få næsten alt det, du kan få brug for i løbet af ferien af daglige fornødenheder. Vil du tilberede egne måltider, kan det også varmt anbefales at opsøge nogle af de lokale madmarkeder, hvor der normalt er et godt udvalg af lokaltproducerede råvarer og delikatesser. 

Udflugter

Det kan varmt anbefales at tage på en tur til Bologna eller Firenze, hvor du nemt kan få lang tid tl at gå med at slentre rundt i de smukke og stemningsfulde gader med deres butikker, caféer, restauranter og dejlige pladser.

En rejse til denne del af Italien er også en oplagt chance for at besøge Medici-villaerne, der blev bygget af Medici-familien i de store landbrugsområder uden for Firenze.

Ønsker du at udforske regionens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af velorganiseret udflugter i Emilia Romagna, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Lokale links

Du kan finde information om aktuelle begivenheder på byen egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monzuno