Rejser til Ravenna

Ravenna var engang hovedstad for romerriget og kendes især for dens kirker fra denne tid, som er smukt udsmykket med smukke mosaikker. I Ravenna kan du desuden opleve det ægte Italien på markeder og charmerende trattoriaer - ikke langt fra stranden! Book din rejse til Ravenna med Escapeaway i dag.

Står kulturelle oplevelser højt på din ønskeliste for din næste ferie? Så bør du overveje en rejse til Ravenna i det nordøstlige Italien. Byen står måske nok lidt i skyggen af landets mere berømte kulturbyer, men for den historie- og kunstinteresserede er her meget at komme efter. En af de mest kendte seværdigheder i Ravenna er den store samling af overraskende farverige mosaikker, som er fordelt på otte byzantinske kirker rundt om i byen. Mosaikkerne der stammer tilbage fra tiden, hvor Ravenna var en del af det romerske rige, er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Ravenna er dog også et yderst interessant rejsemål for dig, som ikke ønsker at bruge hele ferien på at fordybe dig i de kulturhistoriske seværdigheder. I den gamle, stemningsfulde bydel kan du således også bruge lang tid på blot at udforske de smalle gader og de smukke pladser, hvor du finder indbydende fortovscaféer og spændende butikker. Endelig er der kun omkring 7 kilometer ud til Adriaterhavets hvide sandstrande, hvis du får lyst til at tage en afslappende dag ved vandet.

Velkommen til denne del af Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ravenna og andre rejsemål i området hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Brug den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Ravenna og vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, fx. til Forlí lufthavn, Firenze eller Venedig. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Ravenna, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Mosaikkernes by

Da Kejser Honorius i år 402 måtte flygte fra Rom, rejste han til Ravenna, som dermed overtog rollen som hovedstad for Det Vestromerske Rige. På den tid var Ravenna på grund af placering på øer i en lagune betydeligt nemmere at forsvare mod de germanske barbarer end Rom, og herfra havde man desuden god kontrol over Adriaterhavet. Denne fordelagtige beliggenhed ændrede dog karakter i middelalderen, hvor havnen efterhånden sandede til. I dag er Ravenna således ikke længere på samme måde omgivet af laguner og moser, men af en frugtbar slette. 

Ravenna har ganske vist for længst mistet sin status af hovedstad, men er ikke desto mindre stadig en vigtig by i Emilia-Romagna regionen. Der er mange arkitektoniske og kunstneriske spor af de forskellige historiske perioder rundt om i byen, men især de 1500 år gamle mosaikker er berømte. Det er da også især disse små kunstværker, der trækker besøgende til byen. Men sammenlignet med mere kendte kulturbyer i det nordlige Italien, er Ravenna alligevel befriende uturistet. Du vil sjældent opleve horder af turister i gaderne eller souvenirbutikker, der ligger side om side. Derimod kan du her opleve et mere autentisk italiensk hverdagsliv, selv på den smukke Piazza Popolo, der er omgivet af elegante pastelfarvede huse og på det overdækkede marked ved Piazza Costa. 

Ved kirkerne der huser de uforlignelige mosaikker, er der dog ikke overraskende ofte mange dagsturister. Det vil da også være en skam ikke at tage sig tid til at se Ravennas mosaikker, når du holder ferie her. Nogle af de mest imponerende eksempler finder du i den ottekantede Basilica di San Vitale, der blev indviet af ærkebiskop Maximian i år 548. Mosaikkerne her gengiver blandt andet beretninger fra bibelen. Du bør også lægge vejen forbi Mausoleo di Galla Placidia fra omkring 440, der ligesom kirkerne udefra ser ganske beskeden og simpel ud. Indenfor er mosaikudsmykningen dog alt andet end simpel. Det hvælvede loft er således tæt besat med mosaikker, som du kan bruge lang tid på at betragte de blålige og grønlige mosaikker, der skildre livet efter døden.

En fordel ved at holde ferie i Ravenna er, at du kan besøge kirkerne på de tidspunkter, hvor der er mindst travlt. Det samme gælder naturligvis, hvis du hellere vil shoppe på den hyggelige handelsgade Via Camillo Benso Cavour. Desuden får du chancen for at opleve ”Mosaico di Notte” (nattens mosaikker), når lysene om aftenen tændes i de otte mosaik-kirker. 

Udflugter fra Ravenna 

Fra Ravenna kan du nemt tage en tur til stranden, hvor der ligger adskillige badebyer med alle de tilbud, der skal til for at have en dejlig dag ved vandet. En af de nærmeste er Marina di Ravenna, der var en af de første badebyer, som i 1930'erne blev etableret på kyststrækningen ud for Ravenna. Du har desuden et godt udgangspunkt for udflugter til et væld af andre fascinerende byer som for eksempel Bologna, Ferrara og Firenze

Efter en dag brugt på oplevelsesrige udflugter enten ud til kysten, Po Delta naturparken eller en af de andre spændende byer i området, kan du slutte dagen af på en af de gode restauranter i Ravenna. Udvalget er måske nok ikke helt så stort som i de mere turistede byer, men der er gode muligheder for at finde et traditionelt trattoria, hvor der serveres autentiske, lokale retter.

>> Læs også om rejser til Faenza
>> Læs om ophold på Agriturismo i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ravenna