Rejser til Rimini

Sol, strand og festlig stemning - Rimini er stedet, hvor det sker. Rimini er en stor badeby, som har et meget interessant historisk centrum, en aktiv lille fiskerihavn, flere kilometer dejlige sandstrande. Book en rejse til Rimini med Escapeaway i dag!

Rimini er allermest kendt som badeby med sine vidunderlige sandstrande, og som forlystelsesby med et væld af forretninger, restauranter og barer, samt kendte og meget besøgte diskoteker. Men byen har faktisk en lang historie bag sig, som man kan opleve ved at besøge det hyggelige gamle centrum.

Tæt på byens togstation finder man det historiske centrum, der oser af charme, smukke pladser og et hav af lækre butikker, caféer og restauranter. Her findes desuden monumenter fra adskillelige historiske perioder - blandt andet er Romertiden stærkt repræsenteret. Er man interesseret i mad og markeder, bør man besøge den store torvehal, hvor især frisk fisk sælges til de lokale og til de få turister, der finder hertil.

Trænger man til en kop kaffe eller lidt at spise, kan vi varmt anbefale at opsøge den store smukke plads Piazza Tre Martiri, hvor der findes et par restauranter og en isbar, men træk ned i sidegaderne for at finde byens autentiske madsteder. I dette område er der også rig mulighed for at shoppe, uanset om man er til de dyre mærkevarer eller til de mere 'økonomiske' klæder. Fra kysten er der godt 2 km hertil, og fra togstationen under det halve. Orker man ikke at gå herind eller starte sin bil, kører flere af byens busser hertil.

Stranden i Rimini 

En rejse til Rimini er lig med høj sol og masser af strandliv. Nede ved kysten finder man de flere kilometer lange dejlige sandstrande, der udover at være yderst børnevenlige også byder på muligheder for windsurfing, vandski og andre vandsportsaktiviteter. Her findes også en aktiv lille fiskerihavn, et væld af forretninger, restauranter og barer samt kendte og meget besøgte diskoteker. Rimini er nok den af Adriaterhavskystens byer, der kan tilbyde det mest livlige natteliv, så det er her de unge italienere og turisterne mødes i weekenderne for at feste. Da Rimini er et af de største og mest kendte feriesteder - også for italienerne selv - skal man holde sig væk i august måned, hvis man vil undgå det værste kaos. Det er nemlig i denne måned, at italienerne selv holder ferie, så her nøjes man ikke med at feste i weekenderne!

Fellinis fødeby

Hvis du har set Fellinis film Amarcord, der er optaget i og omkring Rimini, hans barndomsby, vil det sikkert give en ekstra dimension i din oplevelse af byen - det er nemlig stadig muligt at genkende flere steder fra filmen.

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Rimini, og faktisk kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Emilia Romagna regionen. Vil du gerne rejse til Rimini, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig hoteller i og omkring Rimini ved at bruge søgemaskinen ovenfor. Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i støvlelandet. 

>> Læs også om rejser til Ravenna her

Hoteller i Rimini

Sådan booker du en rejse til Rimini med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Rimini. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte ferieboliger i Rimini, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Rimini, er den nærmeste Rimini lufthavn. Inden for rækkevidde er dog også Bologna Lufthavn, som er en betydeligt større lufthavn med bedre chancer for at finde forbindelser til Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding. Lufthavnen betjenes således af en bred vifte af flyselskaber såsom Ryanair, easyJet og SAS.

Toget der kører mellem Bologna og Ancona stopper i Rimini. Vil du rejse til Rimini med tog, skal du væreopmærksom på at forskellige typer tog stopper her - både regionaltog og hurtigtog, billetter til sidstnævnte er dyrere. Dertil kommer, at diverse busforbindelser og ikke mindst kystvejen gør det nemt at komme rundt til de andre byer langs kysten og længere ind i baglandet. Har du en bil til rådighed, er det ligeledes nemt at komme omkring for eksempel ad kystvejen eller ad den nærliggende motorvej, hvis du  vil nå hurtigere frem.

Ankommer du med fly, er det mest praktiske ofte at bestille en lejebil med afhentning i lufthavnen. Så er det let at komme videre til din feriebolig, og du har med det samme friheden til at udforske regionens seværdigheder i dit helt eget tempo.

Det er en tur på omkring 1800 km, hvis du vil køre selv til Rimini fra Danmark. Med en overnatning undervejs er dette en overkommelig afstand for de fleste, og en kør-selv ferie sydpå kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

Restauranter og shopping

Ønsker du at krydre din ferie med spændende kulinariske oplevelser har Emilia Romagna regionen meget at byde på, og en rejse til Rimini er ingen undtagelse. Her finder du et væld af spisesteder med "street food", pizzariaer og restauranter.

Vil du udforske nærområdets vingårde kan du eventuelt tage en tur på vinruten Strada dei Vini e dei Sapori dei Colli di Rimini. Udover vingårde er denne rute tilrettelagt så du også får mulighed for at stifte bekendtskab med regionens andre typiske produkter som for eksempel olivenolie, oste, kødpølser, pasta og lækre desserter.

Vil du tilberede egne måltider i løbet af ferien, kan du eventuelt gøre dine indkøb på det store indendørs madmarked, som både rummer et supermarked samt masser af stande, hvor du kan få frisk fisk, grønt, kød og bagværk.

Har du lyst til at shoppe, er der i Rimini og nabobyerne hver uge lokale markeder med gode chancer for at gøre et godt køb af blandt andet kunsthåndværk. Desuden findes der moderne shoppingcentre og outlets i og omkring byen.

Udflugter

For de fleste som rejser til Rimini, er hovedattraktionen stradlivet med både afslapning og mulighed for masser af aktiviteter for hele familien. Med kilometervis af god sandstrand er Rimini da også et af Italiens førende strandresorts.

Guide til Italiens strande

Får du lyst til at besøge det smukke bakkede bagland, med dets middelalderborge og mange fortræffelige spisesteder - regionens køkken er elsket og anerkendt af de fleste - er der dog ikke særlig langt at køre. Lilleputstaten San Marino ligger knap 1 times kørsel fra Rimini, og den vidunderlige universitetsby Urbino, der befinder sig i højlandet i naboprovinsen Marche, kan nås på et par timer.

En tur til San Leo mod sydvest kan også varmt anbefales. Middelalderlandsbyen som ligger i 600 meters højde, er blevet kåret til en af Italiens smukkeste. Hovedattraktionen er den iøjefaldende San Leo borg, som ligger helt ud til kanten af en klippeknold.

>> Læs mere om ferie i Rimini her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne i Rimini?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser