Rejser til Varignana-Palesio

Varignana-Palesio ligger knap 20 kilometer fra centrum af Bologna, der er blandt de mest charmerende storbyer i det centrale Italien. Til sammenligning er Varignana-Palesio blot en lille undseelig landsby med omkring 350 indbyggere. Sammenlignet med et ophold i den meget større naboby vil du på en rejse til Varignana-Palesio kunne nyde ægte landsbyatmosfære med et mere afslappet tempo.

Det er en behagelig luftig landsby af pastelfarvede huse omgivet af frodige haver. Her og der vil du se gamle, rustikke stenhuse, der vidner om en lang historie. Varignana-Palesio nævnes første gang i de historiske kilder omkring år 1000, men blev formentlig etableret nogle århundreder tidligere. I kanten af den lille bys største plads står en høj tårnlignede bygning. Som en af de få oprindelige bygninger overlevede den ødelæggelserne under Anden verdenskrig.

Nu til dags bruges pladsen ved tårnet ofte til markedsdage, hvor der sælges lokale produkter og delikatesser. Her ligger også en bar og en ristorante. Dem er der en lille håndfuld af rundt om i byen. Ved første øjekast ser de måske ikke ud af noget særligt, men byens få trattoriaer og restauranter har et godt ry og tiltrækker ofte gæster langvejsfra. Du kan derfor godt begynde at glæde dig til de kulinariske oplevelser på din rejse til Varignana-Palesio.

SPA og god mad

En anden stor attraktion i Varignana-Palesio er spahotellet Palazzo Di Varignana Resort & SPA, der ligger umiddelbart sydøst for byen. Det er et ganske stort resort med 140 værelser, som rummer alt, du behøver til en ferie, hvor det er en SPA og Wellness ferie i Italien, der står øverst på ønskelisten. Selv hvis dette anerkendte spahotel er målet for din rejse, er det dog også værd at gå op i selve landsbyen for at nyde stemningen her, for eksempel når der er er marked eller for at prøve en af de lokale restauranter.

Rejsen til Varignana-Palesio giver dig naturligvis også et optimalt udgangspunkt for at besøge Bologna. Den gamle universitetsby er et højdepunkt i regionen Emilia-Romagna med nok seværdigheder samt restaurant- og butiksliv til, at du kan besøge den mange gang i løbet af ferien uden at løbe tør for nye oplevelser. Har du lejet en bil til ferien, hvilket kan anbefales, er der dog også meget andet at opleve i regionen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Varignana-Palesio