Familievenlige agriturismi

Denne type agriturismo er velegnede til børnefamilier – enten fordi der er værelser til 4-5 personer eller fordi den ligger bort fra trafikerede veje. Det kan også være at der er en legeplads eller swimmingpool med børneområde. Mange agriturismo’er har også dyr, som mange børn vil finde fornøjelige.

Hermed følger nogle forslag både i hele støvlelandet og på øerne Sardinien og Sicilien.

Agriturismo Bevione i Piemonte: Det er en familiedrevet gård, der ligger ved en lille landevej som kører gennem de flotte vinmarker i Langhe vindistrikt med Alperne som "pynt" i horisonten. Gården ligger i rolige omgivelser og med den mest fantastiske udsigt over vinmarkerne. Den nærmeste, større by herfra (blot 10 minutters kørsel) er den smukke Dogliani med en imponerende katedral.

Denne lille agriturismo bestyres af det unge, søde par, Antonella og Davide, der ejer stedet med i alt 21 hektar jord, hvor de producerer frugt, nødder og rødvin, bl.a. en god Dolcetto Dogliani. Davide har egen vinkælder hvor han selv producerer sin vin, og hvor gæsterne kan få lov at smage de skønne druer. Der findes i alt fire hotelværelser på gården samt fem lejligheder med plads op til fire personer hver.

Fattoria di Castiglionchio i Toscana: Den store befæstede gård med hele 65 lejligheder ligger ude på landet, tre km fra selve Rosano sull'Arno. Den store villa er typisk toscansk, og dens profil rager godt op i området, således at den kan ses fra både Arnodalen og Vicanodalen.

Gården var engang en befæstet landsby, men i dag kan den tilbyde rustikke lejligheder og et indholdsrigt ophold på højdedragene kort fra Firenze (ca. 15 km). Gården har en stor produktion af olivenolie og vin, der kan købes ved receptionen eller på restauranten, der har åbent to / tre aftener om ugen.

Agriturismo Le Querciole i Toscana: I bakkerne lige ved Casciana Terme ligger denne smukke gamle gård, som for få år siden er blevet restaureret på beundringsværdig vis og opdelt i seks rummelige lejligheder. Det er svært at beslutte sig til, hvad der er bedst ved dette sted.

Er det den betagende udsigt over den smukke etruskiske by Volterra ? Er det nærheden til kurbadsby Casciana Terme med de mange gode spisesteder? Eller er det den dejlige, store have med det 15 x 8 meter store svømmebassin? Dette er stedet for dem der gerne vil have en afslappende ferie midt i den landlige idyl, for dem der vil have al komfort i deres feriebolig og for dem der søger nærhed til skøn, uspoleret by.Agriturismo Zio Cristoforo syd for Napoli: Zio Cristoforo er et eksotisk syditaliensk, landsted som byder på en bred vifte af egenproduktion af landbrugsvarer.

Her er geder, køer, heste, svin, kaniner og høns. Her dyrkes oliven, figner, majs, korn og grøntsager. Denne store produktion danner grundlaget for gårdens gode restaurant, hvor de lokale kommer i stort tal, og hvortil andre kommer langvejs fra for at nyde de solide, velsmagende retter, som skylles ned med rigelige mængder god lokal vin. Maden laves her som den er blevet lavet i generationer.

La Collina dei Nebrodi på Sicilien:Udsigten fra La Collina dei Nebrodi er så skøn og enestående at det er hele turen til Sicilien værd! Man bor midt i naturen, uden andre naboer end gæsterne på stedet, og er man facineret af naturens "larmende" stilhed - bortset fra lyden af ko-klokker fra de dyr som færdes i området, ja så har man fundet et lille paradis.

La Collina dei Nebrodi ligger på et udsigtspunkt 650 meter over havet, og ca. 5 km fra den charmerende by San Marco d'Alunzio. Vejen dertil er smal og stejl, men den er asfalteret og i god stand, og udsigten undervejs er helt ubetalelig. Huset blev færdigrenoveret i år 2007, efter at ejerne havde overtaget det som ruin. Der er i alt 7 værelser, der er reception og en hyggelig lille restaurant med udendørs servering på en overdækket terrasse.