Ferie i Italien

Italien har en fast plads på listen over danskernes favoritrejsemål i Europa, og det er ikke så underligt. Her kan du bruge din ferie på at udforske historiske seværdigheder, dase på skønne strande, opleve storslået natur og ikke mindst nyde herlighederne fra det berømte italienske køkken og de gode vine.

Klimaet, den særlige, rolige italienske livsstil og den mangfoldige kultur er naturligvis også afgørende for, at rejsende fra hele verden vender tilbage hertil på ferie år efter år. Du vil således opdage, at uanset hvilken region eller by, du besøger i din ferie, har de hver deres egen historie og særlige traditioner. Det kommer for eksempel til udtryk i gastronomien, arkitekturen og folks levevis.

Italien er hjem for en række af verdens mest berømte og besøgte seværdigheder, men samtidig er en ferie i Italien rig på muligheder for at forlade turiststrømmen og tage på egne eventyr, hvor du finder mere personlige oplevelser, som efterfølgende vil stå mindst lige så stærkt i din erindring.

Er det unikke oplevelser og det ægte Italien du ønsker på din ferie, er vores håndplukkede hoteller og ferieboliger det perfekte valg. Vi har personligt udvalgt disse 'gemmesteder', hvor du udover en personlig service har chancen for at opleve den rigtige italienske livsstil.

>> Læs mere om rejser til Italien her

Hvordan vil du holde ferie i Italien?

Italien er et langstrakt land - der er mere end 1500 km fra Alperne til Sicilien. Klimaet spænder derfor lige fra de kølige bjerge i Norditalien til det varme Syditalien, hvor vinteren er et kortvarigt fænomen. Italien har været et fast rejsemål for de første turister fra romantikken, men også før det var landet velbesøgt af mange pilgrimme, der gik - eller red - fra norden til Rom – og ofte derfra til Brindisi i Apulien for endelig at afslutte deres rejse i Jerusalem.

I dag er det blevet lettere at rejse til Italien: kør-selv-folket tager ofte turen fra Danmark i ét stræk ved at køre gennem Tyskland om natten og nyde morgensolen efter Brennerpasset. Kører man i bil, kan man - med lidt held - nå fra Danmark helt til Toscana på ét døgn.

Det sidste årti er det blevet lettere (og meget billigere) at flyve til Italien. Der er ikke længere nogen region, som det er besværligt at komme frem til. De tider, hvor man kom hurtigere til et andet kontinent, end til vulkanøen Sicilien er – heldigvis – overstået. Både fra København og fra de mindre lufthavne i Jylland, er der om sommeren direkte flyruter til flere Italienske lufthavne, og langt det meste af landet kan nås med blot et enkelt stop i Tyskland eller Holland undervejs. Hos Escapeaway sælger vi ikke flybilletter, men vi hjælper dig gerne med tips til, hvordan du kommer bedst muligt frem.

Italien for hele familien

Er I en børnefamilie, foregår ferien i Italien helt sikkert på børnenes præmisser. I Italien er børnene velkomne overalt, og det gælder faktisk lige fra de fineste restauranter til de bedste teaterforestillinger. Skal ferien handle om at være sammen og have det hyggeligt, så anbefaler vi, at du overvejer enten et ophold på en agriturismo, altså et landsted med god plads for børnene og gode egnsprodukter (fx svin, grøntsager, kød, olivenolie, osv.) til de voksne, eller at holde ferie med sol og strand i fokus ved de over 7.450 km kyststrækning, som Italien byder på.

Er I flere generationer, som skal holde ferie sammen og dermed har behov for en bolig, hvor I selv er herre over svømmebassinets åbningstider eller tidspunktet for aftensmaden, så kan vi anbefale, at I lejer lejer en villa, hvilket faktisk ofte også er billigere end at vælge et tilsvarende antal lejligheder. På den måde får I også mulighed for selv at lave mad og hygge her sammen, når det passer jer.

Er børnene større, og foregår rejsen uden for de varme sommermåneder, så giver det god mening at se på en storbyferie i Italien, hvor shopping og kultur spænder lige fra store varehuse i periferien til gademarkeder i de antikke bykerner: et ophold i bl.a. Rom, Napoli, Venedig, Firenze eller Milano kan være lige fascinerende for både de store og for de små i familien. Spørg os gerne om råd til at finde det helt rigtige hotel eller feriehus, som passer til jeres behov.

>> Læs mere om familieferie i Italien her

Ferie for par

Foregår rejsen med din bedre halvdel, så har Italien fantastisk meget at byde på. Faktisk næsten alt for meget, hvorfor det er en god idé at fokusere på enkelte områder, frem for at ville køre på kryds og tværs og tilbringe det mest af tiden på vejene eller i toget. Ønsket om at rejse til det autentiske Italien, hvor man har en fornemmelse af at være som en af de første besøgende bør opvejes med det behov, man har for at der tales engelsk og for moderne bekvemmeligheder.

Vi har sammensat nogle ferieforslag, som du kan lade dig inspirere af for at afgøre, hvorhen i Italien rejsen skal gå. Tager I på ferie i Italien for at forkæle jer selv og er nøgleordene kærlighed og romantik, så har Romeo & Julies hjemland meget at tilbyde.

Ikke alene i form af lækre ferieboliger og uforglemmelige udsigter, men også for dem, der vil tilbringe deres aftener på gourmetopdagelse eller i operahuse. For ikke at tale om de efterhånden rigtig mange italienske hoteller, der har fanget tidens ånd og tilbyder veludstyrede wellness-centre og afslappede loungeområder.

Italiens natur er perfekt for de aktive

Er du i stedet på udkig efter suveræne muligheder for at vandre, spille golf, cykle, stå på ski, rafte eller windsurfe, så har Italien en natur, geografi og et klima – eller rettere sagt flere klimaer – der gør enhver udendørs sportsaktivitet mulig. Nogle feriehuse og hoteller har endog specialiseret sig i at betjene rejsende, der besøger Støvlelandet alene med dette formål. Du finder under kategorien Aktiv ferie alle de muligheder, vi tilbyder for særlige rejseaktiviteter.

Vi arrangerer ophold til såvel individuelle som grupper (hvad end der er tale om store familier, virksomheder eller grupper af venner), som ønsker at tage til Italien. Som gruppe kan man vælge at leje sig ind i en stor villa eller finde det hotel, der bedst matcher ens behov. Det er vores speciale at lytte til dine ønsker, dine krav og dit budget, og finde det rejsemål og de indlogeringsmuligheder, der passer bedst til dig og dine medrejsende.

Baggrund om Italien

Italien er i dag en republik, som har haft sin nuværende form siden årene efter 2. Verdenskrig, hvor de nuværende grænser blev lagt fast, og hvor den italienske konge forlod landet for at gå i eksil. Stort set siden da har Italien været etableret som en fast del af store, internationale organisationer som FN, EF/EU og NATO, ligesom man var en del af den lille gruppe industrilande, som etablerede samarbejdet G6 i 1975 (nu G8).

Det moderne Italien blev dog i store træk udformet allerede i 1861, hvor en række mindre stater (som i dag for størstedelens vedkommende stadig eksisterer som regioner), gik sammen om at etablere et kongedømme, som samlede de italiensktalende folk. På trods af, at størstedelen af de ydre grænser udgøres af en enorm kystlinje ud til Middelhavet, deler Italien også landegrænse med både Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien, ligesom både Vatikanet og San Marino er selvstændige stater, som er fuldstændig omgivet af Italien.

Sådan er italienerne

Det italienske folk er sammensat af en utrolig mængde DNA fra mange lande og flere kontinenter. Den centrale placering i Europa, og den omskiftelige historie, har gjort Italien attraktiv for invaderende stammer og folk fra både Afrika, Centraleuropa, Mellemøsten og den Iberiske Halvø. Du vil derfor opleve mange forskellige ansigter, fra de lyse Norditalienere, til de mørke(re) Sicilianere.

Der er ca. 60 mio. indbyggere i Italien - og mange mio. etniske italienere er desuden bosat i lande over hele Verden, herunder særligt USA og Argentina, som har været mål for større migrationsbølger i forrige århundrede. Der tales naturligvis fortrinsvist italiensk, men også tysk i Sydtyrol, slovensk i Friuli, og en række lokale sprog på fx. Sardinien og Sicilien.

Hos Escapeaway finder du hotel, ferielejlighed, feriehus eller feriebolig i hele Italien. Du kan læse mere om de forskellige områder ved at bruge søgemaskinen i toppen af siden, eller ved at klikke på vores quick-links til populære destinationer.

Læs mere om hotellerne og feriehusene

I Italien foregår en stor del af dagen udenfor - også om vinteren - og det bærer kulturen præg af. Her gør man ikke så meget ud af indretning og design, for en stor del af livet opholder man sig alligevel udenfor, på den lokale piazza, i vandkanten eller på scooteren. Derfor skal man ikke forvente at et hotel eller et feriehus i Italien er topudstyret med det nyeste indenfor elektronik og komfort - italiensk indkvartering er som oftest spartansk og i hvert fald ikke overgjort. Til gengæld er der garanti for charme og autenticitet, uanset destination.

Du finder altid masser af specifik information om området omkring de forskellige ferieboliger, når du klikker ind på det enkelte sted. Vi har besøgt alle hotellerne og lejlighederne selv, og sammen med vores italienske samarbejdspartnere sætter vi en ære i at være objektive og retvisende i vores informationer, så du ved, hvad du får.

For en dansker er det nemt at tage bilen til Italien, og fx. overnatte på et af de mange Bed & Breakfast, hvor du har friheden til at tilrettelægge din dag frit, men samtidig får serveret en solid morgenmad inden dagens oplevelser.

>> Læs også om hoteller i Italien her

>> Læs mere om ferie

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Farigliano
  • Nærmeste lufthavn: 113 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Montelopio
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi