Ferieboliger i Italien

Med en feriebolig i Italien får du den perfekte ramme om en uforglemmelig ferie i støvlelandet uanset om du drømmer om afslapning på lange sandstrande, sightseeing i spændende middelalderbyer, vandreture i storslåede bjerge eller cykling blandt bølgende vinmarker. Hos Escapeaway kan du finde håndplukkede ferieboliger i alle dele af Italien - både helt inde i hjertet af byerne og i uforstyrrede landlige omgivelser.

Udvalget af ferieboliger i Italien er bredt med alt fra små, charmerende byhoteller til stemningsfulde villaer med egen pool, så du kan altid finde et sted, der passer til dine ønsker og dit budget. Med den rigtige base får du det bedste udgangspunkt for at få en vellykket ferie i Italien, hvad enten du rejser hertil som børnefamilie, med din udkårne eller er på eventyr på egen hånd.

Hvor skal jeg bo i Italien?

Italien er syv gange større end Danmark, og af den grund er det måske egentlig ikke så overraskende, at du her kan opleve landskabelig variation i en helt anden skala med alt fra snedækkede bjergtoppe og iskolde gletsjersøer i Alperne til det lune, turkisblå hav og vulkanlandskaberne på Sicilien.

Ligesom geografien ændrer sig ned gennem landet, vil du kunne opleve markante kulturelle forskelle fra region til region. Det var da også først i 1861, at staterne på den italienske halvø blev forenet til det, vi i dag kender som den samlede nation Italien. Tager du for eksempel på en rundrejse, hvor du bor i en række forskellige ferieboliger i Italien, vil du derfor stadig kunne opleve tydelige forskelle i traditioner og skikke fra egn til egn.

Der kan dog naturligvis også være fordele ved bo i samme sted hele ferien. Så har du en base, hvorfra du kan udforske områdets seværdigheder uden hastværk. Med mere tid på samme sted har du større chance for at finde de små perler, der stadig gemmer sig masser af rundt om i landet. Det kan være alt fra en hyggelig, afsides restaurant med lækre egnsretter på menuen til en idyllisk, skjult badevig, hvor du kan nyde en uforstyrret stund ved det krystalklare hav. 

Hos Escapeaway kan du finde både hoteller, ferielejligheder og feriehuse i alle italienske regioner. Udvalget er naturligvis typisk størst på de populære rejsemål som for eksempel Toscana, Gardasøen, Sardinien, Sicilien og Piemonte. Både her og på mere ukendte rejsemål vil du få rig mulighed for at opleve alt det, der har gjort Italien til et af verdens førende rejsemål.

Når et rejsemål har så meget forskelligt at byde på som Italien, kan det selv for os, der har mange års erfaring med rejser i landet, være svært at skulle anbefale én region frem for en anden, eller for den sags skyld den bedste type bolig. Det er ingen overdrivelse at sige, at du kan rejse til Italien år efter år og stadig opleve noget nyt hver gang. Har du ikke besøgt landet før, kan det derfor sikkert føles næsten overvældende, at skulle vælge blandt det store udvalg af ferieboliger og destinationer. 

Hvilken slags feriebolig skal jeg vælge?

Der er både fordele ved at bo inde i hjertet af byen og i mere landlige omgivelser. Bor du på et lille byhotel inde midt i en by, vil der naturligvis være mere liv og leben omkring dig, end hvis du bor i en villa ude på landet. Til gengæld får du så chancen for at opleve, at der falder ro over byen, når dagsturisterne sidst på dagen er draget videre.

En god måde at indsnævre søgefeltet lidt på, når du skal bestille, er at starte med at beslutte, hvilken type oplevelser, du prioriterer højest i ferien. Vægter du de gastronomiske oplevelser højt, er Piemonte for eksempel et oplagt valg. Det er for eksempel i denne region, som er beskyttet af Alperne på tre sider, at nogle af Italiens mest kendte rødvine som Barolo og Barberesco produceres. Mange madelskere rejser også hertil for at nyde eftertragtede hvide trøfler fra Alba. Skal du lokke børnene med på en kulinarisk rejse til denne nordlige region, er det måske værd også at nævne, at Nutella oprindeligt stammer fra Piemonte.

De kulinariske oplevelser vil i Italien udover restaurantbesøg og hotelmiddage naturligvis også inkludere besøg på spændende madmarkeder, der bugner af årstidens frugt og grønt samt frisk fisk, kød, ost og mange andre fristelser. Hvis du allerede ved, at du let falder for fristelsen til at købe ind af gode lokale råvarer, eller hvis du blot ønsker at kunne tilberede nogle af feriens måltider selv, er det oplagt at bestille en feriebolig i Italien med eget køkken. Det gælder uanset om du i øvrigt vil bruge ferien på at udforske spændende kultur i toscanske middelalderbyer eller er rejst til Sardinien eller Sicilien på strandferie, hvor du ønsker at kunne følge dit helt eget tempo.

>> Læs mere om vores hoteller her
>> Læs mere om villaer og feriehuse i Italien her
>> Læs mere om ferielejligheder i Italien her

Sådan booker du en feriebolig i Italien med Escapeaway

Når du har bestemt dig for et rejsemål, tager det dig hos Escapeaway kun få øjeblikke at få et overblik over de bedste ferieboliger i området. Udvalget inkluderer alt fra ferielejligheder og hoteller til selvstændige villaer og feriecentre. Hver boligform har sit eget særpræg og kan på hver deres måde opfylde dine ønsker til ferien. Du kan derfor næsten med garanti altid finde et sted, som lever op til dine behov og ønsker for ferien. For at gøre det endnu nemmere for dig, at giver vi dig også mulighed for samtidigt at søge efter den billigst flyrejse til din destination. Når du reserverer din ferie hos Escapeaway, kan du således vælge med det samme at booke en flybillet fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg.

Læs mere