Rejser med flyselskabet SAS til Italien

Jeg har her samlet lidt informationer og fakta til dig som skal rejse på ferie med SAS til rejsemål i Italien.

I Skandinavien behøver SAS næsten ingen nærmere præsentation, men selskabet kendes for deres store netværk af ruter til både Europa, Amerika, Mellemøsten og Asien. Når du skal finde en flyrejse til din ferie, er det især interessant, at SAS de senere år har åbnet mange nye ferieruter fra danske lufthavne og herunder til lufthavne i Italien f.eks Napoli og Palermo.

Har du spørgsmål om praktiske information til en flyrejse med flyselskabet SAS Italien som f.eks bagageregler henviser vi til flyselskabet egen hjemmesiden som du finder link til nedenstående afsnit om "informationer og kontakt". 

Historie og fakta om SAS

SAS, Scandinavian Airlines System, blev oprindeligt etableret i 1946 som et konsortium bestående af Det Danske Luftfartsselskab (DDL), Det Norske Luftfartsselskab (DNL) og Svensk Interkontinental Lufttrafik AB (SILA).

Formålet med sammenslutningen var at kunne tilbyde langdistanceflyvninger fra Skandinavien, blandt andet til USA. Allerede i 1948 begyndte SAS dog også at flyve til europæiske destinationer og i 1951 ophørte de tre nationale selskaber med deres selvstændige virke. Derefter var ejerskabet af SAS i stedet fordelt mellem SAS Danmark (28.6%), SAS Norge (28.6%) og SAS Sverige (42.8%), hvor ejerskabet af hvert af disse var delt mellem private investorer og staten.

SAS har igennem årene været med helt i front af udviklingen inden for flyrejser. Selskabet var for eksempel i 1957 det første til at "skyde genvej" over Nordpolen på en ruten mellem København – Anchorage – Tokyo. Sideløbende med ruteflyvningerne har SAS også drevet hoteller. Det første af disse blev åbnet i 1960 i København - SAS Royal Hotel.

På grund af økonomiske vanskeligheder har SAS de senere år måttet gennemføre spareplaner og omstruktureringer. Hoteldriften blev således solgt fra i 2007, ligesom konkurrence fra nye lavprisselskaber har tvunget SAS til delvist at ændre strategi. Hvor SAS i mange år primært henvendte sig til forretningsrejsende, har selskabet de seneste år også åbnet flere nye ruter til populære feriedestinationer.

Informationer og kontakt

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og at der tages forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information, som fremgår af dit rejsebevis og flybillet. Har du spørgsmål omkring en flyrejse med SAS, er du altid velkommen til at kontakte os, ligesom du også kan finde information om flyrejser med SAS på deres egen hjemmeside finder du her.

Rejsemål og lufthavne i Italien

Med SAS kan du næste flyve til hver afkrog af Italien da flyselskabet er dem der tilbyder flest direkte ruter fra lufthavne i Skandinavien til rejsemål i Italien. Vær opmærksom på at som tidligere beskrevet er flere af disse sommerruter og flyver kun i en begrænset periode og normalt i juli og august måned. Du kan bla. flyve med SA til disse lufthavne i Italien, enten direkte fra Københavns lufthavn, eller med en mellemlandning fr alufthavnene i Aalborg, Århus, Billund og Rønne.