Rejser til Faedis

Faedis er måske nok blot en lille landsby, men den har masser af charme og så ligger den i smukt område omgivet af skove og vingårde på grænsen til Slovenien. Book din rejse til Faedis med Escapeaway i dag!

I regionen Friuli Venezia-Giulia i Italiens nordøstlige hjørne og på grænsen til Slovenien finder vi Faedis, som er en meget lille by med blot ca. 1600 indbyggere. Udine, regionens historiske centrum, ligger blot 15 km fra Faedis og byder på kultur, events og masser af dejlige madoplevelser. I Faedis kan du nyde roen og møde de lokale indbyggere over et glas vin på det lokale trattoria.

Velkommen til Italien med Escapeaway. Vi er specialister i rejser til Faedis og andre byer i området, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller under ferien.

Seværdigheder i og omkring Faedis

Faedis er omgivet af vegetation og middelalderlig charme, som især kommer til udtryk, hvis du vælger at vandre ad stierne i skoven. Her kan du også nå frem til slottene Castello di Zucco og Castello Cucagna. Frem til 1100-tallet var disse slotte en del af en meget stor forsvarsopbygning i området, og især Cucagna dominerer landskabet med sin beliggenhed på et højdedrag af samme navn. 

Faedis kommune har, som de fleste italienske kommuner, også et stort antal kirker. Og på din vandring i omegnen, kan du evt. besøge nogle af dem, selv om de ikke er så let tilgængelige. Den vigtigste af kirkerne anses for at være La Chiesa Parrocchiale di Faedis, som er tilegnet Santa Maria Assunta.

Området er også kendt for sin vinproduktion, og Refosco-vinen er flagskibet. Gå derfor ikke glip af en smagsprøve, når du er i området. Vinen har en intens, rubinrød farve og en frugtagtig smag. Der er mange vingårde i nærheden, som gerne åbner dørene for besøg og vinsmagninger.

Tag på dagsudflugt til Udine og Cividale del Friuli

Fra Faedis har du rigtig gode muligheder for at tage på dagsudflugter til spændende byer. Universitetsbyen Udine er stadig meget italiensk og er ikke så påvirket af Østrig som fx byen Trieste i samme region. Udine har en charmerende, historisk bymidte som er fyldt med atmosfære, cafeer og restauranter, hvor du sagtens kan bruge en hel dag med gode oplevelser.

Du bor også i overkommelig afstand til den middelalderlige by, Cividale del Fruili, som betragtes som regionens historiske og kulturelle hovedstad. Byen er så unik, at UNESCO valgte at sætte den på deres verdensarvsliste i 2011. I Cividale del Fruili kan du fx besøge Djævlens Bro, hvis konstruktion er forbundet med en legende, for det siges, at indbyggerne i byen havde problemer med at bygge broen, og derfor bestemte de sig for at bede om hjælp fra djævlen selv. Djævlen gik med til at hjælpe dem, men kun hvis han til gengæld fik sjælen fra den, der først krydsede broen, når den var færdig. Djævlen byggede broen i løbet af en nat, og om morgenen sørgede indbyggerne for, at den første, der gik over broen, var en hund. Så djævlen måtte nøjes med hundens sjæl, og indbyggerne i Cividale del Fruili fik endelig deres bro.

Udover broer og legender er byen fyldt med monumenter, seværdigheder, smukke torve og en vidunderlig atmosfære. Et besøg i Cividale del Friuli er et must, hvis du vil "rejse" tilbage til middelalderen for en dag.

Book din rejse til Faedis

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Faedis, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly til fx. Venedig lufthavn, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Faedis og omegn. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Lignano
>> Læs mere om rejser til Norditalien med Escapeaway

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Faedis

Hvad siger gæsterne i Faedis?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser