Friulis Kunstmosaikskole i Spilimbergo

Kunstmosaikskolen Scuola Mosaicisti del Friuli i Spilimbergo er blandt de vigtigste i hele verden - hvis ikke den vigtigste. Ud over selve den aktive skole, så består institutionen også af et museum og en museumsbutik, som giver besøgende et værdifuldt indblik i mosaikkens farvestrålende og sammensatte verden.

Mere end blot glas og sten

Mosaikskolen i Spilimbergo udmærker sig på mange områder - blandt andet ved at bruge mange forskellige slags materialer i udfærdigelsen af mosaikværkerne. Det kunne fx være meget traditionelle materialer som glas og sten, men de bruger også kaffebønner, keramik og træ. Under de guidede ture får man både indblik i hele historien bag samt i de arbejdende værksteder - metoderne og teknikkerne spænder blandt andet over romansk, byzantinsk og moderne.

Praktiske informationer

Skolen ligger i Via Corridoni 6 i byen Spilimbergo. Omvisningerne begynder kl. 14:00 og varer ca. 1½ time. De vil foregå på enten italiensk, engelsk eller tysk - efter gæsternes behov og oprindelse. Børn under 12 år ifølge med voksen har gratis adgang. De guidede besøg er ugentlige i forårs- og efterårsmånederne. Besøg hjemmesiden www.scuolamosaicistifriuli.it/eng_index.php for yderligere informationer eller kontakt info@turismo.fvg.it via mail for bestilling.

Tre mosaikskoler i Italien

Mosaikskolen i Spilimbergo er en ud af tre i Italien. De to andre ligger i Ravenna og i Monreale uden for Palermo. Ravenna, som netop er kendt for sine smukke mosaikker, er hjemsted for ikke mindre end otte monumenter, som optræder på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv. Og i byen findes der flere forskellige museer, hvor der udstilles mosaikker. Mens i Monreale, der ligger i højderne bag Palermo, kan man finde byens prægtige domkirke - et sandt mesterværk fyldt med mosaikkunst. Mosaikskolen i Spilimbergo er derimod den eneste i Italien, som også har praktik. Mens de to andre skoler kun tilbyder teoretisk undervisning, tilbyder skolen i Spilimbergo sine elever hele 23 timers praktisk undervisning ud af 48 timer.