Rejser til Grado

Lido, sandstrande og hyggelig ferieby

Hold ferie i den sidste del af den berømte Lido men væk fra storturismen. Her har du marina og fine sandstrande, du kan spadsere rundt i den gamle by eller over diget til den næste ø, tempoet bestemmer du selv

Børnevenlig strand

Grado er et mindre feriested yderst på Laguna di Grado, helt ud til Adriaterhavet og Trieste-bugten. Strandene er gode, ligesom i Lignano, Caorle, Bibione og Lido di Jesolo. Det er familievenligt med sandstrande og lavt vand, så børnene kan bade uden problemer. I Grado by er der et ganske hyggeligt historisk centrum.

By med middelaldercentrum

Grado ligger på en ø, som er forbundet med fastlandet. Det er en af de få badebyer langs den nordlige Adriaterhavskyst, som har et middelaldercentrum. Denne gamle bydel grænser op til den nyere bydel, der er skudt op i fascismens tegn. Grado er forbundet med den kunstige ø Isola della Schiusa, og i lagunen bag byen finder man mere end 500 øer, hvoraf mange af dem til tider må træde vande på grund af tidevandet, der i perioder dækker dem. På mange af lagunens småøer finder man de karakteristiske fiskerhuse casoni, hvor fiskerne i gamle dage overnattede i fiskesæsonen. I dag benyttes de primært som magasiner og nogle af de større er endda åbnet som trattoriaer (simple spisesteder). Fra Grado afgår der bådfart til blandt andet Trieste, Barbana og ellers rundture i lagunen.

Udflugtsmål

Ud over strandene og de aktiviteter, der er de forskellige steder, så er der gode udflugtsmål til Friulis bagland, som f.eks. Udine, Trieste og der er heller ikke langt til Venedig, Slovenien og Kroatien. Friuli-provinsen er bedst kendt for sine dejlige tørre hvidvine som f.eks. Pinot Grigio, der er velegnet til fiskeretter, og netop fisk bliver der serveret mange af i Grado.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Grado