Rejser til Moruzzo

Moruzzo ligger på en bakkekam omkring 11 kilometer nordvest for provinshovedstaden Udine. Til sammenligning er Moruzzo blot en lille landsby med et par tusinde indbyggere. Det er dog tydeligt, at Moruzzo er et attraktivt sted at bo. Her er ikke nogen som helst spor af landsbydød, snarere tværtimod. Det er da heller ikke svært at forstå, at de lokale ikke har lyst til at bo andre steder end her i disse skønne omgivelser.

Det gamle centrum og den smukke kirke ligger øverste oppe på bakkekammen med en flot udsigt over de frodige landskab mod bjergene i det fjerne. Det sceneri bliver man aldrig træt af at betragte. Resten af byen spreder sig ned over bakken med en charmerende blanding af gamle, rustikke stenhuse og nyere villaer. Det er mest spredte bebyggelser, så der er god plads til store haver og små vinmarker. Det hele emmer af ægte italiensk landsbyidyl, hvor livet blot går sin vante gang.

Trods sin beskedne størrelse har Moruzzo både en restaurant og et par osteria'er (mere uformelle spisesteder), hvor du kan nyde det bedste af det italienske køkkens lækkerier - måske endda med udsigt til de smukke omgivelser. Byen har desuden en lille købmandsbutik, hvor du kan få nogle basale fornødenheder og et udvalg af lokale delikatesser.

Du får med andre ord de vigtigste ingredienser til en afslappende italiensk ferie i fredfyldte og landlige omgivelser, hvis du rejser til Moruzzo. Søger du for eksempel en komfortabel base for en aktiv ferie, hvor dagene bruges på cykelture, er denne landsby et også godt valg. I dette område er der masser af stille, små landeveje uden ret meget trafik, der er perfekte at udforske på den tohjulede. Undervejs på dine træningsture er der rig mulighed for at holde kaffepause i andre hyggelige småbyer.

Udflugter

Har du en bil til rådighed, hvilket generelt må anbefales på en rejse til Moruzzo, har du også et godt udgangspunkt for udflugter i resten af Friuli-regionen. Helt oplagt er det naturligvis at tage den korte tur ind til Udine. Her kan du sagtens bruge det meste af en dag på sightseeing i den gamle bymidte og på at udforske det gode udvalg af butikker og restauranter. Er du den mindste smule historisk interesseret, bør du også køre videre sydpå for at se den nikantede fæstningsby Palmanova.

Der er derudover talrige mindre og mere ukendte perler på egnen, som du kan bruge ferien på at udforske på cykel, til fods eller i bil. Blot et par kilometer fra Moruzzo er der for eksempel mulighed for at besøge Castello di Brazzà, et flot landsted der emmer af historie. På dine udflugter er der naturligvis også rig mulighed for at prøve de hyggelige restauranter og kaffebarer, som ofte findes i selv meget små byer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Moruzzo