Vingårdsferie på et Agriturismo ved Gardasøen

Tag på vingårdsferie ved Gardasøen - dette er Agriturismo, som vi elsker det

Gardasøen. Ordet smager af ferie, oplevelser og afslapning, og det er da også præcis, hvad du finder her ved Italiens største og - mener mange - smukkeste sø. Området omkring Gardasøen er kendetegnet af en utroligt varieret og smuk natur. Her kan du virkelig fortabe dig i landskabet og de mange muligheder for udendørs aktiviteter, det skaber.

En ferie ved Gardasøen behøver ikke at bestå i, at du tilbringer al din tid med at dase i en liggestol ved søbredden, eller med at nyde den smukke udsigt fra din terrasse. Dette kan du naturligvis gøre - men Gardasøen byder på så meget mere. Bjergvandring, klatring, cykling, mountainbiking, vandring, sejlads, surfing: Søen og området er som skabt til den aktive feriegæst. En del af den cykelrute, der fører dig rundt om søen, er bilfri, så det er bare med at hoppe op på sadlen; så venter der dig en behagelig køretur, hvor den ene smukke panoramaudsigt afløser den anden.

Hvis du er interesseret i historie og kultur, er du heller ikke rejst forgæves til Gardasøen. De mange småbyer, der omgiver søen, er i mange tilfælde interessante og rummer seværdige, historiske bygninger eller ruiner fra oldtiden. Flere af byerne er også kendt for deres smukke parker og haver, hvor velduftende, farverige blomster og friske citrontræer gør en gåtur til en oplevelse for alle sanser. Det er ikke uden grund, at Gardasøen har været et feriemål lige fra romertiden. Også i oldtiden fornemmede man den særlige, frodige skønhed og fred, der kendetegner dette hjørne af Italien.

Maden og vinen ved Gardasøen og i det omkringliggende område gør din ferie komplet. Du kan på mange af restauranterne smage på et stort udvalg af lækre retter, og gastronomien er en blanding af traditionel, italiensk madtradition og impulser fra især Østrig. Nogle af de vine, der dyrkes i området, er verdenskendte, for eksempel Valpolicella og Bardolino. Det er også med til at gøre agriturismo-ferie i området til en oplagt mulighed for de vinglade, da flere af agriturismo’erne har vinproduktion.

Agriturismo er ferie på dine præmisser

Ferie på en agriturismo er løsningen I modsætning til mange andre steder i Italien, er agriturismo ikke særligt udbredt ved Gardasøen. I den forstand er de feriegæster, der i dag vælger at bo på en agriturismo i området, lidt at betragte som first movers. For der er ingen tvivl om, at oplandet ved søen, som er smukt, fredfyldt og grønt, rummer potentiale til, at flere steder begynder at tilbyde bondegårdsferie.

Når du vælger agriturismo-ferie, har du selvfølgelig tilvalgt at bo tilbagetrukket fra de steder, hvor der er store hoteller og mange turister. På den måde kan du uforstyrret nyde de landlige omgivelser og finde ro i sjælen. Samtidig ligger de fleste agriturismo’er i behagelig køre- eller gåafstand til vigtige seværdigheder og interessante byer. Mange tænker, at Gardasøen er et sted, hvor turisterne flokkes. Det er der sandt nok også mange steder ved søen, hvor de gør - som nævnt tidligere ikke uden grund, for her er dejligt - men hvis det ikke lige er dig, så er svaret oplagt: Bestil et værelse eller en lejlighed på en agriturismo i nærheden af Gardasøen, og få en fredelig ferie i intime og autentiske omgivelser, samtidig med, at du nemt kan benytte dig af de muligheder og oplevelser, Gardasøen tilbyder.

>> Læs mere om Agriturismo i Norditalien her

Tre gode agriturismo’er ved Gardasøen

Nedenfor ser du tre eksempler på gode agriturismo’er i nærheden af Gardasøen. Det er ikke muligt at bo på en agriturismo lige ved søbredden, men skulle du have behov for hurtig adgang til en daglig dukkert, behøver du ikke at bekymre dig: To af stederne har swimmingpool.

Agriturismo Moscatello
Ægte landsted i skønt landskab. Udover en fortræffelig beliggenhed tæt på både Gardasøen og populære Peschiera del Garda tilbyder landstedet et smukt og smagfuldt miljø samt dejlig mad.

Agriturismo Corte Tamellini
Her er du omgivet af vinstokke. I det kuperede landskab ligner vinstokkene grønne rutsjebaner, som vokser helt op til poolen. Du kan også kigge ind i gårdbutikken og vinkælderen, hvor du kan smage på den vin, som gården selv producerer.

Villa Cordevigo Wine Relais
Her bor du i en smuk villa tæt på Gardasøen og omgivet af en smuk park. På dette skønne vinresort kan du nyde de smukke omgivelser, poolen, SPA'en og en gastronomisk restaurant.

 

Et lille tip til dig, der elsker gode vine og god mad!

Hotel Villa del Quar
En mere raffineret måde at bo på. Her er du omgivet af vinmarker, og hele området emmer af "fordums tider". Det her er ikke en vingård eller agriturismo, men et femstjernet hotel, og vi nævner det, hvis du har stor interesse for mad og vin og gerne vil forkæle dine smagsløg med luksuriøse oplevelser. Det er naturligvis råvarer og vin fra området.>> Læs mere om agriturismo

Kort over Gardasøen