Hoteller i Italien

For os i Escapeaway er et hotel ikke bare et hotel; det bør rumme meget mere end en komfortabel overnatningsmulighed på din rejse. Derfor har vi rejst hele Italien rundt for at finde de få, udvalgte hoteller, som vi mener kan leve op til de helt særlige krav, vi stiller, for at de kan indgå i vores søgemaskine. Book dit hotel i Italien med Escapeaway i dag!

For at kunne indgå i denne særlige kategori af hoteller skal de håndplukkede hoteller i Italien blandet have pool, gode fællesarealer og gerne et behersket antal hotelværelser (kun undtagelsesvist over 60-70 værelser - som oftest langt under). Men lige så vigtigt er det, at de har en speciel atmosfære, en vis autenticitet, oprigtighed, og ægte charme. Derfor er vi ofte på udkig efter hoteller med en særlig historie, en skæv personlig vinkel, som man ikke finder på et hvilket som helst andet hotel, eller nogle unikke omgivelser.

>> Se alle priser og rejser til Italien med Escapeaway

Hotel Il Borgo Hotel på Sicilien i Italien

Foto: Bo f.eks på Hotel Il Borgo på Sicilien

Af samme grund er vi glade for familieejede hoteller, da disse ofte har en mere personlig og afslappet atmosfære, og ofte også er mere fornakret i det lokalsamfund, som hotellet er beliggende i. Og netop lokalsamfundet, og dets mange genuine tradtioner, er en vigtig bestanddel for vores hoteller i Italien.

Der skal kort sagt være noget ved hotellet, der får det til at række ud over et almindeligt standardhotel - og dette gælder naturligvis også vores hoteller i Italien.

Alle vores hoteller kan bookes online til konkurrencedygtige priser!

Hotelstjernerne i Italien primært er baseret på værelsernes størrelse

Har du også tænkt over, hvad forskellen egentlig er på 2**, 3** og 4****-stjernede hoteller  i Italien? Vi skitserer de officielle forskelle mellem de stjerner, man giver til hotellerne i Italien.

Det primære, der kigges på i betragtningen af et hotel, når det skal tildeles sine stjerner, er størrelsen på værelserne. På hoteller med 1-3 stjerner kan du således være sikker på, at et dobbeltværelse er minimum 14 m² og badeværelset 3 m², mens værelserne på hotellerne med 4-5 stjerner starter på 15 m² for dobbeltværelserne og badeværelserne i udgangspunktet er 4 m².

Dertil vokser antallet af stjerner, hvis de kan tilbyde andet end bemandet reception (12-24 timer i døgnet), morgenmad, ugentlig skift af sengetøj og to ugentlige skift af håndklæder samt en sodavandsmaskine, og at der på værelserne er mere end bord og stol samt håndvask. Dette er nemlig minimum for de 1* stjernede hoteller. Elevator giver 2 stjerner. Tosproget receptionist og bar samt restaurantsal og internetadgang og hårtørrer på badet giver 3 stjerner.

4 stjerner står for roomservice, to daglige rengøringer, tresprogede receptionister og natportier og parkering til 50% af gæsterne. Og i den tunge ende skal der tilbydes restaurant, døgnbemandet reception, bar, der er åben 16-24 timer i døgnet og 24-timers roomservice samt rumnedkøling i form af aircondition og møblement af stor komfort og kvalitet. Hvad et smil på læben så giver af stjerner, må du selv ned og finde ud af.

>> Læs mere om hoteller

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
9,5
Fabelagtigt
480 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 103 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fabelagtigt
111 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Afstand til centrum: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Her finder du gode hoteller i Italien

Escapeaway har et bredt udvalg af rejsemål i Italien og blandt de mest populærer er Toscana, Umbrien, Sicilien, Sardinien, Amalfikysten og Sorrento. Når du bor på hotel er morgenmaden altid inklusiv i prisen.

Hoteller i Toscana

Toscana er vel nok Italiens mest berømte region og i hvert fald det område hvor flest danskere holder ferie i Italien. Hos Escapeaway fider du et spændende udvalg af hoteller og i alle prisklasser.  Vælg selv om du vil bo på hotel i den nordlige del af Toscana tæt på Pisa, Firenze  og Lucca eller længere mod syd i nærheden af Siena og Volterra.

>> Se alle hoteller i Toscana

Hoteller i Umbrien

Et hotel i Umbrien koster langt mindre end i mange andre regioner i Italien og sammenligner du priserne på hotelelr i Toscana med Umbrien vil du nok give mig ret! Umbrien er en overset perle og vi jeg vil anbefale at du tager et nærmere kig på vores rejser og udvalg af hoteller regionen der kaldes "Italiens grønne hjerte".

>> Se alle hoteller i Umbrien

Hoteller på Sardinien

Sardinien er dejlig, og hotellerne på øen er generalt af høj kvalitet, men Sardinien er også dyr i forhold til mange andre rejsemål i Italien. Det skal dog ikke afholde dig fra at holde ferie på Sardinien, hos Escapeaway finder du nemlig hoteller i alle prisklasser, og de er naturligvis alle håndplukket så pris og kvalitet hænger sammen.

>> Se alle hoteller på Sardinien

Hoteller på Sicilien

Der er noget spændende og mystisk over Sicilien. Fra den eksplosive vulkan Etna til de myteomspundne landbyer i de centrale bjerge. Sicilien er frugtbar og oplever nærmest ikke vinter, så her kan man rejse rundt hele året. Hos Escapeaway har vi haft hoteller på Sicilien på programmet siden 1999.

>> Se alle hoteller på Sicilien

Hoteller Sorrento

Den syditalienske by Sorrento er på en gang malerisk, afsondret, inviterende og frygteligt charmerende. Udover at opleve byen i sig selv, kan dit hotel i Sorrento være dit udgangspunkt for udflugter til Napoli, Amalfikysten, Vesuv, Pompeji og naturligvis den eksklusive ø Capri.

>> Se alle hoteller i Sorrento

Hoteller på Amalfikysten

Amalfikysten er og bliver et must-see i Italien, og ikke kun fordi det kaldes "Den Smukkeste Kyststrækning i Europa", men også fordi det giver dig noget af det mest autentiske Italien du kan forestille dig. Kysten mellem Sorrento og Salerno er knudret, forrevet og utilgængelig - og byder på en række spændende hoteller med stil, charme, udsigt og masser af ro.

>> Se alle hoteller på Amalfikysten

Sådan kan du rejse til Italien

Hvis du bestemmer dig til at bestille en rejse hos os, har du forskellige muligheder: Du kan vælge at bestille en pakkerejse til Italien, hvor der indgår flyrejse, hotel og lejebil; men du kan også vælge selv at arrangere transporten til Italien, hvorved du kun bestiller opholdet på et af vores hoteller hos os. Læs mere om de udvalgte hoteller i nedenstående oversigt eller om alle rejser til Italien.

Kort information om Italien

Italien er et af de mest populære rejsemål på kontinentet, men det er samtidigt ét af de lande i Europa, der byder på flest autentiske hoteller. Men man skal dog lede lidt efter dem, fjernt fra masseturismens store floder, og det er lige præcist det, vi har gjort. Blandt andet har vi ledt efter dem i de dele af landet, såsom Sicilien mod syd, eller Umbrien i midten af landet, der ikke er vant til den store bevågenhed fra udenlandske besøgende, og som med deres mange ukendte hideaways passer som fod i hose med vores koncept om at forsøge at finde uberørte og autentiske åndehuller, som kan danne en rolig og afslappet base for dagsudflugter til de mere berømte seværdigheder i landet.

Men vi har også forsøgt at finde disse autentiske åndehuller i den mere kendte og populære Toscana-region, så vi på den måde kan tilbyde noget for enhver smag; også til dem, der gerne vil opleve de mere kendte steder, men fra en helt ny, forfriskende vinkel.

Fælles for alle regionerne i Italien er, at de byder på en enestående samling af historiske, kulturelle og naturmæssige seværdigheder, hvis mangfoldighed og kvalitet man ikke finder mange andre steder i verden. Af samme grund er Italien ét af de lande, der flest gange har fået udnævnt en seværdighed som såkaldt verdenarv af Unesco. Læs om Italiens folkelige kultur på vores rejseinspirations-blog.

Det kan godt være, at visse dele af landet er i økonomisk krise, og ikke har formået at følge med den merkantile udvikling på samme måde som visse nordeuropæiske lande, men tilgengæld har landet - blandt andet med nylig støtte fra EU - formået at bevare meget af den antikke arkitektur og kultur, som i visse tilfælde stammer helt tilbage fra dengang landet huserede på verdenskortet som en romersk stormagt. Alt er ikke blevet åndløst moderniseret og man ser derfor stadig babylonsk beliggende bjerglandsbyer, der får en til at tænke på et længst hensvundne tider, og mange steder finder man stadig en livsrytme, som ikke er baseret på stress og jag, men på en mere afslappet og social måde at omgås hinanden på.

I denne henseende er der dog stor forskel på syd og nord i Italien - akkurat som det er tilfældet i Spanien - og du vil derfor opleve denne kulturelle forskel tydeligere, jo mere sydligt i landet, du opholder dig.

En anden ting, som kendetegner landet er dets enestående gastronomiske traditioner, som kan forbløffe selv hærdede Italiensrejsende. Du vil finde næsten ligeså mange forskellige udgaver af det fantastiske italienske køkken, som der er regioner, provinser og "comuni". Omtrent hver flække i Italien har gjort sig sine egne gastronomiske erfaringer - og deler gerne ud af dem.