Hotelstjernerne i Italien primært er baseret på værelsernes størrelse

Vidste du at ...

hotelstjernerne i Italien primært er baseret på værelsernes størrelse?

 

Her bringer vi finurligheder om Italien og italienerne. Har du også tænkt over, hvad forskellen egentlig er på 2**, 3** og 4****-stjernede hoteller? Vi skitserer de officielle forskelle mellem de stjerner, man giver til hotellerne i Italien.

Det primære, der kigges på i betragtningen af et hotel, når det skal tildeles sine stjerner, er størrelsen på værelserne. På hoteller med 1-3 stjerner kan du således være sikker på, at et dobbeltværelse er minimum 14 m² og badeværelset 3 m², mens værelserne på hotellerne med 4-5 stjerner starter på 15 m² for dobbeltværelserne og badeværelserne i udgangspunktet er 4 m².
Dertil vokser antallet af stjerner, hvis de kan tilbyde andet end bemandet reception (12-24 timer i døgnet), morgenmad, ugentlig skift af sengetøj og to ugentlige skift af håndklæder samt en sodavandsmaskine, og at der på værelserne er mere end bord og stol samt håndvask. Dette er nemlig minimum for de 1* stjernede hoteller. Elevator giver 2 stjerner. Tosproget receptionist og bar samt restaurantsal og internetadgang og hårtørrer på badet giver 3 stjerner. 4 stjerner står for roomservice, to daglige rengøringer, tresprogede receptionister og natportier og parkering til 50% af gæsterne. Og i den tunge ende skal der tilbydes restaurant, døgnbemandet reception, bar, der er åben 16-24 timer i døgnet og 24-timers roomservice samt rumnedkøling i form af aircondition og møblement af stor komfort og kvalitet. Hvad et smil på læben så giver af stjerner, må du selv ned og finde ud af.