Kør Selv-Ferie i Italien - Den optimale bilferie

Kør selv ferie Italien - Få en unik bilferie! Rejs på kør-selv ferie i Italien og nyd friheden i dit eget tempo. Tag på bilferie i Italien i egen bil, eller lej en bil i lufthavnen, og lad dit Italienske eventyr udfolde sig på de mest populære destinationer.

Hold ind når det passer dig og nyd udsigten, snup en middag på en lokal restaurant og stræk benene præcis når du vil. På en bilferie oplever du at krydse grænserne, at landskabet ændrer sig, at solens stråler bliver varmere - og samtidig har du oceaner af tid sammen med dine medpassagerer til at glæde dig, til at quizze, til at synge om Italien og ferien, der venter forude. Kør-selv ferie har ofte også store økonomiske fordele, især hvis I er flere, og så giver det mulighed for både at have mere med ud og hjem, når I rejser ned gennem Europa i egen bil. Alle muligheder er åbne.

Populære kør selv destinationer i Italien

Spørg os om kør selv ferie i Italien

Med over 20 års erfaring med ferieboliger i Italien, er rådgiverne hos Escapeaway de helt rigtige til at give dig - gratis - tips og tricks, når du skal planlægge din bilferie til Italien. Vi elsker og kender det Italienske landskab, hvordan det er at køre i det og komme fra sted til sted, og vi kan hjælpe dig med at sammensætte en ferieplan med hotel, ferielejlighed, villa eller feriehus, præcist efter dine ønsker. Vores lokalkendte rejsekonsulenter har tilsammen håndplukket flere end 2.000 ferieboliger over hele Italien, med gode placeringer i smykke byer, idylliske landsbyer, på landet og ved kysterne.

>> Læs mere om kør-selv-ferie

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Toscana, Forcoli
9,0
Fabelagtigt
22 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,0
Fabelagtigt
143 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Afstand til centrum: ca. 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Campania, San Cipriano Picentino
9,6
Fabelagtigt
88 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Gode råd til bilferien i Italien

Det første du skal tage stilling til ved en kør selv ferie til Italien er, hvor lange stræk du vil tilbagelægge mellem pauser eller overnatning, eller om du måske endda kan køre hele vejen til Italien ned gennem Tyskland i ét stræk. Det afhænger naturligvis af mange faktorer: Hvor kører I fra, hvor langt sydpå skal I, hvor intens er trafikken, hvor fysisk og psykisk udholdende er chaufførerne, hvordan er dagsformen og meget mere. Og hvis der er børn med; hvad kan de holde til før stemningen bliver presset i kabinen? Nogle børn tager sådan en tur som en oplevelse uden brok, mens andre bliver rastløse efter kort tid.

Endelig er der mange veje til Italien, og hver chauffør har sin foretrukne rute. Da ingen på forhånd kan vide, hvor der vil opstå trafikproblemer, eller hvor der vil komme udfordrende vejr, må man følge sin mavefornemmelse eller anvende et af de mange programmer på internettet, der kan vise den korteste og mest hensigtsmæssige vej hen mod dit hotel, ud fra type af veje. Google Maps er efter vores mening et af de bedste værktøjer til at planlægge en god rute.

Kør over grænsen til det smukke Italien

At køre på ferie i Italien i bil fra nord er i sig selv en stor oplevelse. Du kører gennem imponerende og evigt skiftende landskaber og du bemærker skiftet i arkitektur, kultur, sprog og mad. Kommer du fra Frankrig langs kysten fra Nice, får du de smukke farver langs Middelhavet, eller de lidt mere rå omgivelser i Piemonte lidt længere mod nord. Kommer du lidt længere mod nord, følger du den spektakulære Aosta-dal, med høje bjerge, gletschere, frodige skove, blanke søer og snævre sidedale.

Læs mere om kør-selv-ferie til Piemonte her | Læs mere om rejser til Aosta-dalen her

Gennem Alperne og ned til søerne

Går din kør selv ferie til hoteller eller feriehuse ved Gardasøen, Venedig eller i Toscana vil valget ofte falde på vejen gennem Østrig over Brennerpasset, som er det laveste pas i Alperne, eller gennem Schweiz og enten St. Gotthard eller San Bernadino. I Sydtyrol kan du opleve en rig gastronomi, den smukkeste natur og det mest spektakulære bjergsceneri, mens du baner dig vej mod enten Gardasøen eller Comosøen - begge utroligt smukke og dragende med masser af små, indtagende byer og arkitektoniske perler.

Læs mere om kør-selv-ferie til Gardasøen | Læs mere om kør-selv-ferie til Venedig | Læs mere om kør-selv-ferie til Toscana

Bilferie op til 1.500 km fra Danmark

I når frem til de nordligste regioner, som Aosta, Sydtyrol og Lombardiet. Her er der udsigt til Alperne og mulighed for en aktiv ferie med skønne vandreture. Glem ikke muligheden for en en storbyferie i Milano, hvis I har lyst til at bruge lidt af sommerferien på shopping i verdensklasse, hyggelige restauranter og seværdigheder. Hvis I har besluttet jer for en god ferie i Italien i egen bil er der mange dejlige destinationer inden for de magiske 1.500 km’s rækkevidde. Opdelingen herunder er med kørsel fra København eller Århus.

Kør selv-destinationer under 1.500 km fra Danmark:
- Comosøen
- Maggioresøen
- Ortasøen
- Gardasøen
- Ledrosøen
- Iseosøen og Franciacorta
- Luganosøen
- Milano
- Dolomitterne
- Aosta-dalen

Bilferie op til 1.600 km fra Danmark

Rejser i gerne op til 1.600 km, får I både mulighed for at slappe af på hvide sandstrande ved Middelhavet i Ligurien eller ved Adriaterhavet på den modsatte side af landet. Midt imellem de to have kan I vælge Gardasøen, som også byder på gode muligheder for en sommerferie i solens tegn og med mange oplagte udflugtsmål inden for kort afstand. År efter år viser Gardasøen sig at være et sikkert hit for danskere på kør selv ferie. I vinregionen Piemonte kan I nyde det gode vejr imens I smager på de fine lokale vine og måske forkæler jer selv med et ”slow-food”måltid. Eller I kan nyde de billedskønne søer i den nordlige del af regionen.

Destinationer mellem 1.500 og 1.600 km fra Danmark
- Den sydlige del af Gardasøen
- Ø-riget Venedig
- Det kulturelle Verona
- Langhe vindistriktet i Piemonte
- Badeferie i Lido di Jesolo
- Badeferie i Bibione
- Cinque Terre i Ligurien

Og lidt længere?

Hvis du har mod på at køre blot et par timer ekstra i forhold til Norditalien, kan du komme frem til de bløde bjerge i Toscana, og så er der næsten ingen grænser for mulighederne for oplevelser, aktiviteter og afslapning. Vil du spadsere rundt i underskønne og maleriske kulturbyer, vil du slikke solskin på gode sandstrande, eller vil du nyde noget af verdens smukkeste landskab med et glas pragtfuld vin i hånden (og adskillige flere i flasken, som du selv har købt ved stalddøren), så er Toscana stedet for dig.

De få kilometer mere betaler sig rigeligt, og det største problem er at vælge mellem alle tilbuddene. Og så skal vi jo ikke glemme, at når du kører selv, så er der god mulighed for at tage lidt af Toscana med hjem på flaske.

Kør selv ferie-destinationer mere end 1.600 km fra Danmark

- Chianti vindistrikt
- Storbyen Firenze
- Det historiske Siena
- Det grønne Umbrien
- Den nordlige del af Marche

Klar til at planlægge din bilferie i Italien?

Du kan søge efter indkvartering i hele Italien med søgemaskinen herover og finde præcist det, der passer dig. Kontakt os gerne med spørgsmål, når du planlægger din kør selv ferie Italien - vores mere end 15 år lange erfaring med ferieboliger i Italien giver os kapaciteten til at hjælpe dig med stort set alle dine spørgsmål.

Praktiske oplysninger

Vejafgifter
På de fleste motorveje i Italien er der indført vejafgifter. Afregning foregår ved at man trækker en billet i en automat på vej ind, og afleverer den igen på vej ud. Distancen udregnes og et beløb betales med kreditkort. Det er egentlig ret nemt, men hvis du skal køre meget på motorveje i Italien kan du måske overveje at anskaffe et såkaldt Telepass, som svarer til den danske Brobizz. Man kører så igennem en særlig bane, hvor enheden registrerer og betaling foregår automatisk. Telepass kan bestilles her.

MiljøzonerKør-selv ferie i Italien

En del italienske byer har indført forbud mod bilkørsel i bykernerne for andre end beboere, og det er en fælde, som mange danskere ryger i. Her skilter man med et simpelt "zona traffico limitato", og ser du sådan et skilt, skal du holde dig væk. Din bil bliver formentlig fotograferet i zonen, og når du kommer hjem modtager du en opkrævning på 80 EUR pr. overtrædelse, som SKAL betales inden 60 dage. Der er i øvrigt særlige regler i Milano, som du kan læse om her.

Bilens udstyr
Du har pligt til at medbringe advarselstrekant, samt gule refleksveste til alle bilens passagerer, og ligesom i Danmark skal alle være fastspændt under kørsel - børn i passende autostole. Fra 15. oktober til 15. april er vinterdæk påbudt i Aostadalen - vær opmærksom på det, hvis du fx. rejser i efterårsferien eller vinterferien. Rejser du til Italien i vinterperioden kan der være lokale påbud om snekæder.

Færdselsregler
Der er ikke den store forskel på reglerne fra Danmark til Italien, men vær dog opmærksom på, at for bilister med mindre end 3 års erfaring er der visse restriktioner (nul-promille, nedsatte hastighedsgrænser mv). Det er påbudt at køre med nærlys udenfor bebygget område hele dagen, men sørg for at have det tændt altid, da der ofte er små tunneller på vejen. Skal du have cykler eller andet med bag på bilen, skal du anskaffe dig et særligt advarselsskilt, som hedder "pannello per carichi sporgenti", som kan købes på tankstationer i Italien.

Fartgrænser personbil, motorcykel eller autocamper
- Landevej: 90km/t eller 110 km/t alt efter skiltning
- Motorvej: 130km/t

Fartgrænser med påhængskøretøj, fx. campingvogn
- Landevej: 70km/t
- Motorvej: 80km/

Nyttige telefonnumre
- Alarm: 112
- Ambulance: 118
- Politi: 113
- Brandvæsen: 115

Den italienske bilklub
- Telefon: 800 116 800
- Website: Klik her

Parkering i Italien er ikke for farveblinde

Når du skal parkere i Italien, skal du holde øje med farverne på parkeringsbåsene. For enten er de hvide, gule eller blå. Og det, der er vigtigt at vide på forhånd, er, at blå betyder, at der skal betales for parkeringen – så led efter et parkometer. Gul betyder, at pladserne er reserverede til beboerne i området med særlig p-tilladelse, så dem skal du ikke nappe foran hende 'la signora' i den lille FIAT 500. Hvid betyder som regel derimod, at du skal skynde dig at få flankeret din bil, da pladsen er gratis. Og det betyder først til mølle. Som det forholder sig med alle regler, kan der være undtagelser - så betragt det her som en tommelfingerregel.

Trafiknyheder en gang i timen

Når du suser ned gennem Italien på den italienske ’autostrada’, så kunne det være rart at undgå de største kødannelser og på forhånd kende til vejarbejde, som gps’en ikke har opfanget. Og det kan faktisk lade sig gøre, for på radiofrekvensen 103,30 FM – der generelt er understøttet på samtlige motorveje i Italien – udsendes der en gang i timen trafiknyheder på henholdsvis tysk og engelsk netop for dig og dine medtrafikanter, der besøger de italienske motorveje. God tur!

Billig kør selv ferie til Italien med Escapeaway

På kør selv ferie til Italien har du masser af tid og mulighed for at få ekstra mange gode ferieoplevelser. Med frihed til at lave svinkeærinder kan du lade dig inspirere af et interessant skilt på hovedvejen, gøre holdt ved en vingård eller blot stoppe bilen for en kort pause, når turen pludselig går forbi et uventet smukt landskab. Du bestemmer selv farten og retningen. Hos Escapeaway finder du et spændende udvalg af billige ferieboliger og hoteller til din ferie i Italien, vi tilbyder bla. hoteller og ferieboliger til kør-selv på rejsemål som Toscana, Umbrien og Sorento- og Amalfikysten. Se en oversigt med alle hoteller og ferieboliger nederst her på siden eller læs meget mere om rejser til Italien.

>> Se alle priser og rejser til Italien med Escapeaway

Hvor skal du bo på din tur til Italien

Italien byder på overvældende mange turistdestinationer og seværdigheder. Når du er på kør selv ferie til Italien, har du frihed til at ændre på rejseruten. Kør en anden vej, hvis den planlagte rute virker mere langsommelig eller overbelastet end forudset hjemmefra. Er dine overnatninger bestilt hjemmefra, skal du ikke forhaste dig og stresse for at finde tilfredsstillende overnatning inden mørkets frembrud. Kør selv ferien til Italien giver dig ro og frihed til at opleve det ægte Italien. Ved ankomst kan du tage en dukkert i den udendørs pool og få vasket rejsetøvet af.

Kør-selv ferie til Toscana

Toscana er den region i Italien, som har flest gæster fra Danmark. Langt de fleste vælger at køre i egen bil til Toscana, men efterhånden er der også mange, som flyver til lufthavne som Firenze og Pisa. Hos Escapeaway kan du rejse, som du vil, og du finder et stort udvalg af hoteller og billige ferieboliger til kør-selv ferie til Toscana. Fra den danske grænse til Toscana er der ca. 1.500 kilometer, så det er muligt at køre til Tosca på en dag, men mange vælger at overnatte undervejs f.eks i Tyskland eller Østrig.

>> Læs mere om kør-selv ferie til Toscana

Kør-selv ferie til Umbrien

 Der er kun en smule længere at køre til Umbrien end Toscana, men det er absolut de ekstra kilometer værd. En kør-selv ferie til Umbrien er en oplevelse, hvis du sætter pris på smuk natur, god mad og vin og en spændende historie. Det er f.eks også oplagt at tage på dagsudflugter til flere af de kendte seværdigheder i Toscana som f.esk Seina og Firenze, for der er ikke langt i bil, hvis du altså bor i den nordlige del af Umbrien. Klik på nedenstående link og få mere information om kør-selv ferie til umbrien.

>> Læs mere om kør-selv ferie til Umbrien

Kør-selv ferier på Sicilien

Det er muligt at rejse på kør-selv ferie til Sicilien, men der er langt, meget langt. Derfor vælger de fleste også at flyve til Sicilien og kører selv rundt på øen, og det er en fantastisk rejseform og den bedste måde at opleve Sicilien på. Du kan vælge enten at have fast base på en af de mange håndplukkeder hoteller og ferieboliger eller bestille en af vores populære bilrundrejser på Sicilien. En bilrundrejse betyder, at vi har lagt en rute og udvalgt hideaways, som ligger geografisk godt placeret, så du skal tilbringe mindst mulig tid i lejebilen. En kør-selv ferie på Sicilien bør være på mindst 8 dage, men vil du ud i hvert et hjørne af øen, vil jeg anbefale dig at afsætte 2 uger, så har du også tid til at tage et par fridage ved poolen.

>> Læs mere om kør-selv ferie til Sicilien

Bilferie i Italien

Jeg håber at du har fundet inspiration til din ferie i ovenstående, ellers kan du læses meget mere om bilferie i Italien, her finder du tips og råd om feri ei bil, og naturligvis også rejseforslag. Husk at tjekke din bil, så den er klar til en tur på flere tusinde kilometer. Vær sikker på, at du har advarselstrekant og førstehjælpspude i bilen. Husk, at der i Italien er tvungen brug af sikkerhedsvest, når man bevæger sig på motor- eller landeveje. Vesten skal ligge et sted i bilen, hvor du kan komme til den, så du ikke først skal ud og rode bagagerummet igennem. Tilrettelæg din kør-selv ferie, så du undgår at køre gennem Tyskland om dagen, hvor der er størst risiko for kødannelse. Bestil eventuelt en overnatning på vej til Italien, så du ikke kører i søvnig eller udmattet tilstand.

Under rejsen

Du skal selvfølgelig have en ekstra nøgle med til bilen, og den skal ikke anbringes i samme taske eller jakke som hovednøglen. Efterlad ingen værdigenstande i bilen, og åbn eventuelt handskerummet, så man udefra kan se, at der ikke er noget at hente. Undgå at køre i de weekender, hvor der er ekstra pres på vejene. I Italien er der for eksempel helligdag 15. august, og man skulle tro, at hele befolkningen er ude og køre bil denne dag. Det italienske vejnet er godt udbygget, og der er mange alternativer til motorveje. Du kan køre gratis på de mindre veje, og udsigten er som regel meget smukkere. I nogle italienske byer er det et lovkrav, at du køber et miljømærkat, hvis du vil køre ind i bykernen. Du kan som regel købe mærkatet i kiosker og på turistkontorer.