Kulturrejser til Italien

Italien er et af danskernes foretrukne ferielande, og man forstår godt hvorfor. En legendarisk gastronomi, der ledsages af en overflod af fremragende restauranter og cafeer. Kunst og kultur i verdensklasse i byer som Firenze, Venedig og Rom. Fantastiske landskaber en masse, fra det solmættede Sicilien i syd over Toscanas berømte bakker til Po-sletten i nord. Små charmerende kystbyer af stor skønhed, som f.eks. Cinque Terre i Ligurien eller kystbyerne på Amalfkysten i Syditalien. En enestående historie med en fortid som imperial supermagt og Vestens civilisatoriske centrum. Kort sagt er der nok at tage fat på, når man er på en kulturrejse.

Italiens rige historie

Italien har en historie, der er fyldt med dramatik, storhed og fald, og et væld af fremmede folkeslag. I Syditalien formede grækerne deres eget rige kaldt Magna Graecia, og også fønikerne koloniserede dele af Sicilien, samt Sardinien. Igennem landets lange historie er Italien også blevet invaderet af keltere, gotere, estruskere (der menes at være af ikke-indoeuropæisk oprindelse), frankere, vandaler, og hunnere, normannere, ja efter sigende endda af vores egne vikinger. De mange folkeslag har sat deres aftryk på Italien og medvirket til den mangfoldighed, som den italienske kultur bærer præg af. Men italienerne har også selv været kulturbærere i andre lande, ikke mindst under det berømte imperium romanum, der koloniserede store dele af Europa. Og i middelalderen opstod der en række maritime republikker i Italien, som blev de europæiske centre for handel med resten af verden, navnlig i Pisa, Genova, Venedig og Amalfi.

Italiens legendariske gastronomi

Der findes næppe en gastronomi, der er så kendt i Europa som den italienske. Alle kender efterhånden til pizza, pasta, spaghetti, mozzarella og andre italienske madprodukter, der er blevet så almindelige i Danmark, at de ligefrem er blevet en del af vores sprog, og vel snart ikke opfattes som en fremmed del af vores eget køkken. Men noget andet er at opleve den italienske gastronomi på allertætteste hold, og få lov til at smage på italienske retter og specialiteter, som man kun sjældent stifter bekendtskab med af samme kvalitet og med samme autencitet i udlandet. I denne forbindelse byder Italien på en sand overflod af spisesteder, som alene kan værd et besøg i landet værd. Men selvom den italienske gastronomi af en udefrakommende såedes kan opfattes som noget højst egenhændigt og skabt, så er den faktisk, akkurat ligesom landets historie, stærkt påvirket af fremmede traditioner, idet den har indoptaget elementer fra de kulturer, der har haft deres gang i landet, som f.eks. den græske.

Italiens fantastiske natur

Italien har en fantastisk natur, der spænder over vidunderlige strande og kyster, over mægtige bjerge og dale, til nogle af Europas meste kendte søer og vulkaner. På øen Sicilien har Italien Europas største vulkan, den navnkundige Etna-vulkan på over 3300 meter og på fastlandet knejser Vesuv-vulkanen nær byen Napoli. Mod nord afgrænses landet af Alperne, hvor bjerget Mont Blanc på 4810 meter er Italiens - og den europæiske unions - højeste punkt. Mod nord finder man også den berømte Po-dal, der har fået sit navn fra Italiens længste flod, Po. Dalen og floden er vigtig for Norditaliens megen industri og landbrug, der er landets største og rummer 42% af hele den italienske arbejdsstyrke. Italien har også nogle fantastiske kyststrækninger, f.eks. Amalfikysten i Syditalien og den italienske Riviera i den norditalienske region Ligurien, foruden en række berømt søer såsom Como-søen og Gardasøen.

>> Læs mere om kulturrejser

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Syditalien, Sicilien, Mongiove
9,3
Fabelagtigt
532 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 171 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Ligurien, Bocca di Magra
8,4
Meget godt
274 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fabelagtigt
111 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Afstand til centrum: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Kulturferie i Italien

Italien er nok verdens største kulturnation. Intet mindre. Landet har flere steder på Unescos liste over kulturel verdensarv end noget andet land. Derfor er kul-turferie i Italien en ren overflod af imponerende bygningsværker, kunst og musik i den absolutte topklasse. Det bliver ganske enkelt ikke bedre.

Fra det sydligste til det nordligste Italien over landets øer. Omfanget af Italiens kulturskatte er ubegribeligt. Alene en by som Venedig kan byde på kultur i mængder, der overgår mange lande. Kulturen i det nordlige Italien er forskellig fra den, man finder længere mod syd for eksempel i Napoli. En kulturferie i Italien har noget for enhver smag.

Italiens hovedstad, Rom, er en kulturel fortælling i sig selv. Byens kulturhistorie overgår alt. Det er ikke for ingenting, man siger "alle veje fører til Rom". Uanset hvor, du holder ferie i Italien, kan landet byde på masser af kulturelle oplevelser. Tag på kulturferie i Italien!