Rejser til Acquapendente

Vi befinder os i hjertet af Italien i et område med en rig historie. Byen udvikledes i løbet af 1100 tallet. Byen er rig på monumenter, kirker og palæer af historisk- og kunstinteresse bl. a. San Francescos gotiske kirke, Julia da Jacopos Middelalderstårn og San Sepolcros Krypt som er bygget omkring år 1100, med de samme mål som den Hellige Grav.

Acquapendente var efter al sandsynlighed oprindeligt en etrusk landsby, senere beboet af romere og efterfølgende invaderet af Longobarderne. Området er rigt på vand, plantevækst og naturlige huler.

Byen udvikledes i løbet af 1100 tallet. Den er rig på monumenter, kirker og palæer af historisk- og kunstnerisk interesse, bl.a. San Francescos gotiske kirke, Julia da Jacopos Middelalderstårn og San Sepolcros-krypten, som er bygget omkring år 1100, med de samme mål som den Hellige Grav.

Byen er kendt for sine ”Pugnaloni”, en samling store malerier lavet af blomster, blade og grene fra den lokale flora. Hvert år, den 3. søndag i maj måned, fejres Blomsternes Madonna. Sagnet fortæller at et vissent kirsebærtræ i 1166 pludselig begyndte at blomstre, og dermed gav start til byens oprør mod tyranen Frederik Barbarossa d. 1..

Denne søndag vises malerierne på et optog gennem byen. Om aftenen bliver det smukkeste maleri kåret. Malerierne udstilles bagefter i domkirken, hvor de kan beskues resten af året.

Udflugter i området:
- Torre Alfina: Borgen, som hører til en af de smukkeste middelalderborge i Italien, har udviklet sig omkring slottet med det indre tårn, hvis oprindelse går tilbage til Longobardernes tid omkring år 760. Borgen ligger 600 m. over havets overflade, og man nyder en fremragende udsigt på 360°.

Begivenheder: den 20. maj på San Bernardinos dag, pynter man byen op med årstidens blomster. Der er byfest hvert år i juli, hvor der rundt om i byen afholdes gratis koncerter. I august er der Pappardelle-festival (en bestemt slags pasta), hvor man serverer pasta tilberedt med vildsvin.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Acquapendente

Hvad siger gæsterne i Acquapendente?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser