Rejser til Ardea

Oldtidsby tæt ved Rom og havet

Ardea er kendt for skulpturmuseet Museo Manzù og de smukke haver I Giardini della Landriana ved Tor San Lorenzo.

Ardea ligger knap 40 km syd for Rom mellem havet og området I Castelli Romani. Landsbyen ligger på en bakketop. Selve landsbyen er ganske hyggelig, omend ikke en der normalt tiltrækker turister. Uden for byen ligger det lokalkendte museum Museo Manzù med skulpturer af kunsteren af samme navn. Man kan også aflægge de smukke haver I Giardini della Landriana et besøg, som ligger ved lokalsamfundet Tor San Lorenzo.

Selvom Ardea i dag kan virke undseelig, har den faktisk en interessant og lang historie, der går helt tilbage til det 8. århundrede f.Kr. I 1930'erne og 1950'erne udgravede arkæologer her rester af et imponerende fæstningsanlæg fra jernalderen samt bebyggelser og templer fra 600-500 f.Kr.

Det Latinske Forbund

I oldtiden var byen et vigtigt religiøst centrum og modstod blandt andet et angreb fra den sidste romerske konge, Tarquinius II Superbus, som blev afsat mens hans hær havde byen under belejring. Byen var en af de vigtigske latinske byer i det 6. og 5. århundrede f.Kr. Ardea var således medlem af de såkaldte latinske forbund, der var en sammenslutning af landsbyer og stammer i Lazio-regionen, som indgik i et fælles forsvar.

Forbundet indgik senere en alliance med Rom, men det kom på et tidspunkt til uenigheder og krig (Latinerkrigen 343 f.Kr. - 338 f.Kr.), som resulterede i romersk sejr og opløsning af det latinske forbund. Efterfølgende blev byen styret fra Rom og indbyggerne fik status af romerske kolonister. Byen gik de følgende århundreder gradvist i forfald og var ved det Vestromerske riges fald næsten helt forladt.  Først omkring år 900 begyndte byen igen at vokse.

I dag findes der forskellige spor fra oldtidbyen i form af blandt andet rester af romerske veje og de udgravede templer.

Kort over Ardea 

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge blandt mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lazio-regionen. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over alle de tilgængelig ferieboliger i og omkring Ardea. 
 
Rejser du primært til denne del af Italien for at udforske hovedstadens mange seværdigheder? Så husk at det også er hos Escapeaway du finder de perfekte lejligheder til en storbyferie i Rom.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Der er godt 2000 km fra Danmark i bil, så mange af vores rejsende foretrækker at flyve. Der er da også gode muligheder for at finde en direkte flyforbindelse hertil eftersom nærmeste lufthavn er Rom Ciampino Lufthavn, ligesom den større Rom Fiumicino Lufthavn også er indenfor forholdvis kort afstand. I de disse to lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt direkte forbindelser til Danmark. 

Find aktuel information om ruter i søgemaskinen her på Escapeaway. Du kan her også nemt sammenligne de bedste tilbud på flybilletter til Italien fra de forskellige flyselskaber.

Der er kører bus til Ardea fra blandt andet Aprilia, som har togforbindelse fra Rom. Dertil kommer, at byen ligger forholdvis tæt ved hovedveje, som gør det nemt at komme hertil i bil. Vil du nemt omkring til regionens mange seværdigheder i ferien, kan en da også være en fordel lejebil. Det er nemt at bestille billeje i Rom Ciampino Lufthavn hjemmefra.

Restauranter og shopping

Der er et fornuftigt udvalg af spisesteder i og omkring Ardea. Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne.

Hos byens købmand kan du få det mest nødvendige, og derudover er der ikke mange km til nærmeste rigtige supermarkeder i nabobyerne.

Udflugter

Rejser du med børn, kommer du nok ikke uden om at tage dem med en tur til Zoomarine. Det er det store vandland, der ligger få km fra byen. Udover de mange forlystelser i vandet, er der også en form for zoologiske have.

Er der nogle med lyst til at shoppe i rejseselskabet, kan de slå sig løs i det ligeledes nærliggende Castel Romano Designer Outlet, som udover utallige butikker også har barer og restauranter.

Sdist men ikke mindst er det naturligvis også oplagt at tage en tur ind til Rom, som er en verdens mest interessante storbyer målt på antallet af kulturhistoriske seværdigheder.  

Lokale links

Byens egen hjemmeside (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ardea