Rejser til Bolsena

Karakterfuld by ved Bolsenasøen

Byen Bolsena ligger i det nordvestlige hjørne af Bolsenasøen på de frugtbare skråninger af en udslukt vulkan i regionen Lazio.

Bolsena som har godt 4000 indbyggere, har en lille havn og er den største by med direkte adgang til søen. Den runde sø har ganske få andre byer, som ligger helt ned til søbredden, nemlig nabobyerne Marta og Capodimonte i den sydlige ende.

Kort over Bolsena

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Skønne pladser

Bolsena har en fin historisk profil med kirkerne Basilica di Santa Cristina, Chiesa del SS. Salvatore og naturligvis middelalderslottet Castello Rocca Monaldeschi di Bolsena. Byen huser også mange skønne pladser og et historisk museum for Bolsenasøen, Museo Terretoriale del Lago di Bolsena, , hvor du kan lære mere om søen og historien bag de forskellige folkeslag, som har levet her. Nede ved søbredden finder man en lystbådehavn og et lille færgeleje for ture rundt på søen.Hotel eller ferielejlighed i Bolsena

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer omkring Bolsenasøen. 

Du ved som regel bedst selv, hvilken type feriebolig er det perfekte valg for dig. Men ønsker du for eksempel muligheden for selv at tilberede feriens måltider frem for at spise ude, kan en ferielejlighed være et godt valg. Ligeledes er en ferielejlighed en mulighed, der ofte tiltaler børnefamilier, som ønsker at kunne hygge sig sammen i ferien under hjemlige former.

Rejser du til Italien for at for at koble helt af og glemme alt om hverdagens sure pligter som eksempelvis rengøring, er et hotel derimod det rette valg. Så bliver der taget hånd om alting, så  du  ikke skal tænke på andet end at nyde dit rejsemål. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Bolsena. Måske vil du se i listen over ferieboliger i Bolsena se, at almindelige hoteller og ferielejligheder ikke er de eneste indkvarteringsmuligheder. Mange steder i Italien kan vi for ekesmpel også tilbyde leje af hele villaer eller ophold på et agriturismo. Det kan være en mulighed for at opleve en anden side af Italien, hvor du kommer tæt på de lokales hverdag på landet.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Bolsena, er Perugia lufthavn nærmest, men lufthavnene ved Rom er også inden for rækkevidde, og de fleste vælger da også at rejse til Rom. Samlet set har du derfor mulighed for at vælge mellem talrige selskaber, når du skal finde en billig flyrejse hertil.  

Brug søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser ti lhurtigt at søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med de forskellige flyselskaber. 

Der er ikke togforbindelse helt frem til Bolsena, så du må skifte til bus i for eksempel Orvieto eller Viterbo afhængigt af, hvilken retning du kommer fra. Du kan således godt komme til og fra byen med offentlig transport, men ønsker du ikke at være bundet af køreplaner i ferien, kan vi anbefale dig at leje en bil. En lejebil vil i langt de fleste tilfælde give dig mere frihed til at tage på spontane udflugter og kan være et praktisk hjælpemiddel, hvis du for eksempel skal på indkøb. Normalt er det nemmeste at bestille billeje i Italien med afhentning i lufthavnen. 

Restauranter og shopping

Udvalget af spisesteder er ganske stort byens størrelse taget i betragtning. Både oppe i den gamle bydel nord for hovedvejen og helt nede langs vandet, kan du således finde restauranter, trattoriaer og pizzariaer med noget for enhver smag og rige muligheder for at krydre ferien med gode kulinariske oplevelser.

Der ligger et par mindre supermarkeder i byen, og har du adgang til eget køkken, kan du købe frisk fisk fra søen i en af fiskebutikkerne. Man skal dog helst komme om morgenen, da der ofte bliver udsolgt hen sidst på dagen. Besøg eventuelt også det ugentlige marked (tirsdag).

Udflugter og seværdigheder

Bor man i Bolsena er det naturligvis også oplagt af benytte sig af de mange muligheder, som Bolsenasøen byder på: Man kan fx tage en sejltur på søen, som afgår fra Bolsena og ud til øerne Bisentina og Martana (der er søens eneste to øer). Alt i alt er der tale om et skønt område med skove og bløde bakker og et rigtigt godt udgangspunkt for at opleve det centrale Italien: etruskernes område, regionerne Umbrien (hvor man kan besøge Orvietos underjordiske by) og Toscana samt den evige stad Rom.

Du kan læse mere om seævidigheder i området på byens officielle turisthjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bolsena