Rejser til Caprarola

Charmerende middelalderby nær søer og Rom

Caprarola er en dejlig lille by, berømt for sine nødder og kager. Byen ligger i den sydligste del af Cimini-bjergene, ikke så langt væk fra Tiberdalen.

Byen har en broget fortid, hvor specielt de mange krige i Middelalderen mellem forskellige adelsfamilier ofte fandt sted i byen, der blev brugt som slagmark.  For den besøgende er de mange historiske bygninger en oplevelse af de helt store. Især Palazzo Farnese som ligger majestætisk for enden af byens opadgående hovedgade.

Kort over Caprarola

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Lazio regionen. 
 
Ønsker du en ferie med privatliv, hvor du ikke skal dele pool eller have med andre gæster? Så er netop muligheden for at leje en privat villa oplagt mulighed - især for større grupper. Skal du på ferie med vennerne eller flere generationer af familien, vil prisen per person i sidste ofte svare til et ophold i en ferielejlighed.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over de forskellige ferieboliger i og omkring Caprarola. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Det er en forholdsvis lang tur (ca. 2000 km), hvis du vil køre fra Danmark. Vil du hurtigere frem, er der dog heldigvis gode flyforbindelser til denne del af Italien. Skal du holde ferie i Caprarola, er Rom Ciampino lufthavn nærmest, og der er kun få kilometer længere til Rom Fiumicino lufthavn. Lufthavnene vil den italienske hovedstad betjenes til sammen af en bred vifte af Europas største flyselskaber såsom Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til blandt andet Danmark. 

Flyselskaberne justerer jævnligt deres ruter, men du kan altid søge aktuel information om ruter i søgemaskinen her på Escapeaway. Her kan du også nemt sammenligne priser på flybilletter til Italien fra alle flyselskaber.

Nærmeste togstation ligger i Fabrica Di Roma omkring 10 km mod øst. Der kommer busforbindelser til blandt andet Roma Saxa Rubra i hovedstadens nordlige udkant. Det kan således lade sig gøre at komme hertil med offentlig transport, men man skal være forberedt på at skifte undervejs og bruge længere tid end i bil. Derfor er det for eksempel som regel nemmere at bestille billeje i Ciampino lufthavn hjemmefra. Det er også en mulighed for lettere at kunne udforske regionens seværdigheder i løbet af ferien.

Restauranter og shopping

Der er en godt udvalg af spisesteder i Caprarola med blandt andet pizzariaer og trattoriaer (mindre formelle restauranter). Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne - for eksempel ned til Lago di Vico. En af de traditionelle retter på menukortet her på egnen er pici, som er en form for makaroni og tacconi, der er en slags nudler lavet uden æg. Der er som regel også god mulighed for at få lam tilberedt på forskellige måder eller fisk fra den nærliggende sø. Til dessert er det oplagt at prøve en af de traditionelle søde sager lavet med af de hasselnødder, som byen er kendt for.

Til de daglige fornødenheder og hvis du vil handle ind til tilberedning af egne måltider, kan du få det meste hos byens købmænd og minimarkeder. Får du chancen kan det også anbefales at besøge madmarkeder i området for de gode råvarer, delikatesser og muligheden for at møde de lokale. 

 

Udflugter

Du bor næsten i gåafstand af Vicosøen (knap 6 km), som er en af Italiens højest beliggende søer. Området omkring den vulkanske sø er kendt for en stor birkeskov, som er en af de sydligste i Europa, der takket være det specielle mikroklima omkring søen trives her. Skoven er beskyttet som naturreservat, der desuden har et rigt dyreliv. 

Caprarola er også et godt udgangspunkt for at besøge de gamle etruskiske byer i området. Kør for eksempel en tur til Tuscania, hvor du kan tage en slentretur gennem det historiske centrum med intakte bymure og bør se Sankt Peter Basilika og Bispegården samt Santa Maria Maggiore Basilika.

Sidst men ikke mindst er der ikke længere til Rom, end at man kan nå at se mange af hovedstadens største seværdigheder på en dagsudflugt. 

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Caprarola