Rejser til Cerveteri

Cerveteri ligger 35 km fra kysten (Civitavecchia), 42 km. fra Rom. Den har ca. 35.000. indbyggere, og er en af regionen Lazios ældste byer, med levn fra etruskerne og romerne. Der er togstation i byen, med forbindelse til bl.a. Rom, Grosseto og Pisa (via Ladispoli eller Stazione di Marina di Cerveteri).

Levende centrum

Cerveteri har et levende historisk centrum, med restauranter, caféer og indkøbsmuligheder. Derudover har byen et hav af monumenter der afspejler dens fascinerende historie, der går tilbage til 8. århundrede f.Kr.

Fortiden

Dengang strakte byens indflydelse sig til de omkringliggende områder, bl.a. til Tolfabjergene, Vejo samt en kyststrækning på ca. 70 km. Den gamle Civitas Cæris Veteris baserede sin rigdom på handel med karthagenere og de græske byer. Byen fulgte og delte skæbne med mange andre etruskiske byer. Efter romernes herredømme kom den under longobarderne og blev derefter en del af Pavestaten. Cerveteri blomstrer op som middelalderborg og fæstning under forskellige adelsfamilier, og som uafhængig kommune i 1200-tallet.

På torvet

Værd at besøge er bl.a. byens slot, der ligger på torvet Piazza Santa Maria, hvor man ligeledes kan besøge en romansk kirke fra 1100-tallet. Også byens nationalmuseum, Museo Nazionale Cerite, ligger på Piazza Santa Maria.

Vinfest

Sidste uge af august afholdes hvert år en vinfest, Sagra dell’Uva. Her fester hele byen, der er boder med vinsmagning, forskellige madvarer, konkurrencer af forskellig art m.v..

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cerveteri