Rejser til Civita Castellana

Oplev det autentiske Lazio tæt ved Rom

Civita Castellana er det ideelle kompromis for besøgende der både ønsker at se Rom, samt nyde landlig fred og ro uden for megen turisme.

Byen kaldtes tidligere Falerii Veteres, og dens indbyggere talte et sprog som lignede romersk latin. Byen blev erobret af romerne i 241. e.Kr. og en anden by blev grundlagt 5 km borte med navnet Falerii Novi. I middelalderen bosatte folk sig dog igen mest i den tidligere Falerii Veteres som var nemmere at forsvare, da den havde en mere strategisk placering og havde fået en fæstning. Navnet Civita Castellana kan da også mere eller mindre oversættes til "byen med fæstningen".

Civita Castellana ligger kun 40 minutter kørsel nord for Rom. Der kører regelmæssigt tog ind til den italienske hovedstad. 

Kort over Civita Castellana

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, ferielejlighed eller villa?

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i Civita Castellana. Samlet set har tilbyder vi hos Escapeaway dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket blandt andet inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lazio regionen. Klikker du ind på de enkelte boliger i søgeresultatet, kan du læse uddybende beskrivelser.
 
Er det en afslappende ferie i landlig idyl, du ønsker? Så kan en ferie på et agriturismo være det perfekte valg - det vi på dansk kalder bondegårdsferie. Vælger du at bo på et af disse landsteder i Italien, som vi omhyggeligt har udvalgt, kan du glæde dig til en uforglemmelig ferieoplevelse. Det er en chance for at slippe helt væk fra hverdagen stress og jag, samt ikke mindst for at få et unikt indblik i livet på et italiensk landsted, som typisk er familiedrevet.

Har du spørgsmål om de forskellige boliger, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, må du meget gerne ringe til os. Vores rejsekonsulenter sidder klar med flere anbefalinger og tips til din ferie.

Transport

Vil du flyve på ferie, er det mest oplagt at flyve til en af lufthavnene ved Rom. Den nærmest beliggende i hold til Civita Castellana er Rom Fiumicino lufthavnen, som er Italiens største. Her finder du et væld af store og små flyselskaber som for eksempel Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med forbindelser til store dele af verden - heriblandt Danmark. 

Vil du tjekke det aktuelle udvalg af ruter hertil fra danske lufthavne, kan du bruge søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det også let at sammenligne priser fra de forskellige selskaber på de datoer, der passer bedst til din ferie.

Restauranter og indkøb

Byen er i dag en af de få byer som ligger på resterne af en etruskisk by. Civita Castellana har været kendt i mange århundrede for sin landbrugs-, oste- og terracottaproduktion, som der er god mulighed for at købe i byen.

Der er et pænt udvalg af restauranter og mindre spisesteder i byen, hvor du kan stifte bekendtskab med det lokale køkken, som minder meget om det, man finder i Rom. En af de mest populære kødretter på denne egn er "abbacchio", en lammeret. Dertil kommer naturligvis, at der er mange gode lokale vine at teste. 

Der ligger der flere mini-markeder i byen, hvor du kan få de fleste af de ting, som du kan få brug for i løbet af ferien. Der afholdes normalt også et udmærket søndagsmarked i byen.

Værd at besøge

- Fortezza Sangallo, en fæstning som i dag huser Museo dell’Agro Falisco hvor de arkæologiske fund fra området er udstillet (lukket om mandagen). - Falerii Novi (gratis adgang): ruinerne af byen er fuldt tilgængelige for offentligheden og man kan stadig se byporten Jupiter, som ledte til den indre by, samt spor af byens veje og dets amfiteater.

Byen er også kendt for sit festlige karneval, Carnevale civitonico, som de lokale deltager i med liv og sjæl.

Blandt de mest oplagt udflugtsmål uden for Civita Castellana er naturligvis den italienske hovedstad, men selvom Rom er noget helt særligt, er der også mange andre interessante seværdigheder at besøge. Byerne omkring den vulkanske Braccianosø byder for eksempel på charmerende gamle bydele med smalle gader og rustikke huse.  

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Civita Castellana