Rejser til Colli sul Velino

Tæt ved storslået natur og Roms seværdigheder

Colli sul Velino ligger i Italiens grønne hjerte i regionen Lazio på grænsen til Umbrien og få km fra den rå og bjergrige region Abruzzo.

Naturen er tæt og allestedsnærværende, og alligevel er der blot ca. 100 km til det historiske kulturmekka Rom. Selve Colli sul Velino er blot en lille landsby med et lille torv, 500 indbyggere, apotek, købmand, to kaffebarer og ganske turistløst.

Vil du gerne holde ferie i landlig idyl, men alligevel inden for rækkevidde af storbyens attraktioner, er dette et godt valg. 

Kort over Colli sul Velino

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lazio-regionen. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Colli sul Velino. Typisk inkluderer udvalget forskellige typer boliger, så der er næsten altid en, som passer til dine ønsker og behov.

Måske er du på udkig efter den perfekte bolig til en ferie med flere generationer af familien? Så kan det for eksempel være du skal overveje at leje en hel villa, hvor I kan slappe af og have oplevelser sammen på kryds og tværs af generationerne uden at skulle tage hensyn til andre gæster. 

Vil du opleve det rigtige Italien, er en vingårdsferie på et agiturismo også en interesssant mulighed. Her er der typisk masser af plads og frisk luft til alle, og et fokus på en ferie med lækker, hjemmelavet mad og chancen for at opleve dagligdagen på en gård.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Det centrale Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Colli sul Velino, er den nærmeste Perugia lufthavn, men inden for rækkevidde er også lufthavnene ved Rom. Med disse lufthavne har du derfor mulighed for at vælge fra en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian.

Vil du tjekke det aktuelle udvalg af ruter til de italienske lufthavne, bør du bruge søgemaskinen her på Escapeaway. Her kan du også sammenligne priser på flybilletter, så du er sikker på at få den bedste pris på din rejse.

Kommer du med tog fra Perugia eller Rom, kan du skifte til bus i Terni for at komme det sidste stykke til Colli sul Velino. Det er også nemt at komme til byen, hvis du er kørt de ca. 2000 km fra Danmark eller kommer i lejebil fra lufthavnen. Under alle omstændigheder kan en bil være en fordel, hvis du ønsker at tage på udflugter til regionens seværdigheder i løbet af ferien.

Restauranter og shopping

I selve byen ligger der i skrivende stund blot et enkelt pizzaria, så for variation må du besøge til nabobyerne. 

For madelskere er en stor del af fornøjelsen ved en ferie i Lazio da også netop at slutte en oplevelsesrig dag af på en af regionens mange gode restauranter. En næringsrig jord giver nem adgang til friske grøntsager af enhver slags, som derfor spiller en markant rolle i det lokale køkken, ofte stegt med rigelige mængder olivenolie og urter. Pasta sæligt den lidt grovere slag som bucatini og conchiglie optræder naturligvis også fast på menukortet. Den kendte spaghetti carbonara kommer fra denne Lazio-regionen. Selvom området kulinarisk er kendt for retter baseret på enkle, simple ingredienser, er der udover en respekt for de traditionelle retter og masser af opfindsomhed på blandt andet de mange Michelin-restauranter.

Udflugter

Inden for kort køreafstand finder du talrige små, rustikke middelalderbyer med masser af interessant historie, smalle brostensbelagte gader, kulinariske madoplevelser og dejlig tilbagelænet stemning. Der er for eksempel kun 12 km til Rieti, der udover anerkendte restauranter er kendt for at have et af Italiens bedste teatre.

Inden for køreafstand til en dagsudflugt er også mange store naturoplevelser. Det kunne for eksempel være en dag med vandring i Nationalparken Monti Sibillini eller en tur til den uspoleret natur i Gran Sasso Nationalpark lidt længere mod sydøst. 

Sidst men ikke mindst er det oplagt at bruge en dag på at udforske nogle af Roms mange berømte kulturhistoriske seværdigheder. Det er naturligvis ikke muligt at nå i dyben med alting, men udvælg nogle få steder og tag dig også tid til at gå på opdagelse i byens små gader væk fra turiststrømmen.

Lokale links

Regionens turristbureau

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Colli sul Velino