Rejser til Corchiano

Beliggende syd for parken Monumento Naturale Piano Sant’Angelo og ca. 30 km øst for Viterbo finder man landsbyen Corchiano, der kan dateres tilbage til stenalderen. Ligesom så mange andre bebyggelser i Viterbo-området (og Maremma – det sydlige Toscana), er Corchiano bygget på en tufstensklippe og modtager sine besøgende med smalle gyder, imponerende portåbninger, små pladser og udvendige trappegange. Alt sammen utrolig stemningsgivende.

Etruskernes færden

Corchiano markerer sig desuden på historiekortet som etruskerby, og nedenfor bymidten findes nogle imponerende etruskerlevn i form af brede grotter, hugget ud i den medgørlige tufsten samt bemærkelsesværdige veje, der står som revner i jorden. Alt sammen giver genklang af etruskernes ihærdige færden, der bogstavelig talt har sat sine spor ned og ind gennem landskabet. I dag anvendes nogle af grotterne, eksempelvis den under Ridolfi paladset, til butikker med direkte salg af diverse lokale produkter.

Lokale retter

Byens kirke Saint Biagio er nævneværdig for sine flotte vægmalerier udført af Lorenzo fra Viterbo. I og omkring byen findes flere spisesteder, hvor man kan finde lokale retter så som pastatypen strozzapreti (præstekvælere), der serveres med en delikat sauce på vildsvin og rørhatte.

Festlige mærkedage:


Byen er kendt for sin live opførelse af julekrybben, der fremføres ved hjælp af alle byens borgere i dagene omkring jul.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Corchiano