Rejser til Fondi

Historisk perle tæt ved Lazios kyst

Fondi ligger som en historisk perle få km fra Lazios skønne sandstrande og kort afstand til både Rom og Napoli.

Byen ligger i et smørhul for kulturelle og landskabsmæssige oplevelser præcist midtvejs mellem Rom og Napoli med ca. 2 timers kørsel til dem begge. Indskrænker vi territoriet lidt finder man også mange spændende kystbyer i Fondi nærområde, fx maleriske Sperlonga, historiske Terracina og charmerende San Felice Circeo.

Ca. 10 km fra Fondi ligger Lazios smukke sandstrande og venter. Her finder man alle tænkelige strandfaciliteter og en bedårende udsigt til småøerne Ponza og Ventotene. 2½ km fra byen ligger togstationen, som nemt og bekvemt bringer folk til Rom og Napoli, hvis man ikke ønsker besværet med parkering i storbyen.

Selve Fondi by er bestemt også et besøg værd: byens stolthed er Castello Baronale, hvis fundament så dagens lys allerede i 1300-tallet. Derudover byder byen på mange seværdige kirker, et gammel jødisk kvarter og et rigt forretningsliv.

Kort over Fondi

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Escapeaway kan tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket blandt andet inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lazio regionen. 

I søgemaskinen ovenfor får du hurtigt et overblik over alle tilgængelig ferieboliger i og omkring Fondi. Hvis du allerede har en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du bruge filterfunktionen til at indsnævre oversigten. 
 
Er du på udkig efter et sted, hvor du kan opleve det autentiske Lazio uden for de gængse turistruter, kan vi anbefale en ferie på et agriturismo i Italien. Denne ferieform, som vi på dansk kalder bondegårdsferie, er en chance for at opleve landlig idyl og hverdagen på et familielandsted, som ofte drives med stærke traditioner.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i området, eller har du brug for flere oplysninger for at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med tips og anbefalinger til din ferie i Italien 

Lufthavne

Skal du på ferie i Fondi,  er det mest nærliggende at lande i lufthavnene ved Napoli eller Rom. Napoli Lufthavn er lidt nærmere, men ikke meget. I disse lufthavnene finder du næsten altid et bredt udvalg af flyselskaber med ruter til resten af Europa - heriblandt direkte forbindelser til Danmark. 

Udvalget af ruter til de forskellige italienske lufthavne kan dog ofte ændre sig fra år til år. Derfor er det bedst selv at tjekke det aktuelle udvalg i søgemaskinen her på Escapeaway. Her kan du desuden nemt sammenligne priser på flybilletter til Italien, så du får den billigste ferie. 

Restauranter og shopping

Der er nok restauranter, trattoriaer, pizzariaer og gelateriaer i Fondi til at prøve et nyt sted hver dag, hvis du ønsker variation. Der er især en høj koncentration af spisesteder omkring byen største piazza. Holder du af fiskeretter, er du kommet til det rette sted. Nærheden til havet betyder naturligvis at frisk fisk findes i abbondanza i Fondi. Derudover er byen også kendt for sit store udvalg af grøntsager, som eksporteres til hele landet. Dem kan du blandt opleve på det ugentlige marked, hvor der også sælges mange andre lokale produkter. 

Udflugter

Både Rom og Napoli er naturligvis gode bud på dagsudflugter med en overflod af spændende kulturelle og historiske seværdgheder. Der er dog også masser at se og foretage sig tættere ved Fondi.

Du bor for eksempel tæt ved Sperlonga, der ifølge de lokale har en af regionens bedste og smukkeste sandstrande. I den stemningsfulde kystby finder du desuden et rigt udvalg af små butikker og spisesteder.

Er en ægte italiensk atmosfære og gode restauranter, du søger, er nabobyen Terracina også et godt bud. Her bør du også afsætte god tid til at slentre en tur i det historiske centrum, hvor du blandt andet kan se et af Italiens måske smukkeste torve ved domkirken.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fondi