Rejser til Frascati

En af byerne i Castelli Romani området er Frascati med sine ca. 20.000 indbyggere og i en afstand af ca. 25 km fra Roms centrum.

Flotte og imponerende bygninger

Frascatis historie går tilbage til Romerne og byen fik en betydeligt vækst da den nærliggende Tusculum blev ødelagt i 1191. I 1500-tallet valgte de store adelsfamilier fra Rom – Farnese, Borgia, Colonna - at bygge deres villaer udenfor Rom i byen. Byen bærer derfor i dag præg af de meget flotte og imponerende bygninger fra den tid. Frascati huskes også for at have været den første by i den Pavelige Stat, som da jernbanen kom til blev forbundet med Rom.

Helgerne fejres

I dag er byens økonomi baseret på vinproduktion med sin Frascati DOC, typisk hvidvin fra området syd for Rom. Byens helgerne San Filippo og San Giacomo som fejres d. 11. maj under byens fest.

Af øvrige byfester kan nævnes

- Sagra della Lumaca: sneglefest, hvor man serverer snegle over alt i byen. Sneglene indtages i det fri, på byens torve.
- Sagra del Vino: vinfest, fejres hvert år i oktober, når årets nye vine kommer på markedet.

Besøg en eller flere villaer

Der anbefales et besøg i området til en eller flere ad de villaer, som blev opført i 1500-tallet. Disse blev senere udsmykket med barok inspirerede haver og fontæner i villaernes indre gårde:
- Villa Aldobrandini også kaldt Villa Belvedere: er en imponerende og pompøs bygning med indgang fra Frascati hovedtorv via et monumentalsk indgangsparti. Omringet af en flot park med flere fontæner, ligger villaen på toppen af en høj med et smukt panorama. Villaen har smukke sale med freskoer, som ”Parnaso’s sal” og disse er også udsmykket med stuk.
- Villa Falconieri: tegnet af Borromini som eksempel på barokarkitektur er omringet af en stor park. Nogle af villaens sale er udsmykket med freskoer, som repræsenterer årstiderne.
- Palazzo Chigi: et andet eksempel på barokarkitektur blev i 1740 restaureret af Bernini. Villaens park har mange eksotiske og gamle planter.
- Villa Torlonia: bygget på rester af Lucullo’s villa blev destrueret under 2. Verdenskrig. Villaens park kan besøges og vi anbefaler et kig på den nyligt restaurerede "Vandteatret" af Maderno.
- Villa Tuscolana også kaldt Villa Rufinella: blev bygget i slutningen af 1500-tallet og ombygget i 1750 af Vanvitelli. Villaen er i dag et konferencehotel.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Frascati