Rejser til Gaeta

Mellem Rom og Napoli ligger den gamle havneby Gaeta, der byder på store oplevelser for de historisk interesserede og for de der har lyst til at gå på opdagelse i den smukke natur er der også rig mulighed for det.

Byen troner majestætisk med dets normannerslot på toppen af Monte Orlando.

Historie

Romerne brugte i sin tid byen til ferie og afslapning. Senere blev den domineret af longobarderne, normannere, angioinere, aragonesere samt bourbonere. I Middelalderen tog byens udvikling virkelig fart, da dens havn blev udbygget betydeligt og blev en af de vigtigste havne i området. Det sidste angreb på byen fandt sted i 1861, og det resulterede i at Francesco d. 2 af Bourbon måtte flygte derfra. Herefter indtog piemonteserne byen. Med bourbonernes fald var Gaeta ikke længere en uindtagelig fæstning. Indbyggerne fordelte sig efterfølgende omkring forskellige punkter i byen, og dannede hermed de kvarterer der stadig i dag findes i byen: omkring slottet og det historiske centrum, omkring kvarteret Sant’Erasmo, omkring Porto Salvo udenfor bymuren, samt ved Serapos lange strand.

Slottet

Byens middelaldercentrum er helt domineret af slottet, som egentlig er fra år 100, men som senere hen har været igennem store ombygninger og forandringer. Omkring år 1430 blev slottet kongeligt residens med tronsal, bibliotek, våbensal, kapel m.m.. Nye tårne og bastioner blev bygget under Carlo d. 5. af Aragona mellem 1516 og 1538. Man kan sige at der eksisterer to forskellige slotte: det øverste slot - kaldet Aragonese, med runde tårne, og det andet -kaldet Angioino, med høje, kroniske tårne.

Kirken

I byens middelaldercentrum kan man, udover slottet, besøge Chiesa dell’Annunziata, (Bebudelseskirken) hvis opførelse, i gotisk stil, går tilbage til 1320. Det blev restaureret i 1700- tallet, hvor klokketårnet blev tilføjet. Til kunstinteresserede anbefales et besøg i Immacolatas Kapel, også kaldet ”Grotta d’oro” (Den Gyldne Grotte), et sandt renæssancekunstværk med smukt udsmykket træloft. Det ligger lige bagved kirken.

Fortryllende

Vi anbefaler også et besøg i Santuario della Montagna Spaccata ved Monte Orlando, hvor man inde fra kirkens venstre side finder en trappe der leder op til ”La Grotta del Turco”. 35 trappetrin fører gennem en åbning i klippen og ned til stranden. Stedet er meget fortryllende og bør virkelig aflægges et besøg!!
Del lokale gastronomi byder bl.a. på "Olivi di Gaeta" samt på "Tiella di Gaeta", som er en slags lukket pizza fyldt med alt godt fra havet og oliven.

I området er der desuden gode muligheder for free-climbing samt dykning.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gaeta