Rejser til Grottaferrata

Knap 20 km fra Rom ligger den højt beliggende by Grottaferrata som blandt andet er kendt for et gammelt kloster fra 1000-tallet, Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata.

Grottaferrata, som har i omegnen af 20.000 indbyggere, anses for at være en af de mere elegante og populære boligområder i Lazio, primært på grund af den enkelte tilgang til Rom via vejen Via Anagnina. Navnet på byen, som bogstavligtalt kan oversættes til Jerngrotten, siges at stamme fra 1000-tallet da San Nilo da Rossano og hans følgere fik denne bid land i besiddelse af Gregorio l fra Tuscolo-slægten. Der fandtes ikke meget at komme efter i området, foruden for et lille hus som var perfekt bevaret takket være dets skelet som var stabiliseret med jern. Huset fik navnet Cryptaferrata (Jernkrypten), hvilket sidenhen ændres til Grottaferrata og blev til byens navn i takt med at den voksede større.

Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata


Den største hovedattraktion i Grottaferrata er klostret Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata, også kendt som Abbazia Greca di San Nilo, som er dedikeret til San Nilo da Rossano. Klostret blev grundlagt i år 1004, og blev hurtigt et anerkendt centrum for kultur og magt. Inde i klostret findes blandt andet en kirke fra midedlalderen i barok stil. Der findes også et bibliotek og et museum (indviet i år 2017), hvor du kan lære mere om livet i klostret gennem en samling af berettelser fra de, som beboede stedet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Grottaferrata

Hvad siger gæsterne i Grottaferrata?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser