Rejser til La Giustiniana

La Giustiniana er en forstad til Rom omkring 12 kilometer nordvest for centrum. Der er talrige togforbindelser til og fra Rom i løbet af dagen, og turen tager blot lidt over en halv time. Du har derfor et godt udgangspunkt for at fordybe dig i den italienske hovedstads utallige berømte seværdigheder. Trods sin status som forstad er der ikke tale om et trøstesløst kvarter af høje, grå betonbebyggelser. Tværtimod er La Giustiniana en grøn, lys og overraskende stemningsfuld lille by.

Grønne omgivelser tæt på Rom

Du befinder dig lige på kanten af de mere landlige egne i Lazio-regionen, og selv i retningen ind mod Rom er der skov og grønne bakker. Trænger du til lidt frisk luft, kan du således spadsere en tur i et beskyttet naturområde, der ligger som en frodig, fredfyldt kile ind mod hovedstaden.

Der er ikke nævneværdige, historiske seværdigheder i selve La Giustiniana, i hvert fald ikke med tanke på, at Det Sixtinske Kapel, Peterskirken og mange af Italiens mest kendte attraktioner ligger blot en kort togtur derfra. Det er da også de færreste, som rejser til La Giustiniana for at bruge  hovedparten af feriedagene her. Men når det er sagt, er det en rar by at vende hjem til efter en lang dag med sightseeing.

Her får du lidt afstand til det pulserende liv i storbyen og ro til at fordøje dagens mange nye indtryk. Har du ikke allerede spist, er der et fornuftigt udvalg af restauranter og pizzariaer i byen. Ligeledes er her gode indkøbsmuligheder med indtil flere supermarkeder, der kan dække de daglige behov.

Mange udflugtsmuligheder

La Giustiniana ligger kun omkring en kilometer fra den store motorringvej, som går rundt om Rom. Lejer du en bil til ferien, kan du derfor også let tage på udflugter til nogle af de mange andre spændende områder i regionen. Det kunne for eksempel være en tur til Tivoli øst for Rom for at se de imponerende villaer der eller til Bracciano en halv times kørsel mod nordvest for at nyde udsigten over søen fra det mægtige Castello Orsini. Rejser du til La Giustiniana med børn, vil det dog nok også vække begejstring med en dagsudflugt til den store vand-forlystelsespark Zoomarine. Den ligger ved Pomezia syd for Rom knap 50 kilometer væk.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i La Giustiniana