Rejser til Lanuvio

Lanuvio ligger højt over det flade kystlandskab, og i godt vejr kan man se helt ud til San Felice Circeo. Byen har alt, hvad man måtte få brug for under en ferie i form af indkøbsmuligheder og spisesteder, og trods voldsomme bombardementer under den sidste Verdenskrig, har byen rejst sig og indbyder med en god stemning og fine gader.

Lanuvio er en by, der ligger på et højdedrag og således nyder godt af en smuk udsigt til landskabet nedenfor med bjergene i baggrunden og på skyfrie dage udsigt helt ud til San Felice Circeo. I det lille bycentrum finder man et udvalg af spisesteder (ca. 6-8 forskellige), nogle caféer samt butikker og indkøbsmuligheder.

Næsten pulveriseret

Endelig er der fine parkeringsforhold tæt på bykernen. Byen har ingen lang historie, da den under Anden Verdenskrig blev hårdt ramt og næsten helt pulveriseret af de Allieredes styrker, der bombarderede den både fra havet og luften. Til gengæld råder den over nogle få fine tårne og flere flotte nyere bebyggelser.

Udflugter

Byen ligger som beskrevet i skønne omgivelser og kun ca. 30 km sydøst fra Rom. Således kommer man hurtigt med toget til Pizza Navona, Campo dei Fiori og Colosseum fra den nærliggende Campoleone (ca. 4 km). En togrejse, der blot tager ca. 20 minutter. Inden for en overkommelig afstand finder man desuden vindistriktet Frascati, som er kendt for sine hvidvine med samme navn. Også de statelige 1500-tals villaer Villa Aldobrandini (med sin enestående, smukke park) og Villa Falconieri (som rummer seværdige freskomalerier) ligger som oplagte udflugtsmål i området. Endelig finder man Castel Romano Outlet 20 km fra Lanuvio, hvis man er interesseret i et par timers shoppingfristelser.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lanuvio