Rejser til Marcigliana

Stort naturreservat nær Rom

Riserva naturale della Marcigliana er et naturreservat på 4000 hektar ca. 15-20 km uden for Rom. Her finder man både skove og levn fra Romerriget.

Marcigliana spreder sig over kommunerne Roma, Fonte Nuova, Mentana og Monterotondo. Reservatet som blev oprettet i 1997, er et sandt eldorado af mange forskellige landskabstyper, som fx egeskove, agerbrug, markskel og arkæologiske fund. Til trods for at en stor del af området således udgøres af kulturlandskab, der fortsat dykres eller afgræsses, har en bred vifte af dyrearter fundet et refugium her. 

Crustumerium - folket som forsvandt

Der ligger også flere flotte godser og gårde i området, som ofte er bygget på ruinerne af romerske villaer. Det var ligeledes i dette område, at oldtidsbyen Crustumerium lå. Byen nøjagtige placering blev trods talrige henvisninger i den klassiske litteratur først fastlagt ved udgravninger i 1970'erne og anses i dag for et unikt studieområde inden for arkælogien.

Historien om byen og indbyggerne – crustumerianerne – som forsvandt efter Roms erobring, er fascinerende og har da også for nylig været genstand for en stor særudstilling herhjemme på Glyptoteket.

Naturreservatet er et oplagt udflugtsmål, hvis du trænger til et landligt indslag på en storbyferie i Rom. Vælger du at bo op til området for at nyde en ferie i landlig idyl, kan du omvendt også nemt tage på dagsture ind til hovedstadens for at besøge nogle af de mange seværdigheder.

Monterotondo

Monterotondo ligger i udkanten af naturreservatet. Det er den største by i området, hvor man både finder supermarked og togstation med direkte tog til Rom. Turen fra Monterotondo til Roma Tiburtina tager ca. 30 minutter. Sidste hjemrejse er ca. 23:00-00:00.

Kort over Marcigliana

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger omkring naturreservatet samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

 Villa, agriturismo eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter en feriebolig, som kan danne ramme om en vellykket ferie i Italien, er det kommet det rette sted hed. Her hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i området omkring Marcigliana. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over de tilgængelig ferieboliger, hvad enten du ønsker at leje en villa, bo på et agriturismo eller i en lejlighed inde i Rom.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Takket være nærheden til den italienske hovedstad, er transportmulighederne til Marcigliana fra Danmark ganske gode. Ciampino og  Fiumicino Lufthavn ligger tæt ved Rom, og sammen byder de to lufthavne på en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, SAS og Norwegian med ruter til blandt andet Danmark. 

Find information om aktuelle ruter og priser fra de forskellige flyselskaber i søgemaskinen her på Escapeaway. Det er en nem og hurtig måde at finde den flyafgang, der passer bedst til din ferie.

Flyforbindelser til Italien

Vil du på udflugt til Marcigliana fra Rom, kan du for eksempel tage toget til Marcigliana. Vil du kunne komme nemt rundt i det store område, er det dog nok mere oplagt at leje en bil.

 

Lokale links

Du kan finde mere information om denne og resten af Italiens naturparker: www.parks.it 

Læs mere om oldtidsbyen Crustumerium hos det hollandske Groningen Institute of Archaeology

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marcigliana