Rejser til Montefiascone

Middelalderby som ligger i den nordlige del af Lazio regionen ikke langt fra Bolsenasøen. Byen som ligger smukt i landskabet, er absolut et besøg værd.

Montefiascone en af de mange etruskiske byer i området.

Historien om vinen

Den er dog mest kendt for den berømte hvidvin EST! EST!! EST!!!. Det særprægede navn stammer fra en episode som tager os tilbage til år 1111, da Henrik d. 5 af Tyskland var på vej til Rom for at møde Paven og blive kåret som Kejser af Romerriget. I Henrik d. 5s følge var bl.a. biskop Johannes de Fugger, en sand vinelsker. En af biskoppens tjenere blev sendt i forvejen for at udvælge de kroer hvor de serverede den bedste vin. De havde aftalt at tjeneren på kroens dør skulle skrive ”EST!” (latinsk for ”Her er”), hvis god vin var at finde på stedet. Da tjeneren ankom til Montefiascone og smagte den lokale vin skrev han EST! tre gange med flere udråbstegn for at forstærke og understrege sin mening om vinens kvalitet. Biskoppen forlod aldrig Montefiascone igen. Han døde i byen i år 1113.

Optog til ære for...

Når man er i byen kan det anbefales at besøge San Flaviano- kirken fra 1100-tallet. I den nederste del af kirken finder man biskop Johannes de Fuggers grav. For at ære biskoppen laver man hvert år i august måned et optog, hvor deltagerne er iklædt historiske, folkloristiske kostumer. Domkirken er også et besøg værd: der er tale om en ottekantet bygning med absis og seks kapeller.

Begivenheder:Fiera del Vino di Montefiascone (vinfest) i august måned.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montefiascone

Hvad siger gæsterne i Montefiascone?

6,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser