Rejser til Nerola

Ferie i middelalderlandsby nær Rom

Middelalderlandsbyen Nerolas vigtigste seværdighed er utvivlsomt fæstningen Castello Orsini, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet.

Ca. 50 km nordøst for Rom i det allergrønneste Lazio ligger middelalderlandsbyen Nerola. Byen som har ca. 2.000 indbyggere domineres af fæstning Castello Orsini, men har også lidt forretningsliv og på den stemningsfulde torveplads ved rådhuset finder man byens springvand.

Ifølge en inskription på springvandet, A Nerone tuum Nerola nomen habet, er byen opkaldt efter den romerske kejser Nero.

Byen ligger ved den gamle romerske vej, Via Salaria, som gik fra Rom til Porto d'Ascoli ved Adriaterhavskysten.

Kort over Nerola

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lazio. 

Planlægger du en generationsferier, hvor I rigtig kan slappe af og have oplevelser sammen på kryds og tværs af generationerne, kan vi varmt anbefale dig at leje en villa i Italien. Det er en mulighed for at få pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Nerola. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Med omkring 2000 kilometers kørsel fra Danmark, vælger mange at flyve til denne del af Italien. Skal du holde ferie i Nerola, er lufthavnene ved Rom nærmest. I Rom Ciampino og Rom Fiumicino finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet og SAS med ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. 

I søgemaskinen her hos Escapeaway kan du hele tiden finde aktuel information om ruter, tider og priser. Så er du sikker på at finde de flyafgange, der passer bedst til din ferie.

Du kan køre fra Rom til Nerola med tog og bus. Stå for eksempel af toget på Fara Sabina stationen ved Passo Corese og tag bussen det sidste stykke. Du kan dog også med fordel tage bussen helt fra Rom, hvilket er hurtigere.

Afhængigt af hvor nemt du ønsker at kunne komme omkring på egen hånd i løbet af ferien, kan det være en fordel at leje en bil. Med billeje kommer du desuden nemt til og fra lufthavnen.

Restauranter og shopping

Du kan vælge fra en lille håndfuld spisesteder i Nerola. Derudover skal du blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne.

Ligeledes skal du regne med at køre efter større supermarkeder, hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge lokale madmarkederne i området, som byder på masser af gode råvarer en chance for at opleve det charmerende italienske hverdagsliv.

Udflugter

Du bor mindre end en times kørsel fra Rom, og den italienske hovedstad er da også et af de mest oplagte mål for en dagsudflugt, når du bor i Nerola. 

Der er få byer i verden, som kan konkurrere med Roms mange kulturelle og historiske seværdigheder. Én udflugt er kun nok til at opleve en lille del af byens enestående store kulturarv, men kan være en mulighed for at samle appetit til en senere storbyferie i Rom eller et glædeligt gensyn.

Du behøver dog ikke køre ret langt for at opleve spændende kulturhistoriske seværdigheder. I byen Tivoli øst for Rom ligger for eksempel Villa d’Este fra midten af 1500-tallet - en villa med et imponerende haveanlæg.

Ønsker du at opleve de største seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af interessante udflugter i Lazio, som med fordel kan booke online hjemmefra. 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Nerola

Hvad siger gæsterne i Nerola?

5,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser