Parco dei Mostri ved Bomarzo

I Lazio finder man tre vidunderlige fodspor: etruskernes, romernes og middelalderens. I Bomarzo finder man et fjerde, nemlig dette unikke ’kunstværk’ Parco dei Mostri – Monsterparken. Når man træder ind i denne park mødes man af overraskelse på overraskelse i form af fantasifulde og mytologiske dyr og figurer, der er hugget ud i sten.

I 1552 skabte prinsen Pier Francesco Orsini på sit gods ved Bomarzo en labyrint af symboler, hvor man kunne strejfe omkring mellem kæmpe statuer og frygtindgydende monstre til man fór vild. Efter sin død blev parken efterladt og først efter flere århundreder blev den i 1954 restaureret og gjort tilgængelig igen af Giovanni Bettini.

Overraskelse på overraskelse

I Lazio finder man tre vidunderlige fodspor: etruskernes, romernes og middelalderens. I Bomarzo finder man et fjerde, nemlig dette unikke ’kunstværk’ Parco dei Mostri – Monsterparken. Når man træder ind i denne park mødes man af overraskelse på overraskelse i form af fantasifulde og mytologiske dyr og figurer, der er hugget ud i sten: elefanten, der er ved at slå en kriger ihjel, kampen mellem drager, trolden i hvis åbne mund, der er plads til at man kan nyde sin frokost – for blot at nævne nogle få. Skulpturerne er udformet af store klippeblokke, der synes at bryde frem af jorden.

Faciliteter

Som forventeligt kan man ved parken erhverve sig små souvenirs, her finder man en bar, en restaurant med self-service, en legeplads til børnene, en fodboldbane, picnic-områder og toiletter. Parken er åben alle ugens dage hele året fra kl. 08:00 til solnedgang.