Festa del Sole

I byen Rieti, omkring 90 km nordøst for Rom fejres der hvert år i juli/august måned en 5-dages lang og underholdende byfest. Byfesten stammer tilbage til 1969 og er en større begivenhed, der med årene har placeret Rieti på verdenskortet.

Bydelsdyster

Her vil der være mulighed for at overvære forskellige former for underholdning og konkurrencer, hvor op mod 15 forskellige bydele dyster mod hinanden i forskellige discipliner. De fleste af disciplinerne udspiller sig på floden Velino, der løber igennem byen. En af disciplinerne går ud på, at de deltagende repræsentanter for de respektive bydele skal sejle om kap på en distance af 800 meter i baljer! Det er ikke nemt, for ikke kun skal man kæmpe sig igennem den stærke strøm, men der er også modstandernes baghold at tage hensyn til.

Meget underholdende

Konkurrencen er uden tvivl meget underholdende at overvære for de tusinde af publikummer, der følger med - og hepper - fra flodens breder. En anden af konkurrencerne med floden Velino som ramme er en dyst, der foregår på en lang pæl, der er fedtet ind, og som rager ud over floden. Her går det ud på ikke at falde i vandet! Blandt de andre konkurrencer kan nævnes La Maratona in Costume, et kapløb rundet i Rietis gader med udklædte deltagere, svømmekonkurrencer og meget, meget mere.

Festligheder

Under byfesten er der ligeledes masser af muligheder for at opleve musik og deltage i fester og ikke mindst optoget, hvor trofæet (il Palio) højtideligt føres til Piazza Barroccio i en helt specielt vogn, kan være værd at overvære.