Rejser til Rom

Fleksible rejser til Rom med fly og hotel eller ferielejlighed

Hos Escapeaway Rejser kan du bestille en samlet pakkerejse til Rom med alt inkluderet, lige fra flybillet til ferielejlighed eller hotel, samt evt. billeje eller transfer. Du får Danmarks største udvalg af hoteller og ferielejligheder i Rom - og en rejse, der passer til.

Man siger populært, at alle veje fører til Rom. Sådan var det nok engang - i hvert fald i Italien - og der findes vel nærmest heller ikke en by i hele Italien, som ikke har en "Via Roma"-gade. Men når man rejser til Rom fra Danmark, foregår det nu bedst med fly, og her er der gode muligheder for at rejse fra enten København Kastrup, Billund, Hamborg eller Aalborg Lufthavn til en af Roms to lufthavne - enten direkte, eller med mellemlanding i fx. Amsterdam på vejen.

Escapeaway Rejser tilbyder mere end 200 udvalgte hoteller og ferielejligheder i Rom. Vores speciale er lejligheder og mange af dem har de mest fantastiske tagterrasser med udsigt over byens tage. Brug kortet til at se hotellernes beliggenhed, seværdigheder i Rom, afstande til lufthavne og meget mere. 

De to lufthavne i Rom

Når du booker en rejse til Rom hos Escapeaway Rejser har du valgfrie afrejsedage. Vi søger blandt flyafgange med alle flyselskaber med regulære ruteflyvninger, og fra alle lufthavne kan du nå Rom med højst én mellemlanding - og ofte endda direkte flyvninger, som kun tager ca. 2,5 time.

Fremme i Rom ankommer man til enten den store, internationale lufthavn Fiumicino, vest for storbyen. Herfra er der direkte togforbindelser til flere af Roms store banegårde. Andre fly - primært med lavprisselskaber - ankommer i den gamle militære lufthavn Ciampino syd for byen. Selvom denne lufthavn faktisk ligger tættere på centrum, tager det lidt længere tid at komme ind til byen, da der ikke er togforbindelse. Bus og taxa kører dog uden problemer og er ret billigt.

De fleste, som flyver til en af de to lufthavne i Rom, skal også holde ferie i byen, men mange benytter også de to lufthavne til at besøge andre rejsemål, der ligger i køreafstend fra Rom, f.eks. Toscana, Umbrien eller Sorrento og Amalfikysten, som alle er rejsemål du når fra Rom på 2-3 timeres kørsel i bil.

Husk at når du booker din rejse med fly til Rom her på siden, sammen med en af vores håndplukkede ferieboliger, så er du sikret på bedste vis gennem Rejsegarantifonden og pakkerejseloven.

Mere information til din rejse til Rom

Rom - beliggende, hvor floden Aniene løber sammen med Tiberen i regionen Lazio - er ikke bare Italiens hovedstad, men også landets største by med omkring 2,9 millioner indbyggere. Den evige stad - som den ofte kaldes, med reference til dens mere end 2000 år lange historie  - er erklæret verdensarv af Unesco og er Italiens uden sammenligning mest besøgte by og den tredjemest besøgte turist-attraktion i EU.

Rom er så fuld af prægtige bygninger, museer, monumenter og kirker, at det kan være svært at vide, hvor man begynde og hvor man skal slutte. Det er her, du finder Vatikanstaten - verdens mindste suveræne bystat og katolicismens religiøse, kulturelle og politiske hovedsæde - med Peterskirken, Peterspladsen, Vatikanhaverne, Nekropolis, Det Sixtinske Kapel og de øvrige Vatikanmuseer (der er 12 i alt). 

Det er også her, du finder Colosseum, som engang rummede 50.000 romerske tilskuere; Forum Romanum, der blev betragtet som verdensrigets centrum; Den Spanske Trappe med den berømte fontæne af Pietro Bernini; Trevifontænen, det storslåede barokspringvand, som stammer fra midten af 1700-tallet; Pantheon, der er den bedst bevarede antikke bygning i Rom; Sandhedens Mund, der var middelalderens løgnedetektor og hvor du stadig kan prøve din oprigtighed af (hvis du tør); katakomberne, der er Roms underjordiske og labyrintiske begravelsesplads; Piazza Navona, der er én af Roms mest populære pladser - og mange andre enestående bygninger, pladser og monumenter.

Og så har Rom et overflødighedshorn af restauranter på spisesedlen - lige fra de mest simple spisesteder til de mest udsøgte, gastronomiske oplevelser - og en lige så lang liste over fantastiske udflugtsmuligheder i det omkringliggende område.

>> Få flere informationer om en ferie i Rom her

En rejse gennem tiden

Rom er så smækfyldt med historie, at der er nok til mange rejser. Der er de helt gamle ruiner i Forum Romanum, spektakulære akvædukter, dramatiske arenaer, enorme kirker og pladser, og så naturligvis de helt store landemærker som Vatikanet, Peterspladsen, Trevifontænen og det vilde Colosseum.

Men Rom er også den nære fortid, som bærer præg af udnævnelsen til hovedstad for det italienske kongerige i 1800-tallet, og facisternes "byudvikling" i 1900-tallet. Når du rejser til Rom kan du derfor - ligesom i fx. Berlin - på hvert gadehjørne prøve at skelne de forskellige perioder af verdenshistorien.

Bestil din Rom rejse online og få den billigste pris 

Vil du sikre dig en billig pris på din rejse skal du bestille online, men du er naturligvis også altid velkommen til at kontake os for personlig service, uanset om du blot vil have gode råd eller tips til valg af hotel eller du vil bestille en rejse. Søgemaskinen her på Escapeaway Rejser sammenligner priser fra samtlige flyselskaber der flyver til Rom så du altid er sikker på at få den billigste pris på din rejse.

Området

Hvor skal man starte i Rom?
Rom er så fuld af prægtige bygninger, museer, monumenter og kirker, at hverken en uge eller to rækker til at besøge blot de største seværdigheder. Hvis det er første gang, du besøger byen, gør du klogt i at orientere dig på forhånd og lægge en plan for opholdet, evt. med udgangspunkt i det hotel eller den ferielejlighed, du har booket.

Vil du forsøge at nå lidt af det hele, eller vil du fokusere på bestemte temaer? Vil du koncentrere dig om det kristne Rom med Vatikanstaten (Peterskirken, Engelsborg og De Vatikanske Museer), eller foretrækker du de mange levn fra den romerske antik som Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og meget andet? Er det mere interessant at shoppe i de eksklusive områder nær Den Spanske Trappe, eller får du mere ud af at slentre rundt i de udpræget folkelige kvarterer som Monti og Celio? Rom kan det hele, det er bare at vælge.

Roms historiske centrum
Roms historiske centrum er meget stort ,og det tæller ufattelig mange seværdigheder. Strøget i Rom hedder il Corso og strækker sig fra Piazza Venezia til Piazza del Popolo. I den ene ende af Piazza Venezia finder man Forum Romanum og Campidoglio, Roms rådhus og lidt længere væk Colosseum. I den anden ende ved Piazza del Popolo ligger Borgheseparken. Står man på Piazza Venezia og går ned ad Corsoen har man på venstre side først Pantheon på Piazza della Rotonda og så Piazza Navona, Campo dei Fiori og Piazza Farnese, og på højre side ligger Trevi-fontænen og den Spanske Trappe. Er man til fashionable butikker og powershopping er det på Corsoen og området ved den Spanske Trappe, man skal muntre sig på.

San Lorenzo-kvarteret
San Lorenzo-kvarteret i Rom var og er til dels stadig et arbejderkvarter, men det er også de studerendes højborg, for her ligger universitetet. San Lorenzo er et livligt sted med dagligt marked, små hyggelige gader og masser af billige restauranter og pizzeriaer. Man oplever virkelig den romerske dagligdag her. Området blev slemt skadet under 2.verdenskrig, og hvis man vil have en fornemmelse af stedets historie og atmosfære, kan man tænke på eller læse Elsa Morantes fantastiske værk ”Historien”, der foregår her.

Kvarterets eneste rigtige seværdighed er kirkegården Verano, der er enorm, men smuk og meget hyggelig. De fleste gravsteder er udsmykket så personligt (og til tider pompøst), at man - stedets funktion til trods - får en fornemmelse af liv og kærlighed.

Trastevere
Trastevere ligger på den vestlige side af Tiberen ("Tévere" med tryk på første stavelse på italiensk) og er, hvad man kunne kalde Roms latinerkvarter. Det gamle Trastevere er næsten bilfrit, og man kan roligt gå rundt og nyde de små gader og hyggelige pladser. Bydelen er meget livlig og fuld af cafeer og restaurationer. Bag Trastevere ligger Giannicolò- højen, som absolut er et besøg værd. Herfra har man en fin udsigt over Rom, og det er et yndet udflugtssted for romerne selv. Bag Giannicolò-højen ligger Villa Doria Pamphili, en stor grøn park, hvor det kan være dejligt at søge tilflugt, hvis Rom bliver for overvældende. Lidt syd for Trastevere ligger det enorme Porta Portese-marked, hvor man søndag formiddag kan finde alt mellem himmel og jord.

>>> Læs mere om Trastevere her

Vatikanet
Ingen ferie i Rom uden et besøg i Vatikanet, ligger på den vestlige bred af Tiberen, meget tæt på Engelsborg. Selve Vatikanstaten kommer man gerne til ad den pompøse Via Della Conciliazione, anlagt af Mussolini, og for enden ligger den flotte Peters Plads med Basilikaen San Pietro. Til højre for pladsen kan man besøge de imponerende Vatikanmuseer, som man sagtens kunne få flere dage til at gå med at se på.

EUR
Bydelen EUR, der ligger syd for Roms centrum, blev anlagt af Mussolini og symmetrien og de rette vinkler i byen er karakteristiske for perioden. I dag er EUR bl.a. på grund af sine mange grønne områder et populært sted at bosætte sig. Man kan sige at der er et åndehul midt i storbyen. For at komme til EUR fra centrum passerer man bydelen Ostiense, hvor kirken San Paolo Fuori le Mura ligger. Fra Ostiense station kan man kommer med toget til Roms havneby Ostia. Her kan man besøge Ostia Antica, der er de fantastiske rester af den romerske by eller tage på stranden i Lido di Ostia.

Parioli
Parioli-kvarteret er det grønne og rige Rom. Her ligger den store Borghese-park, der altid er fuld af mennesker, der går tur, ror på søen, står på rulleskøjter eller spiser is. I parken ligger det interessante, men noget slidte etruskermuseum Villa Giulia, Museet for moderne kunst og det uovertrufne Galleria Borghese. I Parioli-kvarteret ligger også den store park Villa Ada og imellem disse parker går de store alleer med de smukke bygninger, der huser de rige romere og tilflyttere.

Esquilino
Esquilino-kvarteret ligger langs stationen Terminis venstre side. Her ligger den berømte valfartskirke Santa Maria Maggiore og Piazza Vittorio Emanuele med det store daglige fødevaremarked. En del af området er et typisk banegårdskvarter med alt, hvad der hører sig til af hoteller, ludere og lommetyve, men kommer man lidt væk fra stationen, er det et almindeligt og meget hyggeligt beboelseskvarter. I yderkanten af kvarteret mod syd ligger en anden og nok så berømte valfartskirke, nemlig San Giovanni in Laterano med de fantastiske statuer over på hovedfacaden over indgangen. Overfor ligger kirken la Scala Santa, den hellige trappe, som bestiges på knæ som bodsvandring. Bag kirken går en gammel bymur, og på den anden side af den er der et godt butiksområde og langs selve muren et tøjmarked.

Vejr & klima

Vejret i Rom er sjældent nok til at holde nogen væk, men for de fleste danskere er forår eller efterår de bedste tidspunkter at rejse, dog fraregnet november, som har det med at være noget våd. Sommermånederne kan være meget varme med temperaturer op til 30-35 grader, mens vinteren sjældent er rigtig kold, men til gengæld ofte regnfuld. Foråret er noget helt specielt i Rom, fordi det ofte kommer tidligt, og som dansker kan du derfor med fordel benytte nogle af de mange helligdage til fx. en forlænget weekend i Rom. Du kan se vejrudsigten og klimadata for Rom her.

Mad & vin

Som enhver anden hovedstad med respekt for sig selv, har også Rom et overflødighedshorn af restauranter på spisesedlen - lige fra de mest tarvelige turistfælder, til de mest udsøgte, gastronomiske oplevelser. Som centrum for Italien finder du her madkultur fra hele landet, og med lækre råvarer, ofte hentet direkte fra det lokale torvemarked.

I Rom er morgenmad ikke rigtig noget, man taler om. Faktisk vil den indfødte Romer nok i de fleste tilfælde nøjes med en hurtig espresso, for derefter at tage revanche med et solidt frokostmåltid. Det kan være en udfordring, hvis man gerne vil have et femcifret antal på skridttælleren inden middag, men så er det dejligt, at man kan indtage små, listige måltider i gyderne: Udvælg de retter, du gerne vil have, og betal efter vægt.

Aftenmåltidet er for det meste dagens højdepunkt, når man har strabadseret i Roms gader og stræder hele dagen. Prøv at gå lidt væk fra de meste befærdede gader - det er her, du finder de bedste restauranter, som de lokale selv frekventerer. I bydelen Trastevere er der et meget stort udvalg af gode spisesteder med fornuftige priser.

Historie

Traditionelt har fortællingen om Rom startet i ca. 750 før kristus, men det var først et par hundrede år senere, at den latinske befolkning kom til, og samlede det, vi i dag kender som Byen På De Syv Høje. I århundredet op mod vor tidsregning begyndte Roms hurtige opstigning mod at blive en europæisk stormagt, og omkring år nul nåede Rom op på hele 1 mio. indbyggere. Det skyldtes ikke mindst romernes ingeniørevner, som sikrede rent vand, kloakering og infrastruktur, langt før det blev kendt i resten af Verden. Denne storhed varede i op mod 400 år, og har givet Rom en række prægtige seværdigheder, hvor Colosseum er den mest kendte, men hvor fx. akvædukterne og ruinerne i Forum Romanum bestemt også er blandt favoritterne.

Senere rykkede Paven ind i Rom, og med ham fulgte en anden af Roms helt store seværdigheder, nemlig Vatikanet med Peterskirken, Peterspladsen og Vatikanmuseet. Rom har været hovedstad i Italien siden 1871, først som kongerige og siden som republik, og har siden været besat af tyske styrker fra 1943 til 1944, hvor den blev "befriet" (og i princippet besat) af Allierede tropper. Forinden havde fascisterne med Mussolini i spidsen sat deres præg på byen med bl.a. anlæg af brede veje, som desværre fjernede en del af kulturarven.

Sol, strand og kyst

Rom er beliggende lidt inde i landet, ca 30km fra kysten ved den del af Middelhavet, som kaldes Det Tyrrhenske Hav. Vil du til stranden mens du er i Rom - og det kan sagtens være tilfældet på de varmeste dage - så er det nemt at tage toget fra stationen Porta San Paolo til badebyen Ostia. Det tager ca. 30-40 minutter, og du kommer forbi de interessante udgravninger ved Ostia Antica på vejen. Mod nord kan man følge Lazios kyst til den travle havneby Civitavecchia, hvorfra der er færgefart til bl.a. Sardinien og Korsika, men også til fx. Barcelona helt ovre på den anden side af Middelhavet.

Rejse & transport

Man siger malerisk at alle veje fører til Rom, men virkeligheden er lidt en anden. Bevares, hvis du kører ud af Frederikshavn og følger motorvej E45 sydpå, så kommer du faktisk direkte til Rom, men er du mere til høje luftlag, end til Autobahn, så læs med her:

Lufthavne og flyrejser

Du kan fra Danmark flyve direkte til en af Roms to internationale lufthavne, Ciampino Airport og Fiumicino / Leonardo Da Vinci Airport. Sidstnævnte er klart den største af de to og ligger ud til kysten, mens Ciampino ligger lidt syd for Rom og fortrinsvis modtager fly fra lavprisselskaber som fx. Ryanair. Lufthavnenes bynære beliggenhed giver din rejse til Rom en god start, da du kan være ved din ferielejlighed eller hotel i centrum i løbet af en halv times tid. Trafikken af gæster ind og ud af Rom er heftig, men alt glider for det meste smidigt, og der er adgang til forskellige former for offentlig transport lige udenfor terminalerne, uden det er nødvendigt at booke på forhånd.

Offentlig transport

Rom har et omfattende busnet, suppleret med enkelte sporvognslinjer og en række metro- og pendlertoglinjer, som man dog typisk ikke har den store brug for som turist. Attraktionerne i Rom ligger tæt og for de fleste indenfor gåafstand, og det reducerer behovet for offentlig transport. Det kan dog være dejligt at tage bussen hjem til hotellet eller ferielejligheden efter en lang dag, og de kører heldigvis rimelig sikkert og efter planen. Den store terminal for bus og tog hedder Termini, og herfra kommer du nemt til alle dele af Rom og omegn. Det er desuden muligt at tage hurtigtog sydpå til Napoli og nordpå så langt som til Milano på blot 4 timer, mens Firenze kan nås på omkring 1,5 time. Det italienske højhastighedsnet er meget veludbygget og fungerer godt.

Billeje i Rom

Har du mod på at udfordre den romerske trafik på egen hånd, eller vil du ud og se området omkring byen, så er der masser af muligheder for at leje en bil, enten fra centrum, eller fra en af de to lufthavne. En lejebil giver dig ultimativ frihed til at gøre, som du vil - når du vil. Det er generelt rimelig billigt at leje bil i Rom - dog kan visse højtider være lidt dyrere. Husk at en stor bil ikke er en fordel i Italien, hvor der ofte er smalle gyder og små parkeringspladser, så når du kigger efter en god lejebil, er det måske værd at overveje en Fiat Panda, mere end en Mercedes. Lagt de fleste leje bil i en af de to lufthavne i Rom, men du kan naturligvis også få udleveret en lejebil i centrum af byen, bla. ved stazione Termini. Søg priser og sammenlign priser på biludlejning i Rom:

>> Priser og information på leje af bil i Ciampino

>> Priser og information på leje af bil i Fiumicino

Udflugter og seværdigheder

Vi har samlet en omfattende guide til Roms mest populære seværdigheder og udflugter. Få steder i verden ser du så mange smukke, overvældende, fantastiske og historisk betydningsfulde bygninger og steder indenfor så kort afstand. Meget af det er gratis at betragte, når blot du er klar på at flytte fødderne fra sted til sted. Vi anbefaler at man tager sig en eller flere guidede ture for at få mest udbytte af sin ferie i Rom.

>>> Læs mere om seværdigheder i Rom her
>>> Book entré og udflugter i Rom allerede nu - klik her

Turistinformation

Roms officielle turistkontor har lavet et fint website med lettilgængelige oplysninger og få reklamer, under navnet Turismoroma. Her kan du også finde informationer om aktuell