Rejseguide Rom

Der er mange gratis oplevelser i Rom, som du kan udforske på egen hånd

Læs vores anbefalinger til gratis oplevelser i Rom. Her kan du spadsere skosålerne tynde sammen med den almindelige Rom-borger.

Marked på Campo de’ Fiori

At gå på marked er en indgroet livsstil for alle italienere, og det er her man møder de lokale husmødre. Selv den mindste flække har marked én gang om ugen, og altid på faste ugedage, hvor karavanen af sælgere flytter fra by til by. I Rom er der marked næsten hver dag, både overdækkede og udendørs. Et af de mest berømte er markedet på det gamle blomstertorv Campo de’ Fiori midt i Roms historiske centrum.

>> Læs mere om Campo de Fiori her

Festa della Madonna

Rom er den katolske kirkes højborg, og selv om italienerne i teorien bliver mindre og mindre religiøse, ja så er virkeligheden en ganske anden. Hver kirke sin helgen, og i Italien fejres ALLE helgener. Det sker med gudstjeneste, musik, procession, folkefest og som oftest et gigantisk fyrværkeri til at afslutte festlighederne.

>> Læs mere om Festa della Madonna del Carmine her

Opera i Caracallas Termer

Italien er de store operakomponisters land og operakyndige vil nikke genkendende til navne som La Fenice i Venedig, La Scala i Milano, San Carlo i Napoli – mens operahuset i Rom mere beskedent kaldes Teatro dell’Opera di Roma. Undendørs opera forbinder man som oftest med den gamle arena i Verona, men i Rom tilbydes der også sommeropera under åben himmel i spektakulære omgivelser.

>> Læs mere om opera i Caracallas Termer her

Promenade langs Tiberen

Mange af Italiens byer præges af vand. I Venedig er det kanaler, andre ligger ud til smukke søer mens mange byer gennemskæres af imponerende floder, og blandt dem er hovedstaden Rom. Tiberen, som den hedder, spiller en vigtig rolle i Roms historie, da det var her de to drengebørn Romulus og Remus blev sat ud i håb om, at de ikke ville overleve. Men skæbnen ville det anderledes, og mange år senere blev det dem, der grundlagde byen Rom.

>> Læs mere om promenaden langs Tiberen her

Vandretur på Via Appia Antica

Det er populært at vandre som aldrig før, og Italien tilbyder et sandt overflødighedshorn af interessante vandreveje og – stier. Allerede romerne vandrede, bl.a. på den gamle hærvej Via Appia Antica og det var også her, at den flygtende apostel Peter ifølge overleveringen mødte Jesus i et syn og spurgte ham: ”Domine quo vadis” – Herre hvor går du hen…

>> Læs mere om at vandre på via Appia antica her

>> Du kan booke din rejse til Rom lige her
>> Se vores hoteller i Rom her