Rom Ciampino Lufthavn

Rom Ciampino Lufthavn

Rom Ciampino Lufthavn (lufthavnskode CIA) er lillebror i forhold til den nyere Rom Leonardo da Vinci–Fiumicino Lufthavn. Men den forholdsvis lille lufthavn der ligger omkring 12 kilometer fra centrum den italienske hovedstad, har dog de senere år alligevel oplevet en stærk vækst, ikke mindst takket være tilstedeværelsen af lavprisflyselskabet Ryanair. 

Lufthavnens placering er ikke blot ideel, hvis du vil opleve Rom på en storbyferie, men også som et udgangspunkt for dig som skal på kør-selv ferie i Italien og specielt til områder syd for Rom. Skal du f.eks holde ferie på Amalfikysten eller i Sorrento er du hurtig på den sydgående motorvej.

Jeg har selv fløjet til og fra lufthavnen i Ciampino en enkelt gang og skal jeg nævne en fordel er det at tingene fungere vældig effektivt i den lille lufthavn, lige fra ankomst til afrejse, herunder hvis du f.eks skal leje en bil. Når det er sagt så bæger Ciampino meget præg af at være en lufthavn for lavprisselskaber som Ryanair og Wizz Air, så hygge og charme skal du kigge lagt efter!  

Flyselskaber

Antallet af flyselskaber i Rom Ciampino Lufthavn er ganske beskedent. Udover charterfly er det således først og fremmest lavprisselskaberne Ryanair og Wizz Air, som betjener den bynære lufthavn. Lufthavnen benyttes også til privatfly men vil du ikke flyve med Ryanair eller Wizz Air så vil du ankomme til Lonardo da Winci lufthavnen der ligger ca. 30 kilometer vest fra Rom. Her flyver stort set alle andre kendte flyselskaber til. 

Flyruter

Ryanair har mange ruter fra europæiske lufthavne til Ciampino - heriblandt ruter fra København og Billund. I skrivende stund kan du flyve til Rom fra København dagligt året rundt, og fra Billund tilbuyder Ryanair tre ugentlige afgange i perioden fra marts til og med oktober. Vi har lavet en oversigt med alle flyruter til Italien og her kan du altid se aktueller informationer og sammenligne priser på flybilletter.

>> Se oversigt med flyruter til Italien 

Flyafgange og ankomster

Skal du flyve til eller fra Rom Ciampino lufthavn kan du her se aktuelle ankomst og afrejsetider og evt. se om dit fly er på tid "on time" eller forsinket. Klik på linket "Se aktuelle flyafgange og ankomster" i Rom Ciampino lufthavn:

>> Se aktuelle fly-afgange og ankomster

 

Terminal til in-check i Rom Ciampino lufthavn

Foto: Der findes kun en terminal i Ciampino lufthavn hvor du foretager in-check

Lokal transport

Der er ingen togforbindelse fra lufthavnen, men der kører til gengæld adskillige busser ind til Termini-togstationen i Rom. Regn med at turen vil tage omkring 40 minutter. Du finder busserne umiddelbart ud for Internationale afgange. Adskillige taxaselskaber betjener lufthavnen. Taksten er fastsat af myndighederne og inkluderer bagage (se nærmere på lufthavnens hjemmeside, du finder link under information og kontakt).

Biludlejning

Foretrækker du at fortsætte til din endelige destination i en lejebil, er der mulighed for at benytte billeje fra et bredt udvalg af internationale og nationale biludlejningsselskaber i lufthavnen. Disse finder du ved indkørslen til lufthavnen ved P8 parkeringen. Der kører gratis shuttelbus hertil fra terminalen. Husk at uanset igennem hvilket biludlejningsselskab du lejer bil hos, så er det altid en god ide at læse lejebetingelserne godt igennem, og specielt hos de billige lowcost udlejningsselskaber som også findes i Ciampino lufthavn.

>> Søg priser på biludlejning i Ciampino

Faciliteter i lufthavnen

Rom Ciampino Lufthavn har et rimeligt begrænset, men dog udmærket udvalg af caféer og barer. Dertil kommer de sædvanlige faciliteter såsom hæveautomater, et postkontor og vekselbureau.

Kort over teminalen i Rom Ciampino lufthavn

Foto: Kort over terminalen i Rom Ciampino lufthavn (klik på kort for at se det i fuld størrelse)

Information og kontakt

Her har jeg samlet informationer med links til andre hjememsider om Rom Ciampino lufthavn

Adresse og kontakt

Rome Ciampino Airport 
Via Appia Nuova 1651 
00040 Roma Ciampino, Lazio 
Italien

Telefon-nummer: 0039 06 65951

Lufthavnskode CIA

Sådan får du mere information om Ciampino lufthavn og din ferie i Rom

Alle ovenstående informationer, herunder foto og kort om Rom Ciampino lufthavn er primært indhentet fra lufthavnes officelle hjemmeside som du finder her. Informationerne er at betragte som en vejlidning til dig som skal på ferie i Rom og vi tager forbehold for fejl og ændringer.   

Følg lufthavnen på Facebook og Twitter. Bemærk at Aeroporti de Roma driver begge lufthavne Ciampino og Fiumicino i Rom.

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os hos Escapeaway for mere information om din rejse til Italien, og få vores tips og råd til valg af det rigtige hotel eller ferielejlighed i Rom. Læs evt. også vores informationer om storbyferie i Rom.

Se lufthavnes beliggenhed på kort

Her på kortet kan du se lufthavnes beliggenhed. Af kortet fremgår også hvilke seværdighedre du kan se i Rom, og naturligvis også vores håndplukkede hoteller og ferieboliger. Klik på kortet for at se det i stor størelse.

>> Læs mere om lufthavne