Storbyferie i Rom

Kombinér storbystemning med nogle af verdens mest betagende historiske seværdigheder i ”Den evige stad”: Rom. En forlænget weekend i Rom er nok til at få en smag for denne unikke storby - men husk de gode vandresko! Book din storbyferie i Rom med Escapeaway i dag.

Italiens pulserende hovedstad udgjorde i forne tider centrum i et af verdenshistoriens mægtigste imperier, og byen er stadig en af Europas mest storslåede hovedstæder. I Rom keder du dig aldrig, og du vil uden tvivl lade dig fascinere af kontrasten, når du drikker en hurtig espresso på en moderne café, mens du sidder med udsigt til fortidens åndeløst smukke ruiner. Din sans for skønhed og din interesse for historie vil blive stimuleret overalt i Rom, hvor ruinerne fra klassisk tid står side om side med overdådige fontæner fra barok-tiden og stilfulde renæssance-paladser.

Sol og varme skal du heller ikke mangle, hvis du vælger Rom som destination for din storbyferie: Her finder du ægte sydlandske vejrforhold med lange, hede somre, korte, milde vintre og særdeles behagelige temperaturer forår og efterår. Rom er et besøg værd året rundt, men de bedste måneder – rent vejrmæssigt – er nok april, maj og oktober.

På disse tidspunkter kan du enten rejse foråret i møde, da varmen kommer til Rom noget før den kommer til Danmark – eller du kan undslippe det danske efterårs regn og rusk. For en nordbo er det perfekt at nyde behagelige Rom forår eller efterår. Vær dog opmærksom på, at der er ekstra mange feriegæster i Rom i påskeugen. På det tidspunkt valfarter kristne fra hele jorden til Vatikanet for at opleve påske i Pavens by. Det er en stor og unik oplevelse, men man skal være forberedt på store menneskemængder de fleste steder i Rom i løbet af påsken.

Korte storbyrejser til Rom

Selvom man uden problemer kan bruge en uge eller mere på at udforske Rom, er en forlænget weekend ofte en god måde at få et indtryk af byen. Du kan gå på opdagelse i dagtimerne, og nyde livet og slappe af i aftentimerne med en forfriskende aperitif og et lækkert italiensk måltid på en af byens mange fremragende restauranter. En forlænget weekend i Rom med Escapeaway er et herligt afbræk fra din hverdag.

Hvis du kun har en forlænget weekend, er det vigtigt, at du bor centralt. Det kan du med Escapeaway, som er eksperter i at opfylde dine ønsker. Når du ankommer til Rom, anbefaler vi at du, når du har tjekket ind, begynder med en slentretur i kvarteret omkring dit hotel. Det er en dejligt afslappet måde at starte ferien på, og den bedste måde at danne sig et indtryk af nærområdet. Hvis du har appetit på at se mere af byen med det samme, så tag bus nummer 110. Den går fra banegården, men du kan også spørge dit hotel til råds om nærmeste stoppested. Det er en billig måde at få et godt overblik over det centrale Rom på.

Dit hotel kan også råde dig angående de mange spændende, guidede ture, der tilbydes i Rom. Der er mange muligheder, med dygtige guider, der kan give dig en god, personlig oplevelse og en masse ny viden.

Mad og drikke i Rom

Rom er en af de byer i verden, der byder på den største variation inden for mad og drikke af høj kvalitet. Det italienske køkken er verdensberømt for sine klassiske retter, som man aldrig bliver træt af. Men selvom du måske synes, du kender italiensk mad ud og ind, så har du ikke stiftet bekendtskab med det bedste af det bedste, før du indtager din pasta på et af Roms mange stemningsfyldte trattoriaer.

Slå for eksempel et smut ind på det traditionelle trattoria La Campana, som har eksisteret siden 1600-tallet og stadig er familiedrevet. Her kan du smage på fettucine så al dente, at englene synger - med trøfler, når det er sæson. Uden for trøffelsæsonen må du “nøjes” med eksempelvis grillet lammekød og friske, stegte grøntsager.

Uanset hvor i Rom, dit hotel ligger, vil der inden for kort gåafstand være mulighed for at spise lækkert, traditionelt og ikke så dyrt som i Danmark. Det er heller ikke svært at finde en hyggelig bar, hvor man kan nyde hinanden, et glas vin og fornemmelsen af Rom, der aldrig sover.

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Rom

Populære hoteller i Rom

Italien, Lazio, Rom
9,1
Fabelagtigt
582 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Lazio, Rom
9,4
Fabelagtigt
4673 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
8,6
Meget godt
1508 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Storbyferie i Rom med Escapeaway

På en storbyferie til Rom har du mulighed for at kombinere oplevelsen af nogle af verdens største historiske og kulturelle seværdigheder med masser af sol og varme, smagen af den fantastiske italienske gastronomi, en næsten uendelig række af shoppingmuligheder for enhver smag og en overflod af skønhed, der næppe overgås af nogen anden hovedstad i Europa!

Her fra Italiens pulserende hovedstad herskede engang et af verdenshistoriens mægtigste imperier, Romerriget, over store dele af kloden; og selv om byen har ændret sig meget siden da, er der stadig masser af unikke spor fra fordums tider i det romerske gadebillede, hvor ruinerne fra antik tid står side om side med overdådige fontæner fra barok-tiden og stilfulde renæssance-paladser.

Hvornår er det bedst at rejse på storbyferie til Rom?

Med sit milde klima det meste af året rundt egner Rom sig til en storbyferie på alle fire årstider; og mange danskere benytter sig af muligheden for at undslippe den grå og regnfulde danske vinter med et besøg i "Den evige Stad", der som regel byder på mere sol og lys og lidt mildere temperaturer om vinteren end i Skandinavien, selv om det skal tilføjes, at også Rom kan byde på kolde vinterdage. 

De bedste måneder at rejse til Rom på rent klimatisk for os nordboere er dog nok sidst på foråret og først på efteråret, hvor det normalt hverken er for varmt eller for koldt, men lige tilpas med gennemsnitstemperaturer på omkring 22 grader og hvor der samtidig ikke er helt så mange turister som i sommermånederne. Hvis du rejser i december, bør du huske din paraply, da december er den mest regnfulde måned i året, efterfulgt af november. 

Du bør også være opmærksom på, at der er ekstra mange feriegæster i Rom i påskeugen, hvor katolikker fra hele verden valfarter til Vatikanet for at opleve påsketiden i katolicismens eget geografiske og religiøse centrum.

Oplev Rom på en forlænget weekend

De fleste danskere, der rejser på en storbyferie til Rom, vælger at dedikere en hele uge (eller mere) til at udforske Roms mange attraktioner - og sandheden er, at selv en måned ikke ville være nok - men i takt med den øgede konkurrence mellem flyselskaberne og de deraf faldende priser på flybilletter til Rom er det også blevet populært at tage på en forlænget weekend til byen. 

Hvis du kun har en forlænget weekend, er det ekstra vigtigt, at du finder et godt sted at bo, mens du er i byen, så du får det maksimale ud af de få dage, du er der. I Escapeaway har vi en specialist-viden og en lang erfaring med at finde de rigtige hoteller og ferieboliger i og omkring byen og vi deler gerne ud af vores erfaring. Du kan se alle vores hoteller og ferieboliger i Rom nederst på siden.

>> Læs mere om weekendrejser til Rom her

De største seværdigheder i Rom

Rom rummer nogle af verdens største historiske og kulturelle seværdigheder, og det ville derfor være noget nær en synd at tage på en storbyferie til Rom uden at opleve følgende seværdigheder:

Forum Romanum
Forum Romanum, der i antikken var kendt som Forum Magnum eller blot Forum, var den centrale offentlige plads i antikkens Rom. Dengang tjente pladsen både som markedsplads og som ramme for offentlige taler, offentlig hyldest, politiske valg, politiske møder, straffesager og for de berygtede gladiatorkampe, som også fandt sted i Colosseum. I dag udgør Forum Romanum en ruin af arkitektoniske fragmenter og arkæologiske udgravninger, som besøges af omkring 4,5 millioner besøgende hvert år fra ind- og udland.

Colosseum
Colosseum - også kendt under dets oprindelige navn Amphitheatrum Flavium - er ikke bare det største amfiteater, der blev bygget i antikken, men også ét af de mest spektakulære og kendte romerske bygningsværker, der findes i verden i dag. Amfiteatret, hvis opførelse blev påbegyndt af kejser Vespasian i 70 e. Kr. og fuldført under hans søn Titus i 80 e.Kr., kunne på sin højde rumme mellem 50.000 og 80.000 tilskuere, der kunne blive vidner til kampe mod dyr, henrettelser, teaterstykker, rekonstruktion af berømte søslag og de - i dag berømte - gladiator-kampe.

Vatikanmuseet
Vatikanmuseet, der blev grundlagt af Pave Julius 2. i begyndelsen af 1500-tallet, er ét af verdens største og mest besøgte museer med 5 millioner besøgende hvert år og nogle af de mest betydningsfulde samlinger af renæssancekunst, foruden nogle af de mest berømte skulpturer fra antikken. Museet er blandt andet i besiddelse af malerier af store mestre som Rafael, Caravaggio, Giotto og Leonardo da Vinci; en række gallerier med antikke græske og romerske skulpturer, såsom Galleria delle Statue, Galleria dei Busti, Sala delle Muse, Sala degli Animali og Sala Rotonda. Det er også her, du finder Det Sixtinske Kapel, som ud over at tjene en konkret liturgisk funktion i Vatikanstaten også rummer det berømte loft, som Michelangelo har dekoreret og som optræder i utallige film.

Peterskirken
Selv om Peterskirken formelt set ikke er bispedømmet Roms domkirke (det er derimod San Giovanni in Laterano, der også ligger i Vatikanstaten), så er Peterskirken af mange katolikker betragtet som ét af de helligste steder for kristendommen og som centrum for den romersk-katolske kirke. Den 220 meter lange, 150 meter brede og 138 meter høje kirke, hvis mål gør den til én af verdens største kirker, rummer blandt andet 800 søjler, 390 kolossale skulpturer, samt 45 altre. Kirken rummer også en mægtig rød porfyr-sten i gulvet, hvor Karl den Store skal have stået, da han under julemessen i år 800 blev kronet til kejser af pave Leo III. Det er også her, du har chanchen for at se Michelangelos berømte mesterværk, skulpturen Pietá, der skildrer Jomfru Maria med den døde Jesus på sit skød, foruden utallige stuk, malerier og mosaikker.

Mad og drikke i Rom

Det italienske køkken er verdensberømt for sine mange klassiske retter og sine fremragende vine; og i hovedstaden Rom er variationen inden for den italienske gastronomi og kvaliteten af den større end noget andet sted i Italien. Uanset hvor i Rom, dit hotel eller din feriebolig ligger, vil der inden for kort gåafstand normalt være mulighed for at nyde den lækre romerske gastronomi til priser, der ligger under de danske. Det er heller ikke svært at finde en hyggelig bar, hvor du kan nyde et glas vin og fornemmelsen af et Rom, der aldrig sover.

Prøv et lokalt trattoria

Hvis du gerne vil opleve et af de lokale spisesteder i Rom, der normalt ikke er helt så proppet med turister, så anbefales du at prøve en af de mange traditionelle trattoriaer i byen. Slå for eksempel et smut ind på det traditionelle trattoria "La Campana", som har eksisteret siden 1600-tallet og stadig er familiedrevet. Her kan du smage på fettucine så al dente, at englene synger - med trøfler, når det er sæson. Uden for trøffelsæsonen må du “nøjes” med eksempelvis grillet lammekød og friske, stegte grøntsager. 

Der er stort ingen ende på, hvilke retter, du kan få i Rom, men du anbefales at prøve nogle af de lokale specialiteter, såsom Carciofi alla giudìa, Abbacchio alla Scottadito, Trippa alla Romana, Bucatini all`amatriciana og Coda alla vaccinara, der er typiske romerske retter, som kan udfordre din nordiske gane.

Fremragende hvidvine

Det er også værd at prøve de lokale hvidvine, såsom Castelli Romani-vinen og Frascati-vinen, der begge produceres omkring kun 25 kilometer sydøst for byen, og du bør naturligvis også nyde den berømte italienske kaffe, såsom cappucino, espresso og caffe latte, på en af de utallige kaffebarer rundt omkring i Rom.

>> Læs hvordan du booker en pakkerejse til Rom her
>> Her kan du finde et luksushotel i Rom centrum