Transport til og fra lufthavnen i Rom

Information om transfer, taxi, tog, bus og billeje i Rom

Transport fra og til lufthavnen i Rom kan ved første øjekast virke uoverskuelig. Det er da også sandt, at situationen konstant ændrer sig: priserne stiger og falder, busselskaber kommer og går, togforbindelserne forandrer sig. Men lad os alligevel se, om vi ikke kan gøre det lidt lettere.

Rejser til Rom med fly

Hos Escapeaway Rejser kan du nemt og trygt bestille din rejse til Rom med alle flyselskaber, som flyver til en af de to lufthavne. Søgemaskinen sammenligner automatisk priser og afgange, så du altid er sikker på at få den billigste pris på din pakkerejse. Har du allerede købt din rejse til Rom, så kan du her på siden finde informationer og gode råd om transport i byen.

>> Søg og sammenlign priser på rejser til Rom med fly

Rom har to lufthavne

Langt de fleste flyselskaber benytter Rom Fiumicino lufthavn (også kaldet Leonardo da Vinci), men med Ryanairs ruter fra både København, Hamborg og Billund til Ciampino, er der flere og flere som ankommer til Rom via denne lufthavn. For at komme ind til centrum har du grundlæggende tre muligheder: taxi/privatchuffør, tog (kun fra Fiumicino) eller bus. Du kan naturligvis også leje en bil, men det anbefales ikke hvis du skal bo i selve Rom.

Book transfer til og fra lufthavnene i Rom her

 

Transfer med taxi

For et par år siden blev der indgået aftale om faste tariffer fra Fiumicino til centrum (defineret som hvilket som helst sted inden for de Aurelianske Mure). Aftalen er forbilledlig simpel og gennemskuelig: turen koster 48,00 euro for op til 4 personer inklusiv bagage, ligegyldigt hvilken ugedag og hvilket tidspunkt på døgnet, vi taler om. NB. Denne aftale gælder udelukkende taxier fra Roms kommune. De er hvide, og har et skilt i A4-format på fordørene, hvorpå tariffen tydeligt er angivet. Skiltet oplyser også taxiens nummer, således at kunderne har let adgang til at klage, hvis chaufføren skulle finde på at kræve mere end tariffen.

Taxier fra Fiumicinos kommune er ikke del af denne aftale: Deres faste tarif for turen til centrum er 60,00 euro!. Privatchaufførerne i de nydelige jakkesæt med deres store, velholdte biler, som ofte prøver at kapre kunder uden for ankomsthallen, har derimod slet ingen overenskomster omkring prisen. De arbejder for et af de mange private bureauer, som tilbyder transfer (og alle mulige andre kørsler), og de vil ofte være aktuelle, hvis I er flere end der kan være i en almindelig taxi. Vi vil ikke fremhæve det ene selskab frem for det andet, men du kan let finde dem ved en søgning på internettet, og deres priser er ganske rimelige (når du bare sørger for at bestille dem på forhånd). Lander du i Ciampino gælder alt det ovenstående, prisen for turen er blot kun 30,00 euro.

Transfer med tog

I mange år tog de fleste turister det direkte tog fra Fiumicino til hovedbanegården Stazione Termini, det såkaldte ”Leonardo Express”. Det findes stadig, og turen koster 14,00 euro pro persona (eller 16,00 euro hvis du ikke køber billetten i billetudsalget, men i en af kioskerne). Turen tager ca. 30-35 minutter. I dag giver denne mulighed ikke megen mening, da busserne koster langt mindre og kun tager lidt længere tid.

Du kan også vælge at tage det almindelige tog, som dog ikke kører til Stazione Termini, men til Stazione Ostiense, hvorfra du så kan tage bus eller sporvogn til centrum. Denne løsning koster 7,50 euro for togturen og 1,50 euro for en bus-/sporvognsbillet. Den kan især anbefales, hvis du skal bo i Trastevere, for så kan du stå af på Stazione Trastevere og tage sporvogn linje 8 videre. Det er også en god løsning, hvis du skal bo nær Campo de’ Fiori, så skal du bare blive lidt længere på sporvognen og stå af ved ”Arenula/Ministero di Grazia & Giustizia" eller næste stop ved Largo Argentina.

Fra Ciampino lufthavn går der ikke tog, men du kan tage bussen til togstationen i Ciampino by for 1,20 euro pro persona og dér tage toget til Stazione Termini for 2,70 euro.

Transfer med bus

I løbet af de sidste år er flere busselskaber begyndt at konkurrere om at transportere folk fra og til lufthavnen. Det har i høj grad kommet os forbrugere til gavn, for priserne er blevet lavere og lavere. En billet koster fra Fiumicino til Stazione Termini eller Vatikanet 10-14 euro, og med hele fire selskaber er der aldrig langt mellem afgangene.

Når du kommer ud i ankomsthallen, går du et par hundrede meter til venstre, og så finder du bussernes holdeplads. Før du kommer så langt vil du passere busselskabernes billetboder. Men der er ingen grund til at købe billetten, før du kommer frem til holdepladsen, for prisen er den samme, og du kan meget lettere se, hvem der kører først, når du først står derude. Det samme gælder muligheden for at bestille billet over selskabernes hjemmesider: Kun vil maksimalt kunne spare 1 euro pro persona (ofte er prisen den samme), og du vil miste fleksibilitet. Ved holdepladsen er der faktisk også en lystavle med oversigt over de forskellige selskabers afgangstidspunkter, men de skal tage med et vist gran salt. Turen til Stazione Termini tager 40-50 minutter, alt efter trafikkens intensitet og chaufførens humør.

I skrivende stund kører selskabet Terravision direkte mellem Fiumicino og Stazione Termini, mens selskabet SIT udover Stazione Termini også kører fra/til Via Crescenzio ved Vatikanet, selskabet T.A.M. kører fra Stazione Termini over Stazione Ostiense, og endelig kører også Schiaffini Travel direkte fra/til Stazione Termini.

Fra Ciampino er historien den samme, blot er der kun to selskaber til at slås om kunderne. Priserne er nogenlunde de samme som for Fiumicino.Biludlejning

Tænker du på at leje en bil i Rom? Rejser du udelukkende til den italienske hovedstad for at fordybe dig i de utallige historiske seværdigheder og nyde den særlige atmosfære i de smalle gader i den gamle bykerne, kan det kun i de færreste tilfælde anbefales at benytte billeje. I Roms centrum kan trafikken være tæt og virke kaotisk, når man ikke er vant til den. For de fleste besøgende i byens centrum vil det derfor være klart nemmest at komme omkring til fods eller med offentlig transport. Hvis du skal videre fra Rom til andre rejsemål i Italien, er billeje til gengæld et godt valg.

Rejsemål i lejebil når du flyver til Rom

Vil du ikke spilde feriedage på at køre hele vejen fra Danmark, er det oplagt at flyve til Rom og fortsætte herfra med billeje. Så får du mere tid i Italien og har stadig friheden til at tage på spændende udflugter i dit eget tempo. Rom udgør med en central placering i landet og gode vejforbindelser et godt udgangspunkt for rejser til regioner som Toscana, Umbrien, Lazio og Campanien.

Toscana: Det er nemt at følge hovedvej A1 fra Rom mod nordvest til Toscana. Afhængigt af dit rejsemål vil det typiske tage 2½ times kørsel at nå frem. Vel fremme skal du ikke blive overvældet af de mange udflugtsmuligheder, som du har med en lejebil til rådighed, men minde dig selv om, at Toscana skal nydes langsomt. Vi råder derfor som regel vores gæster til at koncentrere sig om en mindre del af regionen i stedet for at forsøge at nå omkring til det hele i løbet af én ferie

Umbrien: Det tager ikke meget mere end en time at køre fra Rom til den sydlige del af regionen. I Umbrien bør du udnytte lejebilens fleksibilitet til at besøge nogle af de mange interessante middelalderbyer med hver sit særpræg. Her er masser af muligheder for at forlade den slagne vej og opleve det autentiske Italien.

Lazio: Billeje er naturligvis også en oplagt mulighed for kombinere storbyferie i Rom med oplevelser i resten af Lazio-regionen. I sommervarmen lokker kysten i den sydlige del af regionen for eksempel med dejlige sandstrande som ved badebyen Terracina.

Amalfikysten og Sorrento: Der er ligeledes mange som lejer en bil i Rom for at fortsætte mod en af de smukkeste kyststrækninger i verden, Amalfikysten, og Sorrento. Lejebilen giver dig ikke blot mulighed for at stoppe ved de fantastiske udsigtspunkter og besøge de smukke byer langs den populære kyststrækning. Men derudover er billeje også en chance for at søge lidt ind i landet til andre, mere ukendte hyggelige landsbyer, som ikke på samme måde er præget af turisme. Det er for eksempel en chance for at finde små perler i form af lokale restauranter og caféer med helt almindelige priser og store gastronomiske oplevelser.

Biludlejning i Ciampino lufthavn

Lufthavnen ligger omkring 12 kilometer sydøst fra centrum af Rom, og det er derfor nemt at køre videre herfra mod for eksempel Napoli og Amalfikysten. Der er tale om en forholdsvis lille lufthavn, som primært er af interesse for ferierejsende på grund af Ryanair's tilstedeværelse. En bredt udvalg af biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Europcar, Thrifty og Sixt er repræsenteret i ankomsthallen.

>>  Læs mere om billeje i Rom Ciampino Lufthavn

Biludlejning i Fiumicino lufthavn

Roms primære lufthavn, Fiumicino, er Italiens største. Millioner af rejsende benytter hvert år lufthavnen, hvorfra det med en god forbindelse til ringvejen omkring Rom, Grande Raccordo Anulare, er nemt at fortsætte i lejebil til ferieboliger i Lazio eller en af naboregionerne. I denne store og moderne lufthavn har du et stort udvalg af både internationale og lokale biludlejningsfirmaer.

>>  Læs mere om billeje i Rom Fiumicino lufthavn