Hotel eller ferielejlighed i Trastevere

Velkommen til Roms mest åbenhjertige og madglade kvarter - Trastevere. Trastevere er et af Roms mest populære kvarterer, og byder på romersk lokalkolorit når det er bedst. Book en ferielejlighed i Trastevere med Escapeaway. Her får du lækre restauranter og caféer på hvert et gadehjørne. Eller hvad med en ægte italiensk is?

På mirakuløs vis er det lykkedes at bevare den hyggelige og meget autentiske stemning på trods af den store tilstrømning af turister, men hvis du begiver dig ud på en morgentur i de smalle gader, hvor vasketøjet fortsat dominerer, har du stort set hele bydelen for dig selv. Måske har du rent faktisk valgt at bo i Trastevere, hvor der er et fint udvalg af både hoteller men ikke mindst af gode ferielejligheder. På den måde kommer du også endnu tættere på de lokale trasteverini, og der går ikke længe, før de hilser på dig både i opgangen og på gaden.

Et udvalg af de bedste hoteller i Trastevere

Markeder i Trastevere

Hvis du bor i en ferielejlighed Trastevere, bør du klart starte dagen med at drikke morgenkaffe med de lokale på én af de mange hyggelige kaffebarer. Når de seneste nyheder er diskuteret, er det blevet tid til at gå på marked, og på Piazza San Cosimato i centrum af Trastevere, finder du ét af de rigtig hyggelige udendørs fødevaremarkeder. Det er en sand fornøjelse at gå på opdagelse i de mange boder, og også her får du naturligvis en snak med de lokale handlende, der som altid er nysgerrige for at høre, hvor du kommer fra, og hvorfor du har valgt at bo lige netop deres bydel.

Restauranterne i Trastevere

Trastevere er et sandt eldorado af små specialbutikker, og du kan hurtigt få det meste af formiddagen til at gå med at besøge både slagteren, ostehandleren, den lille købmand men også den originale bagerbutik, hvor de fortsat bager brød og kager på ægte gammeldags facon. Har du valgt at bo i ferielejlighed, er det oplagt selv at købe ind til frokost, men du kan også gå forbi en af de mange småbutikker, hvor du kan få færdiglavet mad med hjem. Her taler vi ikke om traditionel take-away, men om god hjemmelavet mad til yderst rimelige priser. På italiensk hedder sådan et sted ”tavola calda” og de har eksisteret lige siden romertiden. Her kan du også se de italienske forretningsfolk sidde på rad og række i frokostpausen, mens de indtager et herskabetligt måltid.

Trastevere har en af Roms største koncentrationer af restauranter, og desværre betyder mængden af turister også, at der er en del steder, som du bør undgå, hvis du vil sikker på både at få god mad og en ordentlig betjening. Men der er masser af gode restauranter i bydelen, og når de lokale romere går ud at spise, og det gør de tit, ja så er det som oftest i Trastevere det foregår. Så hvis du ikke allerede har fundet din favoritrestaurant, så gør som de fleste italienere ville gøre, - spørg de lokale, hvor de selv spiser, og så er du helt sikker på at få et godt råd.

Shopping i Trastevere

Efter en dejlig frokost og en lille kop espresso på din private tagterrasse i Rom, er det blevet tid til en siesta, for den slags giver god mening på en rejse til Rom. Eftermiddagen skal naturligvis bruges på en af de mange hyggelige caféer i området. Romerne er verdensmestre i gode kager, som kan indtages på Trasteveres centrale plads nemlig Piazza Santa Maria in Trastevere, hvor du har udsigt til en af Roms absolut smukkeste kirker, som absolut er et besøg værd. Sidst på eftermiddagen lukker bydelens mange små butikker lige så langsomt op igen, men der er ingen i Trastevere, som lider af stress, så forvent ikke at alle åbningstider overholdes.

Til gengæld kan du shoppe til langt ud på aftenen, men inden du når så langt, har du måske også været en tur rundt i Trasteveres mindre kendte gader. Prøv f.eks. at gå en tur op ad gaden Via Garibaldi, hvorfra du kan fortsætte op på Gianicolo-højen til Piazza Garibaldi, hvorfra du har en helt fantastisk udsigt over hele det centrale Rom. Herfra kan du igen slentre ned gennem de små stemningsfulde gader, hvor der igen er blevet liv på de mange vinbarer, for det er her de lokale mødes for at drikke en aperitivo inden de skal hjem til middag.

Når aftenen går på hæld er der ikke noget bedre end at komme hjem på sit hotelværelse eller i sin lejlighed, hvor du kan nyde kaffen eller aftenens sidste drink på terrassen, mens du beundrer Peterskirkens oplyste kuppel under den fløjlsbløde stjernehimmel. Hos Escapeaway kan du altid booke lækre og centrale ferielejligheder, hotelværelser og ferieboliger i Trastevere. Ring til os - vi hjælper dig gerne til at finde det helt rigtige.

>>> Læs mere om rejser til Rom her