Rejser til Tarquinia

Ferie med historisk indhold

Tarquinia som ligger smukt på en bakke i 133 meters højde med panoramaudsigt over floddalen og det Tyrrhenske hav, er kendt for sin rige historie.

Byen anses for at være etruskernes højborg og er især berømt for sine mange kammergrave dekorerede med vægmalerier fra før Romerigets tid, ca. år 700-400 f.Kr. Tarquinia figurerer på UNESCO's prominente liste over bevaringsværdig kulturarv.

Tarquinia ligger i Maremma Laziale (den del af Maremma-området, som ligger i regionen Lazio) og er en by med mange tårne. Modsat mange andre velbevarede italienske byer er der her ikke tale om forsvarstårne, men tårne, som symboliserede familiens status og anseelse. Jo større og mere potente, jo bedre.

Fra Tarquinia, som har 16.500 indbyggere, er der mindre end en halv times kørsel til Civitavecchia, hvorfra der er færgeforbindelse til både Sardinien og Sicilien.

Kort over Tarquinia

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Byens stolthed

Byen bugner af små hyggelige torvepladser, springvand, en flot bymur og handelsliv på Corso Vittorio Emanuele. Byens stolthed er nationalmuseet , som ligger i det flotte Palazzo Vitelleschi, der blev bygget mellem 1436 og 1439. Museet huser fine etruskiske samlinger, som siges at være de bedste uden for Rom. Blandt højdepunkterne er den rige samling af sarkofager i stueetagen og samlingen af græsk keramik på første etage.Hotel eller ferielejlighed i Tarquinia

Der findes både hoteller, ferielejligheder og villaer i Tarquinia. Vil du have et hurtigt overblik over mulighederne i din ferieperiode, kan du bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, hvor vi har samlet alle vores mange hundrede håndplukkede ferieboliger i Italien.

Almindelige hoteller og ferielejligheder er ikke de eneste indkvarteringsmuligheder, du kan vælge mellem i Italien. Skal du afsted med en større gruppe venner eller flere generationer af familien? Så kan vi for eksempel anbefale muligheden for at leje en villa, hvor I har hele stedet for jer selv. Eller måske er det i år, drømmen om at opleve det autentiske Italien skal opfyldes? Så har vi forslag til hyggelige, mindre kendte landsbyer, hvor det hele er ægte italiensk og ikke tilpasset turister.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at kontakte os via telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at sætte den helt rigtige ferie sammen for dig.

Lufthavne og transport

Der er ca. 3 km til togstationen uden for byen (ca. 1½ time til Rom), som ligger på linien Rom-Ventimiglia, og afstanden til havet er 7 km. Turen til Fiumicino lufthavn i Rom, som er den nærmeste lufthavn, tager blot ca. 50 min. i bil. 

Du kan bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser til hurtigt at finde priser og flyforbindelser til Rom med de forskellige flyselskaber. 

Søg priser på rejser til Rom

Restauranter og shopping

Udvalget af restauranter, trattoriaer og pizzariaer er ganske stort i Tarquinia, og slutter du dagen af nede ved kysten, kan du også her vælge mellem adskillige spisesteder. Der er således rig mulighed for at gå på opdagelse i det lokale køkken, som ikke overraskende byder på mange retter med friske fisk og skaldyr.

Udflugter

Af udflugtsmuligheder kan anbefales Viterbo med en af Italiens bedst bevarede middelalderbykerner, middelalderbyen Tuscania, Palazzo Farnese i Caprarola ved den smukke sø Lago di Vico og endelig småøerne Isola del Giglio og Isola di Giannutri ud for Toscanas kyst med afgang fra Porto Santo Stefano ved Orbetello.

Vil du kombinere de mange kulturhistoriske oplevelser med afslapning på stranden er Marina Velca, di Spinicci, Tarquinia Lido, Sant’Agostino og Riva dei Tarquinii inden for rækkevidde.

Lokale links

Byens officielle turisthjemmeside

Hjemmeside for nationalmuseet

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tarquinia