Rejser til Terracina

Terracina ligger smukt ved kysten i Latina-provinsen, kun omkring 55 kilometer syd for hovedstaden Rom, i Lazio-regionen i det centrale Italien. Byen har et hyggeligt, historisk centrum, en charmerende havnefront og mange gode restauranter. Book en rejse til Terracina med Escapeaway i dag!

Terracina, som er en voksen by med omkring 40.000 indbyggere, har både et nyere og et historisk centrum, fine strande, en charmerende havnefront, romerske ruiner, smukke håndværkstraditioner og gode lokale fiskerestauranter - og Terracina vil derfor være det oplagte valg for dig som ønsker at kombinere en sol -og badeferie med en by, der emmer af lokal italiensk kultur, og som samtidig gerne vil have ideelle muligheder for at foretage dagsudflugter til store seværdigheder i området, f.eks. til hovedstaden Rom.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Terracina hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Terracina, hvor du kan vælge frit mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Rom, eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Terracina, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Et af de fineste torve i Italien

Det nye bykvarter ligger ned til vandet og her samles størstedelen af byens strandgæster om dagen, mens de lokale indbyggere og byens turister som regel søger ind i den gamle bydel på klippen på vejen op mod Jupiters Tempel om aftenen. Her kan du læne dig tilbage og nyde et godt glas vin og en af de lækre lokale fiskeretter i historiske omgivelser, mens du ser solen gå ned.

Det historiske centrum rummer et af de fineste torve i Italien, Domkirkens torv, og langs hovedvejen vil du kunne se antikke søjler og store sten, som er blevet genbrugt til bygning af husene.  

Seværdigheder og oplevelser

Selv om Terracina naturligvis står i skyggen af Lazio-regionens større byer, hvad angår seværdigheder, er der dog nogle spændende naturmæssige og historiske attraktioner i og omkring byen; de sidste kan byen takke sin rige historie, der kan spores helt tilbage til 509 f.Kr, hvor den blev grundlagt, og sin fortid som en tidligere romersk koloni med en vigtig strategisk placering.

I Terracina by kan du f.eks. opleve byens smukke katedral, den romerske port Porta Romana, det antikke kompleks Antico Complesso Monumentale del Foro Emiliano, museet Museo Civico Archeologico Pio Capponi, paladset Palazzo Venditti, templet Capitolium di Terracina og Jupiter-templet. Eller du kan besøge det over 500 meter høje forbjerg Monte Circeo, tårnet Torre Fico, tårnet Torre Paola eller grotten Grotta della Maga Circe, der ligger på kysten mellem Anzio og Terracina. 

Udflugtsmuligheder

Terracina er det perfekte rejsemål for udflugter til de største attraktioner i Lazio-regionen, men også til mindre, charmerende byer i området, såsom badebyen Sperlonga, der kun ligger omkring 19 kilometer væk og som med sine hvidkalkede huse, smalle gyder og trappegader og fine strande er at finde på listen over de smukkeste landsbyer i Italien.

Men den helt store udflugts-destination fra Terracina er naturligvis hovedstaden Rom, der kun ligger omkring 110 kilometer fra byen (ca. 7 kvarters kørsel via den hurtigste rute). Her finder du nogle af Italiens og Europas største kulturelle og historiske seværdigheder. Du kan også overveje en dagsudflugt sydpå til Syditaliens perle Napoli, der ligger kun ca. to timers kørsel fra byen ad den hurtigste rute.

>> Læs også om rejser til Fondi
>> Kombiner med storbyferie i Rom

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Terracina