Rejser til Viterbo

Viterbo er med sin eventyrlige middelalderkerne en overset perle i Italiens centrale Lazio-region. Byen er med et væld af gode restauranter og ikke mindst termiske bade desuden ideel til en rigtig livsnyderferie. Book din rejse til Viterbo med Escapeaway i dag!

Viterbo hører til blandt de største byer i Lazio-regionen i det centrale Italien, men står naturligt nok i skyggen af hovedstaden Rom. Det er derfor mest italienerne selv, der har fået øjnene op for Viterbo som et attraktivt rejsemål. Til trods for mere sin beskedne størrelse har byen da også meget at byde på. Blandt andet hører Viterbos middelalderlige bykerne til blandt de smukkeste og bedst bevarede i hele regionen.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Viterbo og andre rejsemål i regionen hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Brug den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Viterbo. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Viterbo, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Pavernes by

Det flotte middelaldercentrum vidner om, at Viterbo en overgang var at betragte som en af de mest betydningsfulde byer i Europa med en indflydelse, der strakte sig langt uden for bymurene. I slutningen af det 13. århundrede, da der var politisk uro i Rom, flyttede Den Hellige Stol (Vatikanstaten) hertil. Både mens hovedsædet for den katolske kirke lå i byen (1257 til 1281) og i flere efterfølgende perioder, boede en række paver i Viterbo, og af samme grund er den stadig kendt som Pavernes By.

Det var netop under et pavevalg i Viterbo, at betegnelsen "konklave" blev opfundet. I 1268 skulle kardinalerne således blive enige om en efterfølger til Pave Clemens 4., men beslutningen trak ud. Efter halvandet år mistede indbyggerne i Viterbo tålmodigheden og låste kardinalerne inde med nøgle (cum clave) og rationerede deres mad. Til trods for dette tog det alligevel kardinalerne endnu et år at blive enige om at udpege Gregorio X. Dette konklave er det hidtil længste pavevalg.

I dag står det markante pavelige palads fra 1257-66, Palazzo dei Papi, som et vidnesbyrd om denne tid i byens historie. Som bekendt forlod pavesædet dog byen igen, hvilket medførte en nedgangstid. Det er dog ikke kun i middelalderen, at byen blomstrede. Også i renæssancen i 14-1500-tallet blev der opført mange prægtige bygningsværker i og omkring Viterbo, hvoraf mange stadig står i dag. I den gamle bydel stammer det meste af rådhuset, Palazzo dei Priori, for eksempel fra denne periode og det 45 meter høje klokketårn på Piazza del Plebiscito stammer fra 1487.

Termiske bade

Det er dog ikke kun den gamle bydels eventyrlige labryrint af smalle gader med flotte bygninger og hyggelige små pladser, som trækker besøgende til Viterbo. Byen er også berømt for sine termiske bade, der har eksisteret her siden oldtiden, hvor romerne som de første brugte dem til både ren afslapning og som en kur mod alskens dårligdomme. Den varme vulkanske undergrund i området er langtidsholdbar, så i dag findes der stadig adskillige spa- og wellnesscentre i det naturskønne landskab omkring Viterbo, hvor du selv kan nyde godt af undergrundens varme.

De fleste italienere, som rejser til Viterbo på for eksempel en forlænget weekend, kommer her primært for blot at slappe af med spabade og ikke mindst gastronomiske oplevelser på byens mange restauranter. For dig, der ikke har været på disse kanter før, er Viterbo, der har omkring 60.000 indbyggere, dog også et godt udgangspunkt for udflugter til andre seværdigheder i det centrale Italien.

Rejser du med børn, er det for eksempel oplagt at køre en tur (cirka 20 minutter) mod nordøst til Parco dei Mostri (monsterparken), der også er kendt som Bomarzo-parken. De mange sjov skulpturer her skal nok sætte gang i børnenes fantasi. Tag eventuelt en picknic-kurv med. Lidt uden for Viterbo ligger Villa Lante, der ligeledes har en flot have med adskillige fantasifulde skulpturer. Haven og villaen er endnu et godt eksempel på renæssancens overflod ved Viterbo. Har du en bil til rådighed, kan du også bruge mange dage af ferien på at besøge de små, maleriske landsbyer i regionen. Omkring 30 kilometer nord for Viterbo ligger for eksempel den lille Civita di Bagnoregio, der har en spetakulær beliggenhed på toppen af en klippe og er kendt som Den døende By.

>> Læs også om rejser til Fondi
>> Læs mere om storbyferie i Rom her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Viterbo