Rejser til Ligurien

Ferie med høj klasse på Den italienske Riviera. Book en rejse til Ligurien med fly, feriebolig og evt. billeje.

Når man rejser til Ligurien er man på vej mod et frodigt, dramatisk og solrigt landskab, som bare skal nydes og indtages langsomt. Ligurien er stejle bjerge, blomsterklædte bakker og solrige kyster på én gang.

Ligurien kaldes også blomsterrivieraen på grund af den store blomstereksport, der gror ud af det utroligt milde klima, som regionen er kendt for. Denne kystregion er en af de smalleste og mindste i Italien og grænser mod vest op til Provence i Sydfrankrig.

90% bjerge, 100% ren ferie

Ligurien består af 90% bjerge, både Alperne og Appenninerne er repræsenteret her trods regionens størrelse. Det dejlige kystklima og den betagende bjergrige natur gør Ligurien til et godt udgangspunkt for en badeferie, hvor der findes lidt for en hver smag: Små sandstrande som afløses af klipper alt sammen inden for kort afstand til flere af Liguriens idylliske byer. Kyststrækningen vest for Genova er præget af sandstrande, mens den østlige del er karaktiseret af et mere dramatisk landskab med stejle klipper og små bjerge. Fra Ligurien er det også muligt at tage mindre afstikkere til naboregionen Piemonte eller Toscana.

Naturreservatet Cinque Terre

Et af Liguriens mest berømte områder ligger øst for Genova og hedder Cinque Terre (de fem byer). Stedet er et naturreservat perfekt for vandring i og udforskning af naturen. Området byder på en helt unik natur med stejle klipper, små byer og områder med mindre sandstrande. Landskabet her er utrolig smukt, hvor de små byers pastelfarvede huse omgives af naturlige terrasser på de bratte klippeafsatser, hvor der dyrkes vin. De fem byer er (fra nordvest) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Vernazza er en af de mindste af byerne og er en sand lille perle. Tidligere kunne man kun komme til byerne fra vandsiden, men i dag findes en effektiv togbane, der forbinder alle byerne. Der er ydermere mulighed for at vandre af stisystemer fra by til by.

>> Læs mere om rejser til Cinque Terre her

Ferie for to

Leder I efter et romantisk ophold er Ligurien det oplagte sted. Der er ikke noget, der er mere romantisk end en tur på Kærlighedsstien ”La Via dell’Amore” ved Le Cinque Terre. Her har mange forelskede kærestepar valgt at efterlade en hængelås med deres initialer på, som symbol på deres kærlighed.

Cinque Terre-området med sine pastelfarvede huse, den dramatiske kystlinje og de smukke landskaber er nemlig ideelt for et romantisk ophold. Men romantikken kan man finde alle steder i Ligurien. Tag en spadseretur langs havnepromenaden i den charmerende Portofino eller en aftentur ved stranden i Moneglia, det giver god grobund for at romantikken blomstrer.

Ligurien strækker sig rundt i en stor, flot kystbue fra San Remo i vest til La Spezia i øst, og er fremdeles en storfavorit blandt mange af Escapeaways gæster, fordi man får en perfekt kombination af stejle bjerge, solbeskinnede kyster, smukke byer, god mad og vin - og en anelse "high life". Og hvis ikke Ligurien i sig selv er nok, så er det nemt at smutte ind i Frankrig, til Monaco og Nice, eller videre til flere italienske fristelser i Toscana.

Nu kan du booke din rejse til Ligurien direkte hos Escapeaway - inklusive flybillet, lejebil i lufthavnen, og vores kendte, håndplukkede ferieboliger i høj kvalitet. Og alt dette til markedets bedste priser, så du kan få en billig rejse til Ligurien med alt inkluderet - og sikret af Rejsegarantifonden.

Brug vores søgemaskine til at sammensætte din rejse fra lufthavnen i Aalborg, Hamborg, Billund eller København Kastrup, til ankomst i Ligurien. Du flyver med rutefly og kan sammensætte din rejseperiode som du vil. Total valgfrihed, laveste priser og højeste sikkerhed - sådan er Escapeaway.

Hvilken lufthavn i Ligurien?

Det er muligt at flyve med mellemlanding(er) til lufthavnen i Liguriens hovedby Genova, men den liguriske geografi har aldrig været perfekt til store lufthavne, så de fleste vælger i stedet at tage et direkte fly - eller et fly med en god mellemlanding - fra en af de danske lufthavne, til enten Nice i Frankrig, Torino i Piemonte, Milano i Lombardiet eller Pisa i Toscana.

>> Læs mere om Torino Caselle Lufthavn
>> Læs mere om Milano Malpensa Lufthavn
>> Læs mere om Milano Linate Lufthavn
>> Læs mere om Pisa Lufthavn

På vores omfattende oversigt over flyforbindelser til Italien, kan du pejle dig nærmere ind på mulighederne. Den direkte flyvetid fra Danmark til en ferie i Norditalien er kun godt 2 timer, men vil du hellere gøre turen i egen bil, er der omkring 1.400km fra den danske grænse hertil. Fra de store havne i Genova og Savona er der desuden gode forbindelser med færge rundt i Middelhavet, bl.a. til Korsika og Sardinien.

Flyv direkte til Ligurien eller med mellemlanding

I vores søgemaskine kan du søge efter rejser til Ligurien fra 3 danske og en enkelt tysk lufthavn til alle større lufthavne i Italien. Rejsen foregår med rutefly, som giver dig ultimativ fleksibilitet. Kan du leve med ikke selv at bestemme afgangsdag eller -tidspunkt helt præcist, kan du sandsynligvis finde et direkte fly til Ligurien (eller en af de omkringliggende lufthavne).

Er du lidt mere specifik, er det måske nødvendigt med en mellemlanding, men du kan altid selv bestemme længden af dit ophold, hvilket gør rejser til Ligurien med Escapeaway til noget helt unikt. Du har også mulighed for at vælge forskellige flyselskaber, inklusive lavprisfly, som ikke findes i andre søgemaskiner. Samtidig er du og din ferie sikret af den danske Rejsegaranti.

Mere information til din rejse til Ligurien

Ligurien ligger ud til Det liguriske Hav i den nordvestlige del af Italien, omgivet af Frankrig mod vest, Piemonte mod nord og Emilia-Romagna og Toscana mod øst. Regionen er én af de mindste og mest bjergrige regioner i Italien; således består hele 90% af regionen af bjerge, blandt andet af bjergkæderne Alperne og Appenninerne.

På trods af sin bjergrige karakter er Ligurien mest kendt for sin fantastiske kyststrækning, der er 350 kilometer lang og ofte går under navnet Den italienske Riviera - og andre gange Blomsterkysten (Riviera dei Flori) på grund af de mange blomster, som dyrkes i drivhuse i dette område. Den liguriske kyst har et mildt klima året rundt, da den ligger i læ af Appenninerne, og byder på ideelle bademuligheder ved dens mange smukke hvide sandstrande, stenstrande og klippeformationer. Nogle af de bedste strande findes i Diano Marina, Levanto og Alassio. 

Men det mest kendte og populære sted i Ligurien er naturreservatet og de fem byer - tilsammen kaldet Cinque Terre - der ligger øst for Genova. Dette kystområde, som er på Unescos liste over verdensarv, byder på en helt unik natur, der egner sig perfekt til en vandreferie. Her er maleriske fiskerlejer, stejle klipper, små bugter, laguner og strande, naturlige terrasser med vinstokke og oliventræer - og ikke mindst panoramiske havudsigter en masse. Desuden byder de fem byer - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - på en rig kulturhistorie, som alene er besøget værd. 

Rejsemål i Ligurien

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Sestri Levante
  6 hoteller
  I Sestri Levante får du på mange måder alt det bedste, som Ligurien kan byde på. På denne halvø er du omgivet et betagende landskab af bjerge og hav samtidig med at området byder på utallige spændende kulturelle oplevelser med både nyt og gammelt.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Diano Marina
  5 hoteller
  Diano Marina er en vaskeægte badeby i Liguriens vestlige del tæt på den franske grænse. Her kan du nyde det solrige klima på Blomsterrivieræns smukke strande, udforske et rigt udvalg af restauranter eller bruge den hyggelige by som udgangspunkt ... for udflugter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Monterosso al Mare
  4 hoteller
  En af Cinque Terres fem vidunderlige byer. Her er strande, barer og restauranter.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Santa Margherita Ligure ligger på den liguriske riviera øst for Genova. Med sine dejlige strande, udvalg af restauranter og butikker samt tilbagelænede atmosfære, er den et godt sted at tilbringe en afslappende ferie i solen.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Loano
  3 hoteller
  Den 2 km lange strand er hovedattraktionen i Loano, men der meget andet at opleve på denne del af den Italienske Riviera. Efter en afslappende stranddag eller udflugt kan du slutte af med en lækkert måltid på en af den gamle bydels hyggelige restauranter.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Moneglia
  3 hoteller
  Moneglia er med sin beliggenhed tæt ved nogle af Den Italienske Rivieras smukkeste byer og naturområder ideel til en ferie, hvor afslapning og aktive oplevelser kombineres. Efter en dag brugt på vandrestierne i de grønne bjerge langs kysten ... kan du vende tilbage til Moneglia for at tage en dukkert ved byens dejlige strand og derefter sætte dig til rette på en af de mange gode restauranter. Læs mere

Populære hoteller i Ligurien

Italien, Norditalien, Ligurien, Sestri Levante
9,5
Fabelagtigt
479 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Ligurien, San Lorenzo al Mare
8,4
Meget godt
1478 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Ligurien, Sarzana
8,5
Meget godt
700 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 69 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Ca. 350 km kyststrækning

Liguriens kyststrækning er næsten 350 kilometer lang og befinder sig i den nordlige del af Middelhavet. Den strækker sig fra den franske grænse og ned til Toscana. Bag kyststrækningen rejser Apenninerne sig og danner på den måde, læ for de kolde nordlige vinde. Dette medvirker til et mildt klima året rundt og ideelle bademuligheder på de smukke strande.

På kyststrækningen finder du både hvide sandstrande, sten strande og klipper. De fleste sandstrande befinder sig i den vestligeste del og det er sikkert også derfor at strandene her, er mere befolkede og mere turistminded end i den østlige del. I denne del finder man i stedet de smukke klippeområder i eller omkring "Le Cinque terre". Her er strandene utrolig smukke og naturlige på grund af deres uberørthed.

De bedste strande

Nogle af de bedste strande findes i Diano Marina, Levanto og Alassio. Hvis man er til klippebadning og mindre strande er Le Cinque Terre et godt udgangspunkt for en badeferie i Ligurien.

Hvad siger gæsterne i Ligurien?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 626 anmeldelser