Rejser til Albenga

Det er særdeles sjældent at finde byer med så store velbevarede centrer fra Romertiden og Middelalderen på Liguriens kyst, som man finder her i Albenga. Kommer man først inden for de intakte bymure, så udfolder en af de smukkeste og mest fascinerende byer sig for ens øjne. Her findes en meget fin balance imellem det historiske centrums mange oplevelser fra en svunden tid og de hypermoderne mærkevarebutikker, smukt indrettede caféer og hyggelige torvepladser. Og så er her bare så vidunderligt roligt, for bilkørsel er heldigvis forbudt i det historiske centrum.

Albenga, lang historie

Man mærker let, at Albenga er en by med en lang historie (den går tilbage til det 6. århundrede før Kristi), og at den i perioder har været magtfuld. Især 1100- og 1200-tallet udgør Albengas glansperiode, og fra denne tid stammer mange kirker, tårne og paladser i centrum. Selvom store dele af det historiske centrum er færdigrestaureret, er man fortsat i fuld gang. Ved dette arbejde har man på enkelte pladser synliggjort dele af den romerske by, der stadig befinder sig under Albenga.

Stemningsfuldt centrum

Der er altså fysiske rammer til mange småture i det stemningsfulde historiske centrum, hvor perler som domkirken Cattedrale di San Michele, adelsslottet Torre della Paciotta og bispepaladset med tilhørende museum gør Albenga til en lige så stor kulturel oplevelse som de fleste toscanske byer. Og så er her dejlige lokale restauranter, hyggelige caféer og barer nok til at skylle indtrykkene ned bagefter! Her er desuden et fint udvalg af gode butikker – både i det historiske centrum og i den nyere bydel (udenfor bymuren) samt et antikmarked den 3. lørdag i hver måned og et ugentligt fødevaremarked hver onsdag (på Via Dalmazia).

La Strada Romana

I byen findes der en ganske fin sandstrand, der dog enkelte steder er blandet med småsten. Det er muligt at leje liggestole og parasoller på de private dele af stranden, ligesom det er muligt at opholde sig gratis på de offentlige områder. Har man lyst til at opleve en af Liguriens allerbedste sandstrande, skal man besøge nabobyen Alassio, små 10 km herfra. Man kan med stor fordel tage toget dertil fra Albenga, hvilket kun tager ca. 7 minutter, og så slipper man samtidig for at skulle lede efter en p-plads!
Har man modet, fysikken og fodtøjet til det, kan man også vælge at gå (eller cykle på mountainbike) til Alassio ad den smukke antikke Via Julia Augusta. Her finder man velbevarede levn fra Romertiden, gamle oliventræer samt en mageløs udsigt til havet. Vælger man at gå turen om sommeren, er det en god ide' at komme afsted, inden det bliver for varmt (regn med ca. 2,5 timer) og husk endelig vand og solcreme! Denne La Strada Romana, går i øvrigt helt fra Piacenza i Toscana til Arles i Provence, så hvis man har mod på mere så ....Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Albenga