Rejser til Borgomaro

Borgomaro er en god repræsentant for det ægte Italien. En vaskeægte historisk landsby ca. 15 km fra kysten og Imperia by. I Borgomaro lokker en rislende flod med badesøer, lokale spisesteder og en uforlignelig ro.

Landsbyen Borgomaro er en lille, ligurisk sommerdrøm, som dog også tager sig godt ud om foråret og efteråret. Her er der fredeligt ... og meget lokalt. Men Imperias handelsliv, strande og ca. 40.000 indbyggere bor kun 15 km væk.

Floden Impero danner smukt par med Borgomaro

Borgomaro kommune tæller ca. 800 mennesker i alt - nogle katte, en håndfuld gæs og andet godtfolk inden for dyreriget. Landsbyen ligger i Maro-dalen og gennemskæres af floden Impero, som tilfører både liv og lyd til området. Den alsidige flod er pyntet med masser af grønt og bugter sig mageligt i det liguriske landskab, hvor den danner nogle rislende vandfald. Om sommeren bader de lokale i to af flodens søer. Historisk set spiller vandet ikke kun en rolle i floden. Borgomaro har også nogle velbevarede vaskepladser, som ligger midt i byen og beretter om en svunden tid.

Lokalliv og fornødenheder

I den lille middelalderlandsby er samlingspunktet torvepladsen ved broen over floden Impero og foran 1700-talskirken Sant'Antonio, hvor landsbyens bager og købmand også ligger. Af andre belejlige forretninger finder man i de små gader, altså kaldet caruggi på lokal dialekt, den lokale kaffebar, en kiosk, et apotek og et posthus. Landsbyen er altså forsynet med det væsentligste - og har man behov for den helt store praktiske indkøbstur, så ligger det store supermarked og indkøbscenter Bennett blot ca. 9 km væk i retning mod Imperia.

Spisesteder som man vender tilbage til

I lille Borgomaro finder man hele to spisesteder: Et pizzeria (Pizzeria Le Logge) som er kendt for at lave kæmpepizzaer til to personer. Der er med andre ord tale om et slags romantisk pizzeria. Råvarerne er friske og pizzaerne er efter sigende værd at køre langt efter (prøv fx Pizza San Bartolomeo!), men det behøver man heldigvis ikke, når man bor i Borgomaro, for så kan man gå. Man kan også gå til en anden restaurant (Censin da Bea), som laver genuin ligurisk mad i autentiske lokaler til lyden af en vandmølle. Ud over klassiske liguriske pasta- og kødretter, så serveres der her også snegle og frøer. Endelig ligger der ca. 1 km fra byen et spisested på en agriturismo. Disse lokale spisesteder har som regel en eller flere lukkedage i løbet af ugen, typisk mandag.

Lokale vandreruter

Fra Borgomaro udspringer op til flere vandreruter. En af de lette ruter er ca. 3 km lang og udgår fra Borgomaro, forbi Maro Castello og vender tilbage igen til Borgomaro. Den tager en times tid at gå. En af de mere krævende ruter til de meget motionsglade er ca. 12 km lang og går fra Borgomaro til landsbyen Aurigo. Den er ca. 12 km lang, hvis man tager turen tilbage til Borgomaro igen (tager ca. 3½ time afhængig af ganghastighed).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Borgomaro

Hvad siger gæsterne i Borgomaro?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser